“Mersin’e verilen sözler tutulmuyor”

Kentin yarım kalan projelerini meclis gündemine taşıyan CHP Mersin Milletvekili Dinçer:

Siyaset Yayın: 27 Aralık 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 27.12.2023 13:10:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Kentin yarım kalan projelerini meclis gündemine taşıyan CHP Mersin Milletvekili Dinçer:

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, “ Ülkemizin artan dış ticaretini karşılamak ve bölgesel aktarma merkezi olmasını sağlama amacıyla ilimize yapılacağı açıklanan ana Kontenyer limanına 12. Kalkınma Planında Doğu Akdenizin alternatif gösterildiğini belirterek, “Limanı, demiryolu ve otoyollar ile Uluslararası taşımacılığın merkez üssü olan Mersin yerine Doğu Akdenizin ana konteyner limanı olarak tercih edilmesi, bu kente ihanettir” dedi.

Mersin Milletvekili Talat Dinçer, yaz aylarında çile yolu olan Tece-Çeşmeli-Taşucu yol yapımı tamamlanma işi zorunlu revizyon nedeniyle 2026 yılına ertelendiğinin altını çizerek, “ Bunlar yetmiyormuş gibi Mersin kruvaziyer turizm rotasından çıkarılarak kentin turizmi kaderine terk edildi. Ak Parti kentimize yönelik hiçbir sözünü yerine getirmiyor” diye konuştu.

Cumhuriyet Hak Partisi Mersin Milletvekili Talat Dinçer TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2024 yılı mali bütçe görüşmelerinde kentin lojistik, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda sürdürülen ancak yarım kalan projelerini meclis kürsüsüne taşıdı. Mersin Milletvekili Dinçer, Ana konteyner limanın nereye yapılacağı, Tece-Çeşmeli- Taşucu yolu ile Akdeniz Sahil yolu projesinin ne zaman tamamlanacağı, Kruvaziyer turizm rotasından Mersin’in neden çıkarıldığı, kentin turizm yatırımlarından neden mahrum bırakıldığı ve ticari araç sürücülerine ÖTV indirimli mazot imkanı sağlanmasıyla ilgili sorularını yanıtlanmak üzere meclis kürsüsünden ilgili bakanlıklara iletti.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Talat Dinçer, yapımı yıllar önce planlanan ve ülkemizin artan dış ticaretini karşılamak ve bölgesel aktarma merkezi olmasını sağlama amacı taşıyan ana konteyner limanı projesiyle ilgili hiçbir somut adım atılmadığının altını çizerek, “Üzülerek söylüyorum ki ana konteyner limanının nereye yapılacağı konusunda henüz netlik yok. 12. Kalkınma planında ana konteyner limanı adresi olarak Doğu Akdeniz bölgesi isimlendiriliyor. Daha önce Mersin olarak açıklanan ama bugün ise yeri konusunda halen çelişki yaşanan Ana Konteyner Limanı Projesi muamma olmaktan çıkarılmalı, nereye yapılacağı net olarak açıklanmalı” dedi.

Uzun soluklu Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında yaz aylarında çile yoluna dönen Tece-Çeşmeli-Taşucu Yolu ile Akdeniz Sahil Yolunu da gündeme taşıyan Mersin Milletvekili Talat Dinçer “İlgili Bakanlık, yaz dönemince çile yoluna dönen Tece-Çeşmeli-Taşucu yolunda tamamlanması hedeflenen yapım çalışmalarını zorunlu revizyonlardan kaynaklı olarak 2026’ya erteliyor. Mersinliler önümüzdeki yıllarda da sıcak yaz aylarında çile çekmeye devam edecek. Yine 20 yılı aşkındır devam eden Akdeniz Sahil Yolu projesinde de mutlu son maalesef başka bir bahara kaldı” diye konuştu.

Kente turizm açısından ivme kazandırma amacı hedefleyen Kruvaziyer taşımacılığını da masaya yatıran Mersin Milletvekili Talat Dinçer, “ Kruvaziyer turizmi, günümüzde dünyada en çok ilgi gören turizm aktivitelerinden birisidir. Kruvaziyer turizmi açısından dünya çapında ilgi gören çok sayıda destinasyonun bulunduğu Akdeniz Havzası’nda konumlanmış olan ülkemiz, söz konusu turizm türü bakımından dikkat çekici destinasyonlara sahiptir. Bunların başında da çok sayıda doğal ve kültürel çekicilikle büyük bir potansiyele sahip olan Mersin gelmektedir. Ancak bugün gelinen noktada turizm açısından bu kadar öneme sahip olan

Mersin Kruvaziyer turizm rotasından çıkarılmıştır. İktidar maalesef Mersin’e sırtını dönmüş, her türlü gelişime sekte vurmaktadır” dedi.

İktidarın Kruvaziyer turizminin yanı sıra turizm açısından öneme sahip bütün gelişimlerine gözü kapalı kaldığına dikkat çeken Mersin Milletvekili Talat Dinçer, “ Kente turizm açasından büyük katkı sağlayacak olan Kazanlı Tarsus projesi kapsamındaki bütün projeler bir türlü hizmete açılamayan Çukurova havaalanı nedeniyle dondurulmuş durumda. İstanbul’da hava alanını bir iki yılda hizmete açan iktidar konu Mersin olunca kör, sağır ve dilsiz. Yine Taşucu-Boğsak bölgesinde yapımı hedeflenen 5 yıldızlı otellerle ilgili atılmış somut bir adım yok. Bir zamanlar turizm cenneti olan Mersin bugün maalesef cezalandırılıyor. Mersin’e olan bu öfkenin sebebi nedir” diye sordu.

Mersin Milletvekili Talat Dinçer, yat sahiplerine tanınan ÖTV’siz mazot hakkının, ailesinin geçimini temin etmek için gece gündüz demeden direksiyon başında hizmet veren ticari araç sürücüleri ile vira bismillah diyerek denizde rızk peşinde koşan balıkçıların da dahil edilmesi konusundaki beklentilerini ilgili bakanlıklara ilettiğini sözlerine ekledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.