BÜYÜKŞEHİR KIRSALA OTOBÜS SEFER SAYISINI ARTIRDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaz mevsimine girilmesiyle birlikte nüfusu artan kırsal yerleşkelere ve kent merkezine uzak sahil bandına vermiş olduğu ulaşım hizmetlerine ek seferler koydu.

Güncel Yayın: 28 Haziran 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 28.06.2023 00:01:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaz mevsimine girilmesiyle birlikte nüfusu artan kırsal yerleşkelere ve kent merkezine uzak sahil bandına vermiş olduğu ulaşım hizmetlerine ek seferler koydu.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından konulan ek seferler; başta Toroslar ilçesine bağlı Gözne, Ayvagediği, Arslanköy ile Çamlıyayla, Gülnar ve Erdemli’nin yüksek kesimlerindeki mahalleler ile Taşucu gibi kent merkezine uzak yerlere yolculuk eden vatandaşları daha da rahatlattı.

Mersin hem turistik, hem de doğal güzelliklere sahip olması sebebiyle, her mevsim insanların tercih ettiği kentlerden biri oluyor. Bu kapsamda yaz mevsimiyle birlikte nüfus yoğunluğu artan kırsal yerleşkelerde otobüs seferlerini artıran Mersin Büyükşehir Belediyesi, yolcuların daha rahat ve konforlu seyahat etmelerini sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren belediye otobüsleri, Gözne, Ayvagediği, Arslanköy ile Çamlıyayla, Erdemli, Taşucu ve Gülnar gibi birçok bölgeye seferlerini artırdı.

Demir: “Yaz mevsimi sebebiyle kırsala sefer sayılarını artırdık”

Yaz mevsimine girilmesi ve okulların da tatil olması sebebiyle kent merkezindeki nüfusun, yaylalara veya ilçelerdeki sahillere doğru yöneldiğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürü Bayram Demir, “Mersin çok sıcak bir iklime sahip olduğundan dolayı, vatandaşlarımız yazın kent merkezinden kırsal kesimlere ve sahil bandına gidiyor. Bu yüzden şehir merkezindeki yolcu yoğunluğu da azalıyor” diye konuştu.

Yazın nüfus yoğunluğu artan kırsal alanlara ve kent merkezine uzak olan sahil bandına yolcu taşıyan otobüslerin seferlerini artırdıklarını kaydeden Demir, “Alınan yeni otobüslerle güçlendirdiğimiz toplu taşıma araçlarımızın hem hafta içi, hem de hafta sonu hizmet verecek şekilde sefer sayısını artırdık. Böylelikle, vatandaşlarımızın yaylalara ulaşımının daha rahat ve konforlu gerçekleşmesinin de önünü açtık” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.