HOBİ BAHÇESİ MEZİTLİ HALKININ AŞKI

Mezitli Belediyesi, vatandaşların organik tarım yapmalarını desteklemek amacı ile hayata geçirdiği Hobi Bahçeleri Projesi ile büyük bir ilgi topluyor.

Güncel Yayın: 24 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 24.01.2024 18:36:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
Mezitli Belediyesi, vatandaşların organik tarım yapmalarını desteklemek amacı ile hayata geçirdiği Hobi Bahçeleri Projesi ile büyük bir ilgi topluyor. Proje, emeklilere doğa ile iç içe vakit geçirme ve kendi organik tarımlarını yapma fırsatı sunuyor.Mezitli Belediyesi'nin önemli projelerinden biri olan Hobi Bahçeleri, şehirde ikamet eden ve emekli olan vatandaşlara yönelik olarak tasarlandı. Toplamda 11 farklı bölgede bulunan Hobi Bahçeleri, emeklilerin günlük hayatın stresinden uzaklaşmalarını sağlayarak sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkıda bulunuyor. Mezitli Belediyesi Hobi Bahçeleri'nde;engelliler ve kanser gibi rahatsızlıkları bulunan vatandaşlara öncelik tanınıyor, bu şekilde toplumda daha öncelikli gruplara destek sağlanmış oluyor. Bahçelerde emeklilere çeşitli tarımsal üretim yetiştirme imkanları sunuluyor. Proje hem sağlıklı beslenmeye katkı sağlarken hem de doğayla iç içe bir yaşam tarzını teşvik ederek sosyal bir etkileşim ortamı oluşturuyor.
 
Hobi Bahçeleri projenin kısa sürede büyük ilgi görmesinden memnuniyet duyduklarını belirten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, emeklilere sağladığı faydaların sürdürülebilir bir yaşam için önemli olduğunu vurguladı. Başkan Tarhan, “Mezitli Belediyesi olarak birçok tarımsal projede Türkiye’ye örnek olduk. Bunlardan birincisi kent içindeki yeşil alanların tamamını oyun alanı ve jakaranda koruluğuyla doldurduk. Gönüllülerin yapmış olduğu 72 tane jakaranda koruluğu mevcut. Bu projemiz birçok belediyeye örnek oldu. Bunun yanında Hobi Bahçelerimiz var. İnsanların toprakla buluşmasını sağlıyoruz. İnsanları üretime teşvik ediyoruz. Emekliler, sağlık sorunları olan vatandaşlara öncelik veriyoruz. Mezitli’de 11 tane Hobi Bahçesi yaptık. Şu anda binlerce vatandaşımız Hobi Bahçesi için talepte bulunuyor. Pandemi ve depremden sonra insanlar evden çıkıp, toprakla bütünleşmek, üretimde bulunmak istiyorlar. Doğal sebze ve meyvelerini kendileri üretmek istiyorlar. Hobi Bahçelerinde bir sosyalleşme ve arkadaş çevreleri de oluşuyor.  Mezitli Belediyesi Hobi Bahçeleri ile Türkiye’ye örnek oldu. Çocuklardan emekli insanlarımıza kadar herkes toprakla buluşsun ve üretim yapsın istiyoruz” ifadelerini kullandı.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.