Hüseyin Şendağ kitabını Koçak’a hediye etti

Tarsus’ta doğup yaşayan ve ailesi 1924 yılındaki mübadelede Türkiye’ye gelen iş insanı Hüseyin Şendağ’ın 3 yıldır üzerinde çalıştığı ve yayınladığı “Atalarımın Dilini Öğreniyorum” adlı kitabı çıktı.

Güncel Yayın: 29 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 29.02.2024 17:25:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
Tarsus’ta doğup yaşayan ve ailesi 1924 yılındaki mübadelede Türkiye’ye gelen iş insanı Hüseyin Şendağ’ın 3 yıldır üzerinde çalıştığı ve yayınladığı “Atalarımın Dilini Öğreniyorum” adlı kitabı çıktı. Şendağ, kitabını Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak ve Başkan Yardımcısı Fuat Togo’ya imzalayarak hediye etti. 
 
Şendağ Zeytinyağları firmasının sahipleri olan Hüseyin Şendağ, “Kitabı çıkartmamda en büyük nedenlerden biri  Atalarımızın dili olan Girit dili olan Rumca’yı yeni nesillere aktarmak ve bu dünyaya güzel insaoğluna yararlı bir miras bırakmaktır. Benim çocukluğum Türkçe bilmeyen babaannemin yanında geçtiği için Girit dili olan Rumca’yı onun yanında öğrendim. Kitabımın içeriği ise A’dan Z’ye Girit dili Sözlüğü, Maniler, Sayılar, Övgüler, Girit yemeği tarifleri, Girit Adasında yaşayan Atalarımızın kısa  hayat hikayeleri bulunmaktadır. Kitabımızın satış yerleri Tarsus Seher Kitap Kırtasiye ve Şendağ Zeytin yağları Satış Ofisidir” şeklinde konuştu.
 
Şendağ, ilk baskısı bin 500 adet basılan 135 sayfalık “Atalarımın Dilini Öğreniyorum” adlı kitabında 3 bin 500 kelime bulunduğunu ve gelecek kuşaklara Girit dili olan Rumca’yı aktarmak istediklerini belirtti.  
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.