MESKİ ÇALIŞANLARI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONULARINDA BİLGİLENDİRİLİYOR

MESKİ Genel Müdürlüğü, teknik çalışanlarına yönelik ‘Yüksekte Güvenli Çalışma Eğitimi’ düzenledi. Eğitim sayesinde yüksekte montaj, demontaj, bakım-onarım yapacak çalışanlar; yükseğe güvenli tırmanma-güvenli çalışma, yük malzeme indirme-çıkarma konularınd

Güncel Yayın: 30 Mayıs 2023 - Salı - Güncelleme: 30.05.2023 11:58:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

MESKİ Genel Müdürlüğü, teknik çalışanlarına yönelik ‘Yüksekte Güvenli Çalışma Eğitimi’ düzenledi. Eğitim sayesinde yüksekte montaj, demontaj, bakım-onarım yapacak çalışanlar; yükseğe güvenli tırmanma-güvenli çalışma, yük malzeme indirme-çıkarma konularında olumlu tutum sağlamaları ile oluşabilecek riskler konusunda bilgilendiriliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, hizmet içi eğitim programlarına ‘Yüksekte Güvenli Çalışma Eğitimi’ ile devam ediyor.

MESKİ Makina İkmal Dairesi Başkanlığı ile Elektrik Dairesi Başkanlığı çalışanlarına 1 gün teorik ve 1 gün uygulamalı olarak toplam 16 saat süren ‘Yüksekte Güvenli Çalışma Eğitimi’ düzenlendi. Bu eğitimle yüksekte montaj, demontaj, bakım-onarım yapacak çalışanların, yükseğe güvenli tırmanma-güvenli çalışma, yük malzeme indirme-çıkarma konularında olumlu tutum sağlamaları ile oluşabilecek riskleri tanımlayabilmeleri amaçlanıyor. Eğitimlerde bu konularda eğiticiler yetiştirilmesinin yanı sıra, çalışanların kurtarma becerileri ile güvenli tırmanma ve çalışma konusunda olumlu tutum kazandırılması da sağlanıyor.

Eğitime katılan MESKİ çalışanları sertifika alıyor

Eğitimde; düşme durdurma sistemleri, emniyet alma kuralları (ankrajlama), toplu korunma uygulamaları ve kişisel koruyucu donanımlar, kişisel koruyucu donanımların kontrol ve bakımı, merdiven, iskele ve platformlarda güvenli çalışma uygulamaları, sık kullanılan düğüm çeşitleri, askıda kalma şoku ve süresi ile askıda kalan kişiyi kurtarma yöntemleri detaylı olarak anlatılıyor. Bu eğitimle birlikte MESKİ çalışanları; yasal mevzuata hâkimiyet, tehlikelere karşı nasıl davranılacağı, askıda kalan kişiyi kurtarma yöntemleri, iş sırasında karşılaşılabilecek risklere karşı alınması gereken önlemler ve kişisel koruyucu donanımların nasıl kullanılması gerektiği hakkında önemli bilgiler ediniyor. Eğitimin sonunda yapılan sınavda başarılı olan çalışanlara, konuyla ilgili sertifika veriliyor.

Kahraman: “Bağlantıları doğru şekilde kullanma kriterleri bu eğitim ile öğreniliyor”

Eğitim ve Gelişim Şube Müdürü Vahdet Vural Kahraman; “Düşüldüğünde yaralanma riski olan her nokta yüksektir. OSHA tarafından yapılan istatistiklerde, 3.4 metreden daha yukarıdan düşen kişiler ile ilgili kazalarda % 85’ten fazlası ölümle sonuçlanmıştır. Yüksekte çalışma eğitiminin önemli olma sebebi, yüksekte çalışırken gerekli güvenlik önlemlerine uygun şekilde hareket etme ve güvenliği sağlayan ekipmanları, bağlantıları doğru şekilde kullanma kriterlerinin bu eğitim ile öğreniliyor olmasıdır. Yüksekte montaj, demontaj, bakım-onarım yapacak çalışanların, yükseğe güvenli tırmanma-güvenli çalışma, yük malzeme indirme-çıkarma konularında olumlu tutum sağlamalarının kazandırılması amaçlanmıştır” ifadelerini kullandı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.