MERSİN BÜYÜKŞEHİR, ULAŞIM KALİTESİNİ HER NOKTADA ARTIRIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin dört bir noktasında ulaşım kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Güncel Yayın: 07 Mayıs 2023 - Pazar - Güncelleme: 07.05.2023 19:02:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin dört bir noktasında ulaşım kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tarsus’un Ferahim Şalvuz Mahallesi’nin ana arterinde bozuk zemin söküm ve sıcak asfalt serim çalışması gerçekleştiriyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, kentin dört bir noktasında ulaşım kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tarsus’un eski Ankara Yolu bölgesinde yer alan ve yeni konutlaşmanın devam ettiği Ferahim Şalvuz Mahallesi’nde başlattığı yol iyileştirme faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

Mahallenin ana arteri konumunda bulunan Şehit Mehmet Şen Caddesi’nde geçtiğimiz aylarda bozuk zemin söküm, revize ve ardından sıcak asfalt serim işlemlerini bitiren Büyükşehir ekipleri, şimdi de mahallenin sık kullanılan Molla Kerim Caddesi üzerinde de benzer çalışma uyguladı.

Molla Kerim Caddesi üzerinde yıpranmış kilitli parke taş söküm faaliyetini yerine getiren ekipler, akabinde 1 kilometre uzunluğunda sıcak asfaltlama yaptı. Yine Ferahim Şalvuz Mahallesi’nde; Sağlık Ocağı’nın da yer aldığı 1620 Sokak ile 1644 Sokak’ta da bozuk zemini söken ekipler, 600 metre sıcak asfalt dökümünü tamamladı.

Ferahim Şalvuz Mahallesi ile Yarbay Şemsettin Mahallesi’nin sınırını oluşturan Bilal-i Habeş Caddesi üzerinde de yıpranmış zemini söken Büyükşehir Yol Yapım ekipleri, 1.100 metre sıcak asfalt dökümü gerçekleştirdi. Büyükşehir ekiplerinin aynı mahallede 3916 Sokak’ta zemin söküm işlemi sürerken, benzer çalışma 3921 Sokak’ta da yapılıyor.

“Araçlarımız artık zarar görmüyor”

Ferahim Şalvu Mahallesi’ndeki çalışmalardan memnuniyetlerini dile getiren esnaflardan Mehmet Karaca, iş yerinin önündeki yolun daha önceden çok kötü olduğunu ve parkelerin çökmüş olduğunu ifade ederek, “Sağ olsun Vahap Seçer Başkan yolumuzu yaptı. Kaymak gibi bir yol oldu ve halk da memnun. Yazın tozdan, kışın sudan kurtulduk. En çok sevinenler de şoförler oldu. Yolun eski halinden dolayı, arabalarda ön düzen diye bir şey kalmıyordu. Yolun yapılmasıyla şimdi daha iyi oldu” diye konuştu.

Sağlık Ocağı’nın da bulunduğu 1620 Sokak’ta yapılan asfalt çalışmasından dolayı teşekkürlerini ileten eczacı Muammer Dikmen ise, “Yolun yeni halini çok beğendik. Eski haline nazaran çok iyi oldu. Araçlarımız artık zarar görmüyor. Toz kalkmıyor. Çok memnunuz ve teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.