BAŞKAN YILMAZ'DAN, 19 MAYIS MESAJI

“TÜRK GENÇLİĞİ, ATASI’NIN EMANETİNE HER ZAMAN SAHİP ÇIKACAK”

Güncel Yayın: 18 Mayıs 2023 - Perşembe - Güncelleme: 18.05.2023 17:37:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

“TÜRK GENÇLİĞİ, ATASI’NIN EMANETİNE HER ZAMAN SAHİP ÇIKACAK”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Yılmaz, mesajında; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşımızı başlattığı, milli mücadelemizin ve ulusumuzun bağımsızlığı için bir dönüm noktası olan 19 Mayıs 1919’un 104’üncü yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

“Atatürk’ün; ‘Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz’ diyerek 19 Mayıs'ı armağan ettiği gençlerimizin, ülkemizi her alanda daha da ileriye taşıyacağına inancımız tamdır” diyen Başkan Yılmaz; “Gençlerimiz için temennimiz; kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, bilgi çağının bütün gelişmişliklerini kullanabilen, araştıran, sporcu kimlikleriyle öne çıkan, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı olarak yetişmeleridir. Biz de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirme gayretindeyiz. Her türlü imkânlarımızı onların geleceği için seferber ediyoruz. Türk gençliği, Atası’nın emanetine her zaman sahip çıkacak. Onlara, inanıyor ve güveniyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve tüm hemşehrilerimizin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” şeklinde konuştu. 

“19 MAYIS TIRI TOROSLAR’I GEZECEK, GELENEKSEL TÜRK OKÇULUĞU ve TENİS TURNUVASI YAPILACAK 

Toroslar Belediyesinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında hazırladığı Gezici Bayram Tırı, 19 Mayıs Cuma günü ilçenin dört bir yanını gezerek bayram coşkusunu gün boyu caddelere, sokaklara ve evlere taşıyacak.

Etkinlikler, 20 Mayıs Cumartesi günü Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilecek “Ata’ya Vefa Geleneksel Türk Okçuluğu Turnuvası” ile devam edecek.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın, ata sporu okçuluğu gelecek nesillere tanıtmak, kültürel değerleri güçlendirmek amacıyla düzenlediği turnuva, Korukent Mahallesi’nde bulanan Bilge Kağan Stadı’nda saat 10.00’da başlayacak. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelecek olan sporcuların katılacağı turnuvanın ödül töreni, yine aynı gün saat 16.00’da düzenlenecek.

Etkinlikler, 16-20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Tenis Turnuvası’nın ödül töreni ile son bulacak.

Tenis Turnuvasının ödül töreni ise, Çağdaşkent Mahallesi’nde bulunan Toroslar Belediyesi 3 Ocak Spor Kompleksi’nde 23 Mayıs Salı günü saat 16.00’da başlayacak final müsabakasının ardından saat 17.00’da yapılacak.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.