‘VAHAP SEÇER MEZİTLİ SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİ’ AÇILDI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer’in Mezitli Seçim Koordinasyon Merkezi açıldı. Başkan Seçer, merkezi CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer ve Mezitli halkıyla birlikte açtı.

Siyaset Yayın: 28 Şubat 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 28.02.2024 10:18:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 14 dk.
Google News
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer’in Mezitli Seçim Koordinasyon Merkezi açıldı. Başkan Seçer, merkezi CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer ve Mezitli halkıyla birlikte açtı.
Çalışan, alın teri döken insanların her zaman kazanan taraf olacağını belirten Seçer, vatandaşlara karşı samimi ve dürüst olduklarına dikkat çekerek “Dik duvar yıkılmaz, doğru kalır. Dürüst, çalışkan insanlar kazanır. Biz de çalışıyoruz. Biz de vatandaşımıza karşı samimiyiz, dürüst davranıyoruz. Biz parayı çalmıyor, çaldırmıyor, israf etmiyoruz. Onun için bu para bereketli, onun için bütün Mersine yetiyor. Bu şekilde de devam edecek” ifadelerini kullandı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Mezitli ilçesi sınırlarında birbirinden önemli çalışmalar yaptıklarını aktaran Seçer, sahilde bulunan Adres Okuma Salonu’ndan söz ederek “Bizim belediyeciliğimiz halktır. Sahilleri ranta değil, halka açtık. Sahile dünyanın en güzel restoranını yapmadık, halka açtık. Çocuklarımız gitsin orada eğitim öğretim görsün, onların da hakkı dedik. İşte Cumhuriyet Halk Partili belediyecilik, sosyal demokrat belediyecilik bu olsa gerek” dedi.
Mersin il genelinde 27 tane Eğitim Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde toplam 7 bin 200 öğrenciyi LGS ve YKS’ye hazırladıklarını belirten Seçer, “Eğitime önem veriyoruz. Biz eğitimde fırsat eşitliği diyoruz. Öyle sadece merkezde göstermelik, günü kurtarmak için değil. 7 bin 200 öğrenciden bahsediyorum. İşte onun için belediye var, sosyal demokrat belediyecilik anlayışı var” diye konuştu.
Farklı partilerin adaylarını arayarak başarı dileğinde bulunduğundan da söz eden Seçer, “Demokratik bir mücadele içerisindeyiz. Biz herkesin oyunu istiyoruz” dedi. Çalıştıklarını ve çalışmaya da devam edeceklerini vurgulayan Seçer, “Çok güzel işler yapacağız. Seçimi kazanacağız. Mezitli’de Ahmet Serkan Tuncer de kazanacak, çok büyük bir oy oranıyla kazanacak. Mersin’de Vahap Seçer kazanacak, tarihi bir farklı kazanacak. Bu iddiayı da buradan ortaya koyuyoruz” diye belirtti.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer’in Mezitli Seçim Koordinasyon Merkezi açıldı. Başkan Seçer, merkezi Mezitli halkıyla birlikte açtı.
Alanı dolduran yurttaşlar, ‘Gençlerin umudu, Mersin’in gururu’, ‘Hizmetin adı Vahap Seçer’, ‘Mersin güzelse sebebi sensin’ ve ‘Memnuniyetle başkanım’ dövizleri ile Başkan Seçer’i karşıladı.
Başkan Seçer: “Hem tarlada izimiz var, halkta yerimiz var”
Konuşmasına açılış törenine gelen coşkulu kalabalığı selamlayarak başlayan Başkan Seçer, siyasetçilerin güzel ve etkili konuşmalar yaptıklarını ancak bazılarının sözlerinin havada kaldığını belirterek “Bunu hep söyleriz, ‘Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz’. Siyasetçi güzel konuşur, güzel etkiler ama her güzel konuşan da tarlada izi olan değildir. Biraz havada kalır, boşta kalır. Biz hem güzel konuşuruz, hem tarlada izimiz var, halkta yerimiz var” dedi.
“Vatandaşımıza karşı samimiyiz, dürüst davranıyoruz”
Çalışan, alın teri döken insanların her zaman kazanan taraf olacağını belirten Seçer, vatandaşlara karşı samimi ve dürüst olduklarına dikkat çekerek “Dik duvar yıkılmaz, doğru kalır. Dürüst, çalışkan insanlar kazanır. Biz de çalışıyoruz. Biz de vatandaşımıza karşı samimiyiz, dürüst davranıyoruz. Kulağımıza geliyor, Cumhur ittifakının mensupları iyi niyetli meclis üyeleri ‘Büyükşehir Belediye Başkanı bu parayı nereden buluyor? Bu kadar hizmet yapıyor, biliyoruz. Meclisleri görüyoruz, borç var, harç var, birçok yatırımlar var, darphanesi yok, para da basmıyor’ diyorlar. Biz parayı çalmıyor, çaldırmıyor, israf etmiyoruz. Onun için bu para bereketli, onun için bütün Mersine yetiyor. Bu şekilde de devam edecek” diye konuştu.
CHP’li bir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın başarılarının, partililerini onöre etmesi gerektiğini dile getiren Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanının başarıları, Türkiye’de Mersin isminin duyulması, CHP’li Belediye Başkanı olarak projeleri ile halktaki memnuniyet karşılığı ile yoldaşlarını mutlu etmeli” dedi.
“Güneş balçıkla sıvanmaz, gerçek budur”
CHP’li hiçbir belediye başkan adayının kimsenin arkasına sığınmadığına dikkat çeken Başkan Seçer, her birinin ‘Özne’ konumunda olduğunu kaydetti. Seçer, “İstanbul’u, Ankara’sı, Adana’sı, Mersin’i, Hatay’ı, Antalya’sı, Aydın’ı; hiçbir adayımız kimsenin arkasına sığınarak büyükşehir seçimlerine gitmiyor. Kendileri bir özne, belediye başkanlıklarında başarısı var. Mersin’de rakibimize bakalım. Belediyecilikte bir özne mi? Tanıyan var mı? Başarısını bilen var mı? Yok. Geçen dönemde Mezitli’den aday olmuş, daha sonra milletvekili adayı olmuş. 2 milletvekili 1’e düşmüş değil mi? Hükümete sığınıp ‘Bizi seçin. Hükümet biziz. Biz bütün imkanları alacağız. Bunu engelliyoruz ama tutamıyoruz. Pencereyi kapatıyoruz bacadan giriyor, bacayı kapatıyoruz kapıdan giriyor, bir yer buluyor’ diyor. Bunlarda böyle bir özgüven yok. Onun için biz birbirimize sımsıkı bağlı olursak bu özneler sizi başarıdan başarıya götürecektir. Güneş balçıkla sıvanmaz, gerçek budur” ifadelerini kullandı.
Yurttaşların boş vaatlere karnının tok olduğunu söyleyen Seçer, “Vatandaşlarımız ‘Boş konuşmaya karnımız tok. Çıkan adaylar bize icraattan bahsetsin bir diğerini karalama değil. Yeni ise ne yapacağını söylesin. Mevcut ise ne yaptığını, ne yapacağını söylesin’ diyor. Biz hem ne yaptığımızı hem ne yapacağımızı söylüyoruz. Biz de malzeme çok” dedi.
“CHP’li belediyecilik, sosyal demokrat belediyecilik budur”
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Mezitli ilçesi sınırlarında birbirinden önemli çalışmalar yaptıklarını aktaran Seçer, sahilde bulunan Adres Okuma Salonu’ndan söz ederek “Mezitli şanslı. Örneğin dünyanın en güzel okuma salonu Mezitli’de. Şanslısınız gençler. Dünyanın en konforlu, en güzel okuma salonu, Aksini iddia eden varsa çıksın. Belediyecilikte belediyeciliği cazip hale getiren ranttır. Ama bizim belediyeciliğimiz halktır, halk. Halka açtık sahilleri, ranta değil. Dünyanın en güzel restoranını yapmadık sahile, halka açtık. Çocuklarımız gitsin orada eğitim öğretim görsün, onların da hakkı dedik. İşte Cumhuriyet Halk Partili belediyecilik, sosyal demokrat belediyecilik bu olsa gerek” sözlerine yer verdi.
“Biz Atamızın izinden gidiyoruz”
Evde Bakım Hizmeti’nden, öğrencilere otobüs ücretlerinin 1 TL olmasına, çamaşırhaneden mahalle mutfaklarına kadar Büyükşehir’in sayısız hizmetlerinden bazılarına da sözlerinde yer veren Başkan Seçer, “Bu hizmetlerin başka bir örneği yok. Ama Mersinde var. Çünkü; Cumhuriyet Halk Partili, Atatürkçü bir belediye başkanı var. Biz Atamızın izinden gidiyoruz. ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’, ‘Geleceğimiz, gençlerin elindedir’, ‘İstikbal gençlerdedir’, bizim felsefemiz budur” şeklinde konuştu.
“Eğitime önem veriyoruz. Biz eğitimde fırsat eşitliği diyoruz”
Mersin il genelinde 27 tane Eğitim Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde toplam 7 bin 200 öğrenciyi LGS ve YKS’ye hazırladıklarını belirten Seçer, “Eğitime önem veriyoruz. Biz eğitimde fırsat eşitliği diyoruz. Vatandaşlarımız çocuklarının eğitimini önemser. Dişinden tırnağından arttırır, yemez, çocuklarına yedirir okula gönderir. Bu çocuklar iyi okullara gitsin. 27 eğitim merkezimiz var. Öyle sadece merkezde göstermelik, günü kurtarmak için değil. 7 bin 200 öğrenciden bahsediyorum. Bir anne baba çocuğunu bir dershaneye gönderse 40-50 bin TL. İşte sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışı, Mersin Büyükşehir Belediyesi bunu sağlıyor. Biz dezavantajlı mahallelerde dershaneler açtık.  Çünkü okumak o çocukların da hakkı. Parası olan çocuğunu gönderebiliyor da olmayan göndermesin mi? O çocuk ne yapacak, bakıp bakıp komşusunun çocuğuna mı imrensin? İşte o zaman devlet ortaya çıkar. İşte onun için belediye var, sosyal demokrat belediyecilik anlayışı var” dedi.
“MESKİ’nin bu bölgede, yaklaşık 1 milyar 448 milyon TL tutarında yatırımı var”
Konuşmasının devamında Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (MESKİ)
Mezitli ilçesinde yaptığı, yapmakta olduğu ve yapacağı çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi aktaran Seçer, “Hiçbir caddemizde su baskını tehlikesi kalmadı. Hepsinin yağmur suyu alt yapısını yaptık. Parayı nereden bulduk? Düşündük, akıllıyız, fikirliyiz, çalmadık, çaldırmadık israf etmedik, hepsini yetirdik. Şimdi Mezitli’nin imarını bitirdik. İmar yoksa yol, altyapı, kanalizasyon, içme suyu, üst yapı yok. Hiçbir şey yok imar yoksa. Ev, işyeri, fabrika yapamazsın. Ama biz imarı da bitirdik. Fındıkpınarı Yaylası’na giden vatandaşlarımız var bu bölgede ve içme suyu sorununu çözdük. MESKİ’nin toplamda, tamamlanan, devam eden projeleri yaklaşık 1,5 milyar liralık yatırımları var. İhalesini yeni bitirdik. Avrupa Birliği kredisi. Tüm içme suyu şebekeleriniz tarihe karışıyor. Mezitli’de eski, asbestli ve sağlığa aykırı boruları tamamen değiştiriyoruz. Yaklaşık 1 milyarlık bir proje. Altyapıya giriyoruz ve altyapıyı bitirdikten sonra tertemiz borulardan içme suyunu alacaksınız” dedi.  Cengiz Topel, Vatan Caddesi ve Yedi Kardeşler’de açmış oldukları bulvarlar hakkında bilgi veren Seçer, durmadan çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.
“Biz herkesin oyunu istiyoruz”
Farklı partilerin adaylarını arayarak başarı dileğinde bulunduğundan da söz eden Seçer, “Demokratik bir mücadele içerisindeyiz. Ne diyoruz? Biz Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanıyız. Ama bakın burada al bayrağımızı simgeleyen ay yıldız var. Şu anda ben belediye başkanıyım. Biz herkesin oyunu istiyoruz” dedi. Çalıştıklarını ve çalışmaya da devam edeceklerini vurgulayan Seçer, “Çok güzel işler yapacağız. Seçimi kazanacağız. Mezitli’de Ahmet Serkan Tuncer de kazanacak, çok büyük bir oy oranıyla kazanacak. Mersin’de Vahap Seçer kazanacak, tarihi bir farklı kazanacak. Bu iddiayı da buradan ortaya koyuyoruz” diye belirtti.
Tuncer: “1 oy Büyükşehir’de Vahap Seçer Başkanıma, 1 oy da Mezitli’de şahsıma istiyorum”
CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer de Mezitli’yi çiftçisi, genci, esnafı ve emeklisi ile hep beraber kazanacaklarından söz ederek, beraber yöneteceklerini vurguladı. Tuncer, “Gece gündüz demeden çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız. Herkese eşit hizmet anlamında sadece 1-2 mahalleye değil, 40 mahallenin 40’ına eşit hizmet götüreceğiz. Çiftçinin zorlandığı her anında yanında olacağız. Esnafımızın her derdine en önce biz koşacağız. Emeklinin rahat geçinmesi için elimizden ne geliyorsa bizler yapacağız. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışını huzur içerisinde yaşamamızı sağlayacağız” dedi
Sosyal belediyeciliğin mimarı olan Başkan Seçer’i kendisine örnek alacağından da söz eden Tuncer,  “Mezitli’yi sizlerin desteğiyle Mersin’in parlayan bir yıldızı, Türkiye’de örnek gösterilen bir kent haline getireceğiz. Kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in Mersin’e katkıları hiçbir zaman tartışmaya açık bile değildir. Bunu herkes böyle bilsin. Bu güzelliğe güzellik katmak için bir oy Büyükşehir’de Vahap Seçer Başkanıma, bir oy da şahsıma istiyorum” diye konuştu.
Yılmaz: “Hizmetin adının CHP belediyeciliği olduğunu Vahap Seçer Başkanımızla birlikte yaşamış olduk”
CHP Mezitli İlçe Başkanı Ulaş Yılmaz, Başkan Seçer’in göreve geldiği 2019 yılından bu yana kente yapmış olduğu ve yapacağı hizmetlerden dolayı teşekkürlerini ileterek, Mezitli’de başkan adaylarına çok güzel bir ilgi olduğundan söz etti. Yılmaz, “Gerçekten hizmetin adının CHP belediyeciliği olduğunu, sosyal belediyecilik olduğunu bir kez daha Vahap Seçer Başkanımızla birlikte tekrar görmüş ve yaşamış olduk” dedi. Mezitli’de yeni başlangıçlara genç bakış açısıyla yola çıkan ve gençlik yıllarından bu yana örgütün her kademesinde yer alan CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer’e başarılar dileyen Yılmaz, “ ‘Büyükşehir Mezitli el ele, daha nice güzel günlere’ diyorum. Mezitli’ye ve Mersin’e inanıyorum. Vahap Seçer, Mersin Geçer. Mezitli’de Ahmet Serkan Tuncer. Yaşasın başkanlarımız, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi” diye konuştu.
Program, merkezin açılışının gerçekleştirilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Mezitli halkı Başkanı’nın yanında
Başkan Seçer, merkez açılışı öncesi Mezitli Menderes Mahallesi’nde bulunan pazar yerini ziyaret ederek pazar esnafı ve yurttaşlarla buluştu. Pazar gezisinde Seçer’e tam destek veren Mezitli halkı, “Hizmetleriniz için teşekkürler başkanım. Sonuna kadar arkanızdayız” dediler. Seçer de gelecek dönemde de halkın desteğiyle hizmetleri artırarak sürdüreceklerini belirtti.
 
 
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.