SEÇER: “BAŞARILI ÇALIŞMALAR SÜRDÜRDÜĞÜNÜZÜ GÖRMEK BENİ MUTLU ETTİ”

Mersin’in KKTC’deki kardeş şehri Gazimağusa’nın Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay, Belediye Meclis üyeleri ve beraberindeki heyet Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti.

Güncel Yayın: 12 Aralık 2023 - Salı - Güncelleme: 12.12.2023 15:20:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News
Mersin’in KKTC’deki kardeş şehri Gazimağusa’nın Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay, Belediye Meclis üyeleri ve beraberindeki heyet Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti.
Heyeti Mersin’de ağırlamaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade eden Başkan Seçer, “Yeni bir ekip olmanıza rağmen başarılı çalışmalar sürdürdüğünüzü görmek beni mutlu etti” dedi.
Kardeş belediye olmanın alet, ekipman ve araç desteği konularının çok ötesinde olduğunu kaydeden Seçer, “Mersin’de gördüğünüz çalışmalardan sizlerin de yararlanması için biz gerekli katkıyı yapacağız.  Sizleri çok seviyoruz, çok sayıyoruz ve bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sizlerin yanında olmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.
Mersin’e yapılan hizmetleri oldukça güzel bulduğunu ifade eden Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Uluçay da, “Mersin’e yapılanlar hayal ettiklerimizin çok üstünde ve çok güzel. Sizler Mersin’i çok özel bir şehir haline getiriyorsunuz. Mersin Büyükşehir Belediyesi; bizim için hem protokolde hem de gönlümüzde kardeş şehrimiz” dedi.
Mersin’in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) kardeş şehri Gazimağusa’nın Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay, Gazimağusa Belediye Meclis üyeleri ve beraberindeki heyet ile birlikte Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti.
Gerçekleştirilen ziyarette; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay, Gazimağusa Belediye Meclis üyeleri Hüseyin Aranır, Arzu Abiç ve Cem Yababa, Gazimağusa Belediyesi bürokratları ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı İbrahim Evrim yer aldı.
Başkan Seçer: “Soydaşlarımızın durumu her zaman kalbimizde ve aklımızda”   
Heyeti Mersin’de ağırlamaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek konuşmasına başlayan Başkan Seçer, “KKTC ve oradaki soydaşlarımız bizim vazgeçilmezimiz. Oradaki gelişmeler ve soydaşlarımızın durumu her zaman bizim kalbimizde, gönlümüzde ve aklımızda. KKTC’nin özellikle uluslararası arenada verdiği bağımsızlık mücadelesi yakın gözlemimizde ve her zaman da sizlerin yanındayız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde KKTC’nin uluslararası arenadaki mücadelesi partiler üstü bir meseledir. Hangi siyasi partiye mensup olursa olsun, Kıbrıs’taki Türk halkının bağımsız bir devlet olma konusundaki haklı mücadelesinde her zaman yanında olan bir anlayış içerisindedir” dedi.
“Başarılı çalışmalar sürdürdüğünüzü görmek beni mutlu etti”
Gazimağusa ile Mersin’in kardeş belediyeler olduğunun vurgusunu yapan Başkan Seçer, geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri ile birlikte Gazimağusa’ya gerçekleştirdikleri ziyareti hatırlattı. Görevinde henüz 1 yılını doldurmayan Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Uluçay’a da tekrar başarı dileklerinde bulunan Seçer, Gazimağusa Belediye Meclis üyeleri ile birlikte güzel bir 4 yıl geçirmesini temenni etti. Seçer, “Yeni bir ekip olmanıza rağmen başarılı çalışmalar sürdürdüğünüzü görmek beni mutlu etti. Asıl mutlu eden de o görüşmemizde samimi olarak benden, yani kardeş belediye başkanından; ‘Gazimağusa’ya daha iyi ne yapabiliriz? Lütfen bu konuda sizin deneyimlerinizden yararlanmak istiyoruz’ talebiniz benim için çok değerli ve çok önemli” diye konuştu.
“Mersin’de gördüğünüz çalışmalardan yararlanmanız için gerekli katkıyı yapacağız”
Kardeş belediye olmanın alet, ekipman ve araç desteği konularının çok ötesinde olduğunu kaydeden Seçer, “Gazimağusa’ya ziyaretimizde, sizin yol yapımı, altyapı imalatı ve su yönetimi gibi birçok konuda bizimle bilgi alışverişinde bulunmanızın gerekliliğini konuştuk. Bunlar önemli değerlendirmelerdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi gerçekten sosyal hizmetler konusunda ve sosyal belediyecilik denildiği zaman akla gelen belediyelerin başında geliyor. Bu deneyimlerimizden yararlanmanız son derece önemliydi. Mersin’de gördüğünüz olumlu çalışmalardan sizlerin de yararlanması için biz gerekli katkıyı yapacağız.  Sizleri çok seviyoruz, çok sayıyoruz ve bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sizlerin yanında olmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.
Başkan Dr. Uluçay: “Mersin’e yapılanlar hayal ettiklerimizin çok üstünde ve çok güzel”
Mersin’e yapılan hizmetleri oldukça güzel bulduğunu ifade eden Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay, Mersin’de misafirperverlikle ağırlandıklarını vurguladı. Başkan Dr. Uluçay, “Gördüklerimizden çok mutlu olduk. Mersin’e yapılanlar hayal ettiklerimizin çok üstünde ve çok güzel. Sizler Mersin’i çok özel bir şehir haline getiriyorsunuz. Bu yaptığınız güzel çalışmaları biz de kendimize örnek olarak, KKTC’de ikinci büyük şehrimiz olan Gazimağusa’da sizlerle iş birliği halinde,  çalışmaları benzer bir vizyonla yürütmek istiyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi bizim için hem protokolde hem de gönlümüzde kardeş şehrimiz” dedi.
 
Ziyaret; hediyeleşme ile sona erdi. Gazimağusa Heyeti tarafından Başkan Seçer’e Kıbrıs’taki geleneksel kapı figürünün kadın kooperatifi tarafından hazırlanan tablosu hediye edilirken; Başkan Seçer de heyete, Mersin’e özgü değerlerin figürlerinin yer aldığı küçük heykel objeler ile iğne oyası ve ‘Pegasus’ figürlü tablo hediye etti.
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.