MİLLETVEKİLİ KOCAMAZ; “TAŞ OCAKLARI PROJESİNİN ÇED SÜRECİNİN DERHAL DURDURULARAK İPTAL EDİLSİN”

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Mersin’de Turunçlu, Değirmençay ve Hamzabeyli mahallelerinde 4 ayrı taş ocağının yapılması için vatandaşların ve köylülerin ÇED toplantısını yaptırmadığı taş ocağını meclis gündemine taşıyaarak

Siyaset Yayın: 22 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 22.02.2024 11:23:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
 
İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Mersin’de Turunçlu, Değirmençay ve Hamzabeyli mahallelerinde 4 ayrı taş ocağının yapılması için vatandaşların ve köylülerin ÇED toplantısını yaptırmadığı taş ocağını meclis gündemine taşıyaarak Bakanlıktan, taş ocakları projesinin ÇED sürecinin derhal durdurularak İptal edilmesini talep istedi.
Mersin’de Turunçlu, Değirmençay, Hamzabeyli, Çukurkeşlik ve Hacgediği mahallelerinde yapılmak istenen taş ocaklarına tepki göstermek için vatandaşlar ve mahalle sakinleri eylem ve tepkilerini devam ediyor. Mersin Çevre Platformu da, maden ve taş ocakları için dağların, köylerin dinamitle talan edilmesine karşı alanlarda mücadelesini sürdürüyor.
İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Mersin’de Turunçlu, Değirmençay ve Hamzabeyli mahallelerinde kurulması planlanan taş ocağını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.
 
Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz,  Turunçlu, Değirmençay ve Hamzabeyli mahallelerinde 4 ayrı taş ocağının yapılması için nihai ÇED raporunun Mersin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından 15 Şubat 2024 tarihinde askıya çıkarılıp halkın görüşüne açıldığını söyledi.
 
Mersin ile ilgili alınan kararlarda kent insanının taleplerinin hükümet tarafından hiçbir şekilde dikkate alınmadığını öne süren Kocamaz,” Mersin Limanına yapılacak ve Atatürk Parkını yok edecek ilave iskele amacıyla planlanan taş ocakları Kırmızı ve Efrenk Derelerine, içmesuyu kaynaklarına, tarım alanlarına ve yerleşim yerlerine çok yakın bir konumdadır” dedi.
 
Bölgenin, orman ve tarım arazileri yoğunluklu olup Yayla turizmi yapıldığını hatırlatan Milletvekili Kocamaz, Taş ocaklarının, bölgenin ormanlık ve tarım alanlarına, içme suyu kaynaklarına, dereler ve Yayla turizmine çok büyük zarar vereceğine işaret etti.
 
Patlatmadan ve taşımadan kaynaklı oluşacak gürültü ve tozun  insan sağlığına zarar vereceğinin altını çizen Kocamaz Hükümete  seslenerek Turunçlu, Değirmençay ve Hamzabeyli mahallelerinde taş ocaklarının kurulmasını istemediklerini, Bakanlıktan, taş ocakları projesinin ÇED sürecinin derhal durdurularak İptal edilmesini talep etti.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.