Deva Partisi Çamlıyayla Belediye Başkan Adayı Torun Caner ÇAKMAK Basın Mensupları ile Buluştu

Deva Partisi Çamlıyayla Belediye Başkan Adayı Torun Caner ÇAKMAK Basın Mensupları ile kahvaltıda bir araya gelerek Çamlıyayla için projelerini anlattı.

Siyaset Yayın: 26 Şubat 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 26.02.2024 08:41:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News
 Deva Partisi Çamlıyayla Belediye Başkan Adayı Torun Caner ÇAKMAK Basın Mensupları ile  kahvaltıda bir araya gelerek Çamlıyayla için projelerini anlattı.Çamlıyayla Zorbaz Dağ  Otelde gerçekleşen toplantıya Yaklaşık  Gazeteciler ile birlikte Mersin Büyük Şehir belediye başkan Adayı  Güran  bey, Tarsus belediye baskan adayı Ramazan bey, Çamlıyayla ilçe başkanı Orhan bey, Akdeniz meclis üyesi Özcan bey , Tarsus İlçe başkanı Hasan bey, il başkanı   Taner bey ve yönetimde yer alan diğer parti mensupları da katılımı ile gerçekleşti. 
 Deva Partisi Çamlıyayla Belediye Başkan Adayı Torun Caner ÇAKMAK Basın Mensupları ile  kahvaltının ardından kendi özgeçmişini ve projelerini anlatan bir konuşma gerçekleştirdi.Konuşma metni;

Ben Avukat Torun Caner Çakmak. 1995 Tarsus doğumluyum. Babam Bayram Çakmak’tan dolayı biz de Darıpınarlı’yız. İlk ve ortaöğretimimi tamamladıktan sonra 2009 yılında Abdülkerim Bengi Anadolu Lisesi'ne başladım. Buradan 2013 yılında mezun oldum. Sonra Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne başladım. Buradan 2018 yılında mezun oldum. 2019 yılında avukatlık stajımı Adana’da tamamladım. Üniversite yıllarımda futbol hakemliğine başladım. 8 yıldır da lisanslı futbol hakemliği yapmaktayım. Yine üniversite yıllarında dağcılık ve bisiklet sporuyla ilgilendim. Hobilerim arasında dağcılık ve bisiklet sporu yer almaktadır. Şu an da Mersin Barosuna kayıtlı serbest avukat olarak iş hayatıma devam etmekteyim. Sonuç itibariyle dışa dönük, yenilikçi, heyecanı yüksek, sosyal ilişkilerini kuvvetli tutmaya çalışan bir birey olarak karşınızdayım.

Değerli basın mensupları ve kıymetli misafirler;

Siyasi hayatıma 2 yıl önce Deva Partisi ile başladım. Tarsus ilçe yönetiminde Mersin İl yönetiminde çeşitli görevlerde bulundum. Deva Partisi olmasındaki en önemli etken Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın eğitimi, siyasi hayatındaki başarısı, kalitesi, vizyonu ve parti içerisinde bulunan  nitelikli birçok insanın yer alması oldu. Bunun yanında millete hizmet etmenin en önemli unsurlarından birisinin de siyaset olduğuna ve bunu da Deva Partisi ile gerçekleştirebileceğime inandım. Çünkü diğer partilerin varoluş sebeplerinden uzaklaştığı, artık hizmeti değil benciliği ilke edindikleri, adaleti, hakkı benimsemiş bir hukuk insanı olarak benim nazarımda su götürmez bir gerçektir.

 

Değerli basın mensupları ve kıymetli misafirler;

31 Ocak 2024 tarihinde Deva Partisi, Çamlıyayla Belediye Başkan Adayı olarak ilan edildim. Ve bugün çok şükür ki gerekli yasal prosedürlerden sonra resmi olarak Deva Partisi Çamlıyayla Belediye Başkan Adayıyım. 31 Ocak’tan itibaren sayın ilçe başkanım, ilçe yönetimim ve ekibim ile birlikte sahalardayım.


Çamlıyayla, zengin tarihi yapısı ve doğal güzellikleriyle eşsiz bir ilçedir. Peki bu zenginliklerin ve güzelliklerin buradaki insanlar için bir anlamı kaldı mı? Buranın insanı  yaşama sevincini ve umudunu kaybetmiş durumda. Yerel yönetimden beklentisi bitmiş vaziyette. Artık  gençleri burada tutan hiçbir heyecan hiçbir sebep kalmamış.  Çamlıyayla her geçen gün göç veriyor ve giderek kan kaybediyor. 

Çamlıyayla’nın en büyük eksikliği   marka ve kimlik eksikliğidir. Burası bir tarım mı bir hayvancılık mı bir sanayi mi yoksa bir turizm kenti mi ? Cevap hiçbirisi. Son 15 yıldır ne belediyeyi yönetenler  bunu başarabilmiş ne de muhalefet buna vesile olabilmiştir. Sizlere uzun uzun işsizlikten, fırsat eşitsizliğinden, ulaşım sorunlarından, sağlık sorunlarından bahsetmeyeceğim. Bunları zaten gencinden yaşlısına herkes biliyor.

Çamlıyayla adeta kaderine terk edilmiş bir vaziyette. Bu durumu kabullenmek gerçekten insanın zorun a gidiyor. Çamlıyayla’nın yerel halkı sonbaharı kışı kendi çabalarıyla bir şekilde atlatmaya çalışıp yazın hayat bulmaya çalışıyor. Peki bu böyle mi olmalıydı? Bundan sonra da böyle mi devam etmeli?  Çamlıyayla'nın tarım ve hayvancılık, turizm, doğa sporları gibi çok ciddi değerleri mevcutken bugün bunların hiçbirisiyle anılmıyor. İşte bu gidişata bir son vermek için dur demek için Çamlıyayla’yı bir damla ile filizlendirmek için bugün buradayız. Ve burada olmaya da devam edeceğiz.  

Biz sloganlarımızda  Çamlıyayla için vizyonumuzu anlatmaya çalıştık. Bu haliyle ;

Çamlıyayla’yı marka yapacak tüm güzellikler ihmal edilmiş. Biz de dedik ki ‘’ saklı güzellikler ihmale gelmez’’

Çamlıyayla Şimdiye kadar sadece yaz mevsiminde var olmaya çalışan bir şehir haline gelmiş ve biz de dedik ki ‘’ Dört dörtlük hizmet dört mevsim  Çamlıyayla’’

Bu zamana kadar Çamlıyayla’yı yöneten anlayış hiçbir şekilde kendisini yenilememiş ve asli görevlerini hizmet diye anlatmış. Biz de dedik  ki ‘’ Ezber bozan fikirler yeni hedefler ‘’

Çamlıyayla şimdiye kadar yönetilirken halktan kopmuş ve halkına ‘sen ne bilirsin ki ‘ muamelesi yapılmış. O zaman biz de diyoruz ki ‘’ mahalle meclisleriyle karar sizden hizmet bizden ‘’ Böylece sorunları yerinde dinleyip yine yerinde ulaşacağımız çözümlerle bu belediyeyi ayağa kaldıracağız.

Devanız Hazır Artık Çalışma Zamanı !

Değerli basın mensupları ve kıymetli misafirler;

Yenilikçi, dinamik ve sosyal belediyeciliği ilke edinen bir anlayışımız mevcuttur. Biz belediyeyi hizmet aracı olarak kullanacağız. Bir devlet adamına yakışır şekilde ayırmadan, ayrıştırmadan hareket edeceğiz. Çözüm olamıyorsak bile çözüme vesile olacağız. Bu nedenle biz hazırız ve kararlıyız. Damla damla büyümeye, Çamlıyayla'yı yeniden filizlendirmeye geliyoruz.

 

                                                                                Av. Torun Caner ÇAKMAK

                                                                 Deva Partisi Çamlıyayla Belediye Başkan Adayı

Dışa dönük, yenilikçi, heyecanı yüksek, sosyal ilişkileri kuvvetli,vizyon sahibi, kararli; Ne istediğini Çamliyayla'ya neler verebileceğini istikrarli bir sekilde bilen aday; Deva Partisi Çamliyayla Belediye Başkan Adayı av.Torun Caner Çakmak.
Mevcut gidişata son vermek için dur demek için dur durak demeden sahalarda olan; Çamlıyayla’yı bir damla ile filizlendirmek için alt yapısı dolu dolu "Camliyayla Kalkınma projeleriyle" tam da Çamliyayla'ya yakışan yaraşan bir aday profilinde av.Torun Caner Çakmak..
"Dört dörtlük hizmet dört mevsim Çamlıyayla’’ sloganıyla
Ezber bozan fikirleriyle, güven veren ekibiyle ve meclis üyeleriyle yeni hedeflere odaklı bir aday...
Yenilikçi, dinamik ve sosyal belediyeciliği ilke edinen bir anlayışla sahip bir aday
Deva Partisi Çamlıyayla Belediye Başkan Adayi Av.Torun Caner Çakmak...
Deva Partisi Çamliyayla Belediye Başkan Adayı Av.Torun Caner Çakmak'ın Projelerinden bazıları ...
*12 ay hedefli bungalov evler
*Çamliyayla'da üretilen tüm ürünlerin pazarlanması& markalastirilmasi
*SOGEP Kapsamında Mantar Üretim Tesisi
*Mesleki Eğitim Kursları
*Termal Otel ve Sportif
Faaliyetler Kamp Merkezi
*Polis ve Asker Adayı Gençler
için Hazırlık Parkurları
*Çamlıyayla Belediyespor
ve Spora Teşvik Projesi
*Arıcılık ve Mobilya Sektöründe Markalasmak diye sözlerini bitirdi ve Çamlıyayla merkezde esnaf ve  vatandaşlar  bir araya gelerek programa son verilmiştir. 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.