BAŞKAN SEÇER, MESKİ’NİN KAZISIZ TEKNOLOJİ SİSTEMİNİ YERİNDE İNCELEDİ

Başkan Seçer, MESKİ’nin yürüttüğü ‘Mersin İli Muhtelif Mahallelerde Altyapı Hatlarının Temizlenmesi, Görüntülenmesi, Frezelenmesi ve Hasarlı Yerlerin Kazısız Teknolojilerle Noktasal Tamiri İşini’ inceledi.

Güncel Yayın: 05 Mart 2024 - Salı - Güncelleme: 05.03.2024 16:25:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
Başkan Seçer, MESKİ’nin yürüttüğü ‘Mersin İli Muhtelif Mahallelerde Altyapı Hatlarının Temizlenmesi, Görüntülenmesi, Frezelenmesi ve Hasarlı Yerlerin Kazısız Teknolojilerle Noktasal Tamiri İşini’ inceledi. Yenişehir ilçesi 34. Cadde’de bulunan çalışma alanını inceleyen Başkan Seçer, yetkililerden bilgi aldı.
Noktasal kaplama teknolojisi ile yapılan çalışmalar sayesinde altyapı hatlarındaki mevcut hasar, çöküntü ya da çatlaklar kırma ve kazı işlemi yapılmadan tespit edilebiliyor. Tespitin ardından hasarlı nokta kazı yapılmadan CTP teknolojisiyle tamir ediliyor. Böylece sorunlara hızlı bir şekilde müdahale edilirken, maliyet de düşüyor.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MESKİ’nin yürüttüğü ‘Mersin İli Muhtelif Mahallelerde Altyapı Hatlarının Temizlenmesi, Görüntülenmesi, Frezelenmesi ve Hasarlı Yerlerin Kazısız Teknolojilerle Noktasal Tamiri İşini’ inceledi. Söz konusu iş kapsamında yapılan çalışmalarda altyapı hatlarında bulunan hasarlar kazı yapmadan tespit edilerek, tamir ediliyor. Bu sayede zamandan tasarruf sağlanırken maliyetler de düşüyor.
Noktasal kaplama ile hasarlar tespit ediliyo
Noktasal kaplama teknolojisi ile yapılan çalışmalar sayesinde altyapı hatlarında bulunan hasar, çöküntü ya da çatlaklar kırma ve kazı işlemi yapılmadan tespit edilebiliyor. Tespitin ardından hasarlı nokta kazı yapılmadan CTP teknolojisiyle tamir ediliyor. Böylece sorunlara hızlı bir şekilde müdahale edilirken, maliyet de düşüyor.
Başkan Seçer’in inceleme gezisine; MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, MESKİ bürokratları ve daire başkanları ile Başkan Danışmanı Ertan liman eşlik etti. Başkan Seçer, Genel Müdür İrfan Korkmaz ve çalışan ekipten çalışmalar hakkında bilgi aldı, yapılan çalışmaları inceledi.
“Biz tüm Mersin’deki altyapıların MR'ını çekiyoruz”
Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Seçer, sistem hakkında bilgi vererek, “Biz tüm Mersin’deki altyapıların MR’ını çekiyoruz. Uzun süredir bakımı yapılmamış bazı bölgelerde hasarlar, çöküntüler, çatlaklar, patlaklar var. Pisliklerle tıkanmış. Bunların tespitini ve temizleme işlemlerini yapıyoruz. Şimdi burada da yaptığımız çalışma; tespit ettiğimiz sistemdeki çökmeleri, çatlakları kazı yapmadan, herhangi bir kırma dökme, kazma işlemlerine ihtiyaç duymadan yeni bir teknoloji ile CTP teknolojisiyle, elyaflı kaplama dediğimiz bir sistemle yapıyoruz” dedi.
Sistemin avantajlarını anlatan Başkan Seçer, “Böylelikle hem maliyetimiz düşüyor. Beşte bir oranında bir maliyeti oluyor. Yani normal konvansiyonel koşullarda biz bu tamiratı yapsak 5 lira harcarız ama bu yöntemle 1 liraya bu olayı bitiriyor ve tasarruf sağlıyoruz” diye konuştu.
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.