“ TARSUS GERGİNLİĞE KAPALI, MEDENİYETE AÇIKTIR”

Ali Boltaç’dan saldırıya yönelik ilk açıklama geldi.

Siyaset Yayın: 24 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 24.01.2024 18:32:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
Ali Boltaç’dan saldırıya yönelik ilk açıklama geldi.
Cumhuriyet Halk Partisi Tarsus Belediye Başkan adayı Ali Boltaç’ın esnaf ziyareti esnasında Ülkü Ocaklarından bir grup Boltaç ve ekibine önce sözlü saldırıda bulundu, ardından da iki grup arasında arbede yaşanmasına neden oldu. 
CHP Tarsus Belediye Başkan adayı Ali Boltaç sabah saatlerinde Makam mevkinde bulunan esnafları ziyaret etti. Ziyaret esnasında Ülkü Ocakları İlçe Binasında bulunan bir grup Boltaç ve ekibine sözlü saldırıda bulundu.  Bu sataşmanın ardından Ülkü Ocaklarna bağlı gençlerle , Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç’ın ekibi arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Sakinliğini koruyan Ali Boltaç, kendi ekibine müdahale ederek olayların büyümesini engelledi.  
Yaşanan olaylarla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç, Tarsus’un  seçim sürecinde de olsa gerginliğe kapalı, medeniyete açık bir kent olduğunu söyledi. 
Boltaç, “ Önemli bir seçim sürecine girdik. Sabah saatlerinde Makam mevkiinde benim ve arkadaşlarımın yaşadığı bu üzücü saldırının bir kez daha yaşanmamasını umuyorum. Bu tavır bırakın bir siyasi kolu ya da unsuru hiçbir Tarsuslu’ya yakışmaz. Çünkü biz barışın ve huzurun kentiyiz. Biz bu ülkede hatta dünyada medeniyetle en erken tanışan bir bölgeyiz. Bizim demokrasi geleneğimiz hem köklü hem de eskilere dayanır. Tahammül ve olgunluk bu topraklara atılmış en bereketli tohumdur. Yaşadığımız bu sözlü ve fiili saldırının bir kez daha yaşanmaması tek dileğimiz. İnsan hayatı tüm ideolojilerin, tüm inanışların ve tüm siyasal amaçların üzerindedir. Bir kişinin bile burnunun kanaması seçime ve demokrasi anlayışımıza leke düşürür.  Bu yaşanan elim olay ışığında tüm siyasal partilerimizi ve rakiplerimizi uyarıyorum. Biz sadece bir seçim yapıyoruz ve kentimizi yönetecek kişiyi seçeceğiz. Koltuğa oturacak kişi hepimizin belediye başkanı olacak. Eğer “Sevgide serbestlik saygıda mecburiyet” düsturu ile hareket edersek kazanan Tarsus olacaktır.” dedi
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.