TÜRKİYE’DE BİR İLK, DRAMA VE TENİS BİRLEŞİYOR

DRA-MASAL TENİS İLE VELİLER MUTLU, ÇOCUKLAR DAHA ÇOK MUTLU

Güncel Yayın: 24 Ağustos 2023 - Perşembe - Güncelleme: 24.08.2023 18:09:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

 DRA-MASAL TENİS İLE VELİLER MUTLU, ÇOCUKLAR DAHA ÇOK MUTLU

Türkiye'de ilk kez gerçekleşen Dra-Masal Tenis kursu ile çocuklar tenisle tanışıyor. Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Tarsus Tenis Kulübü iş birliği ile başlayan eğitimde çocuklara drama ve tenis ile eğlenceli bir deneyim sunuluyor.  Yoğun katılımın olduğu etkinlikle çocuklar hem eğleniyor hem de farklı tekniklerle tenis sporunu öğrenmenin tadını çıkarıyor.

Tarsus Belediyesi tarafından çocukların hem bedensel hem de zihinsel gelişimini desteklemek için “Oyunsal Tenis Tekniği” ile drama eğitimi başladı. Oyunsal tenis tekniğiyle çocuklara tenisi oyun oynayarak sevdirme ve öğretme yöntemi izleniyor. Tarsus Şehir Tiyatrosu ve Tarsus Tenis Kulübü eğitmenleriyle çocuklara eşsiz bir deneyim sunuluyor.

OYUNSAL TENİS TEKNİĞİ İLE TENİS SEVDİRİLİYOR

Dra-Masal Tenis kursu, çocuklara tenis eğitimini eğlenceli bir deneyim haline getiriyor. 5-6 yaş ve 7-8 yaş grupları için ayrı ayrı dersler sağlanıyor. Tenis topunu elle sektirmekle başlanılan ve birçok dramatik altyapısı olan oyunlar içeren bu teknikle çocukların yaratıcılıkları gelişiyor.

4 aşama ile ısınma, tanışma, anda kalma, farkındalık ve yaratıcılık konuları oyun oynayarak gerçekleştiriliyor. Tarsus Belediyesi tarafından yapılan bu kurslarla birlikte çocuklar tenise ilk adımlarını atıyor.

“BENDE ÇOCUĞUMLA BURADA OLDUĞUM İÇİN ÇOK ŞANSLIYIM”

Yapılan bu etkinliğin bir fırsat olduğunu kaydeden bir veli “Çocuğum çok sevdi, çokta merak ediyor. Bunun tenisle bağlantısını çok beğendi. Bende hep istiyordum tenise başlamasını fakat yorucu geliyordu, ama masalla birlikte çok keyif aldı. Bir an öncede rakete kavuşmak istiyor. Bu yaşta tenise adım atması çok güzel oldu bizim için. Bu bir fırsat çocuklarımız için, bende çocuğumla burada olduğum için çok şanslıyım.” ifadelerini kullandı.

“SOSYAL ÇEKİNCESİ OLAN ÇOCUKLAR İÇİN GÜZEL BİR DÜŞÜNCE”

Yapılan etkinliklerden memnun kaldığını ve etkinliğin çok verimli geçtiğini belirten bir veli “Yaş grubuna göre çocukların birlikte sosyal aktivite geçirmesi benim için çok önemli. Ben bu etkinliği çok beğendim. Özellikle sosyal çekincesi olan çocuklar için güzel bir düşünce. Şu anda tenis ile ilgili fikirleri çok daha olumlu. Grup olarak başlamaları da benim için öncelikli bir tercih oldu. Umarım devamı da gelir.” şeklinde konuştu.

“BİR SÜRÜ ÇALIŞMALAR YAPTIK”

Tenis oynamaya gelen bir çocuk, etkinliği beğendiğini ifade ederek, “8 yaşındayım, bugün tenise geldim, drama yaptık, bir sürü çalışmalar yaptık. Burada çok eğlendim.” dedi.

“ETKİNLİKLERİN DEVAMINI DİLİYORUM”

Yaptıkları etkinlikleri anlatan bir diğer çocuk “7 yaşındayım, ilk önce hikâye okuduk, elim sende oynadık, sonra aşağıya indik tenis oynadık. Bugün topu sektirdik. Tarsus Belediyesi’ne teşekkür ederiz. Etkinliklerin devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“İLK DEFA TENİS OYNADIM”

İlk defa tenis oynadığını belirten bir başka katılımcı çocuk “8 yaşındayım, drama da oyun oynadık. Hocamız bize masallar anlattı. Sonrasında tenise geldik birazcık oyun oynadık. İlk defa tenis oynadım. Bu etkinlik için belediyemize teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.