BAŞKAN BOZDOĞAN'DANANKET İDDİALARI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

KAMUOYUNUN DİKKATİNE! Birkaç gündür kamuoyunu meşgul eden anket iddialarıyla ilgili açıklamamdır.

Güncel Yayın: 17 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 17.01.2024 20:01:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 11 dk.
Google News
KAMUOYUNUN DİKKATİNE!
Birkaç gündür kamuoyunu meşgul eden anket iddialarıyla ilgili açıklamamdır.
15.01.2024 tarihli Enver AYSEVER programında konu ettiğim, CHP Grup Başkan Vekili tarafından yaptırıldığını ifade ettiğim anketler, nihayet bugün Mersin basınına, anketçi kişi tarafından servis edilmiştir.
MER-AR isimli anket firmasının sahibi Umut YILDIZ isimli şahıs, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın Tarsus’ta bir anket yaptırması, bu ankette Haluk Bozdoğan ve Ali Boltaç’ın konu edilmesi, 2-3 gün içerisinde tamamlanarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e sunacağı gibi beyanları üzerine, kendisi ve rakipleri için anket yaptıran her politikacı gibi anket çalışması içeriğine hakim olmak; bölgeler, popülasyon, istatistik oluşturacak veriler gibi detayları öğrenmek için kendisini Tarsus Belediyesi’ne davet ettim
Umut Yıldız isimli bu şahsın daha önce Tarsus Eski Belediye Başkanı Bedrettin Sarpkaya tarafından anket konulu bir iş talebi için Tarsus Belediyesi’ne geldiği, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden 2019 idaresi tarafından kovulduğu, bölgedeki çeşitli siyasetçilere küçük kamuoyu yoklamaları yaparak para kazandığı bilgisini de bu görüşmede edindiğim söylenebilir.
Bu doğrultuda, “merdivenaltı’’ diye tabir edebileceğimiz ne bir fatura ne bir sözleşme ne de kurumsal bir çalışma teslim etmemesine rağmen; ‘’CHP Grup Başkan Vekili şahsın talep ettiğine göre Sayın Özel’in sözünü ettiği memnuniyet anketi olmalı’’ hassasiyetiyle yaklaştığım için kendisini Tarsus Belediyesi’ne davet ettim.
Bu görüşmede anket karşılığında 200 Bin TL gibi bir rakam talep ederek işsiz oluşunu, bu iş sayesinde tutunmaya çalışmasını belirtmesi üzerine “merdivenaltı da olsa’’ CHP Grup Başkan Vekili’nin alelacele sipariş ettiği anket sonuçlarını merak ettiğimi, kendisini kırmayarak bu maddi desteği vereceğimi belirttim ve peşinat olarak bir miktar rakam kendisine teslim edildi.
Daha sonra anket çalışmasını bitirdiğini söyleyen kişi, “anketi ben sipariş etmişim gibi’’ ödemenin geri kalan kısmını vermezsem Genel Başkanın önüne bu kâğıt parçalarını koyacağını, Ali Mahir Başarır Meclis Makamına giderek söz verdiğim ödemenin yapılmadığını ileteceğini söyleyerek, aşağıdaki senaryoyu, kendisi de rol alarak kayda geçirmiş.
Sevgili Hemşehrilerim,
    *Huzurunuzda sormak lazım, diyelim ki bu anketi ben yaptırdım ve finanse ettim, ‘’anket kurmacasının’’ mimarı olarak kendimi Aday Adayı Ali Boltaç’tan daha az puan alarak görmek mi istedim?
• ’’Bugün Seçim Olsa Haluk Bozdoğan’a oy verir misiniz?’’ sorusuna yüksek puanda olumsuz rapor mu yazdırdım?
• Rakip olarak toplumda karşılığı olan, bu partinin İlçe Başkanlığını yapmış, belediye başkanlığı aday adayı olmuş, oda başkanlığı yapmış, avukatlık, doktorluk gibi toplumsal karşılıkları bulunan meslek icracısı isimler mevcutken Ali Boltaç’ı mı rakip olarak koydurmuşum?
• CHP Genel Merkezi’nde ‘’anketle aday belirleme’’ işlerini Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır mı yürütüyor?
• Sayın Özgür Özel’in ‘’memnuniyet anketi yaptırıyoruz’’ diyerek ilan ettiği anketler fatura bile kesmeyen merdivenaltı şirketlere mi yaptırılıyor?
• CHP Genel Merkezi MYK’sında Tarsus ile ilgili hangi memnuniyet anketi, hangi ulusal anket şirketine yaptırılmıştır, sözleşmesi, faturası, sonuçları açıklanacak mıdır?
• CHP Genel Merkezi Tarsus memnuniyet anketinin şirketini, faturasını, sözleşmesini açıklayamaz ise, merdivenaltı firmalarla anketle aday belirleme gibi alengirli işleri Grup Başkan Vekili Ali mahir Başarır’ın yürüttüğü söylenebilir mi?
Bu gibi soruların yanıtlarını verirler, vermezler ya da Ali Mahir Başarır, CHP Mersin Milletvekili Sayın Hasan Ufuk Çakır’ın söylediği gibi ailesinden söz ettiği birtakım cümleler kurarak yalanlarını sıralamayı tercih eder.
Sevgili Hemşehrilerim,
Ali Mahir Başarır’ın yalanlarını ifşa etmek, O’na oy vermiş insanlara karşı sorumluluğumuzdur. Bu sebeple, bir de Ali Mahir Başarır’a bazı sorular sormak isterim huzurunuzda:
• Sevgili Grup Başkan Vekili, eğer bu anketi sen yaptırmadıysan, yani iş ortağın Anketçi Umut Yıldız yalan söylüyor ise, ‘’Mersin’in en başarılı milletvekilleri kimlerdir?’’ anketini ben, para vererek, üstüne bir de % 62 puanla seni birinci çıkararak mı tezgahladım?
• Sevgili Grup Başkan Vekili, eğer bu anketi sen yaptırmadıysan, 15.01.2024 tarihli Enver Aysever canlı yayınında ‘’BEN ZATEN MERSİN’DE MEMNUNİYET ANKETİNDE % 60 ÇIKIYORUM’’ diyerek hangi anket sonucundan söz ettiğini, hangi ulusal şirketin anketinde Mersin’in tüm milletvekilleri ‘’acınacak puanlarla’’ yer alırken senin neredeyse % 70 puan aldığını, sözleşmesi ve faturasıyla kamuoyuyla paylaşabilir misin?
• Sevgili Grup Başkan Vekili, eğer bu anketi sen yaptırmadıysan, kendisinden çok daha güçlü adaylar varken; nasıl oluyor da senin aday görmek için adını dağlara taşlara yazdığın, MYK’da kıyametleri kopardığın Ali Boltaç hem ankette benim rakibim hem de kısa bir süre sonra, yani Anketçi Umut Yıldız’ın ‘’birkaç gün içinde yapıp teslim etmemi istedi’’ dediği anket sonrası Ali Boltaç ismi ilan ediliyor?
• Sevgili Grup Başkan Vekili, eğer bu anketi sen yaptırmadıysan, Tarsus ile ilgili CHP Genel Merkezi anketini ve anket şirketini sözleşmesi ve faturasıyla birlikte kamuoyuyla açıklayabilecek misin?
• Sevgili Grup Başkan Vekili, eğer bu anketi sen yaptırmadıysan, ki senin yaptırmaman gerekir (!) CHP Genel Merkezi’nin kurumsal olarak sözleşme imzaladı, tüm Türkiye’de memnuniyet anketleri yaptırdığını açıklayabilir misin?
• Sevgili Grup Başkan Vekili, eğer bu anketi sen yaptırmadıysan ve hangi şirkete yaptırıldığını biliyorsan; ‘’Neşet Tarhan 1. Çıktı ama 2. Adayı atadık, Fikri Sağlar % 1 çıkıyordu’’ gibi söylemlerine neden olan anketleri Mersin kamuoyuyla ve CHP parti tabanıyla paylaşabilir misin?
• Sevgili Grup başkan Vekili, eğer bu anket-aday işlerinde bir dahilin yoksa, seni % 62, Sayın Fikri Sağlar’ı % 1 çıkaran kudretin nereden geliyor, bizleri aydınlatabilir misin?
• Sevgili Grup Başkan Vekili, eğer bu anketi sen yaptırmadıysan Mersin Milletvekillerinin senin dışında kalanların tamamı, 12 milletvekili’nin toplamı % 37.2, senin puanın ise nasıl % 62.7 oluyor; AKP, MHP, İYİ PARTİ, DEM PARTİ ve hatta CHP’nin ‘’senden geriye kalan’’ 3 milletvekiline gönül vermiş, onlar için oy vermiş seçmen bile fikrini değiştirerek ‘’Ali Mahir Başarır’’ diyor, başka bir şey demiyor mu? Bu istatistikle, ‘’Bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa oyunuzu kime verirsiniz?’’ anketi yaptırırsan sonuç itibariyle 1 milyon seçmeni CHP saflarına yazdıracak emek mi koydun ortaya, açıklar mısın?
• Sevgili Grup Başkan Vekili, eğer bu anketi sen yaptırmadıysan; kendine özel bir sayfa açtırarak kendine % 62.7 puan yazdırmadıysan, CHP MYK’sında Tarsus ile ilgili hangi anket sonuçlarını ortaya koydun, açıklar mısın?
• Sevgili Grup Başkan Vekili, eğer bu anketi sen yaptırmadıysan, Merdivenaltı Anket Firması Sahibi Umut Yıldız’ı son 2 haftada kaç kere kendi telefonundan aradın, Umut Yıldız seni kaç kere aradı, HTS kayıtlarını kamuoyuyla paylaşabilir misin?
• Sevgili Grup Başkan Vekili, eğer bu anketi sen yaptırmadıysan, Merdivenaltı Anket Sahibi Umut Yıldız Meclis Makamı’na neden geldi, TBMM’ye nasıl girdi, milletin makamında düzmece anketlerle kirli siyaset pazarlığı mı yaptın, açıklar mısın?
• Sayın Grup Başkan Vekili, siz, elinde poşet poşet anket kağıtlarıyla gezerek bir şehrin kaderiyle oynayan kişileri CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le bir araya mı getiriyorsunuz?
Sevgili Dostlarım,
Cumhuriyet’in göz bebeği, Cumhuriyet Halk Partisi’nin en önemli makamlarından birisini temsil eden bu kişinin, partiyi ve makamı nasıl ayaklaraltına aldığı, ‘’benim adayım atanacak’’ diyerek enişte-kafa/kol ilişkisini nasıl canlı yayında söylemek zorunda kaldığı, hala birlikte çalıştığı danışmanı Buğra Baran’ın itibarını nasıl iki dakikada ayaklar altına aldığını; bölge Milletvekili Hasan Ufuk Çakır’ın da açıklamalarıyla gördünüz.
Cumhuriyet Halk Partisi’nde köşe başlarını tutarak Tarsus’tan Mezitli’ye, Defne’den Beykoz’a kadar atamalarda rol alan bu ‘’yalan’’ simsarlarının gerçek yüzünü ifşa etmeye devam edeceğim.
Gizli kapaklı işlerle kurmaca anketlerle CHP Genel Başkanı ve MYK üyelerini aldatan bu vatandaşın kirli ellerini Tarsus’tan, Mersin’den ve Türkiye siyasetinden bir an evvel çekmesi gerekmektedir.
Bölgemizdeki bu rezalet, bu kişi sayesinde son demine gelmiş, artık bölge milletvekillerini bile birbirine düşürecek boyutlarda canlı yayınlarda gözler önüne serilmiştir.
Uçakta, otelde, partide, kürsüde ailecek Genel Başkan’la fotoğraf çektirirken; yine o Genel Başkan’ın ayağını kaydırmada ‘’zıp zıp zıplayarak’’ saygısızlık yapanların Cumhuriyet Halk Partisi terbiyesi aldığından söz edilemez.
Dolayısıyla, Genel Başkanı’nın ayağını kaydıran bu adamın, Tarsus’un kaderiyle oynamada tereddüt bile etmeyeceğini, kirli pazarlıklarla ismini % 60 küsur puanlarda çıkardığı anketleri kamuoyuyla paylaşmaktan geri durmayacağını, ‘’sonuca giden her yol mübahtır’ın timsali olarak CHP’yi zor ve komik bir duruma düşürdüğünü fark ederek özür dilemek yerine yalanlarıyla parti itibarını zedelediğini biliyor ve utanarak izliyoruz!
Kıymetli hemşehrilerim,
‘’Anket Senaryosu’’nun gerçekleri bunlardan ibarettir. Siyasi rant peşinde koşan milletvekillerinin kaderinizle oynamasına, kendilerini ve adaylarını anketler üzerinden pazarlamalarına, oyunuz üzerinden siyasi çıkarlar sağlamaya çalıştıklarını unutmayınız.
Bu sebeple, kukla meclis üyelerinden kukla belediye başkanına kadar her bölgenin kaderini belirleyecek atamalarda parmağı olan bu gibi şahsiyetlerin kirli siyaset yaptığı bir çatı altında yer almaktansa, HALKIN ADAYI olayı, istifa etmeyi göze aldım.
Şimdi, bu basit anket tezgahçılarını alkışlayabilirsiniz.
Dr. HALUK BOZDOĞAN
Tarsus Belediye Başkanı
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.