SEÇER: “BAŞARILARINIZLA BİZİ MUTLU EDİYORSUNUZ”

Başkan Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gastronomi ve Yöresel Ürün Konağı'nda Büyükşehir Belediyesi'nin YKS ve LGS kurs merkezlerinin desteğiyle sınavlara hazırlanan ve başarı elde eden öğrencilerle bir araya geldi.

Güncel Yayın: 05 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 05.09.2023 11:17:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

Başkan Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gastronomi ve Yöresel Ürün Konağı'nda Büyükşehir Belediyesi'nin YKS ve LGS kurs merkezlerinin desteğiyle sınavlara hazırlanan ve başarı elde eden öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle sohbet edip hangi lise ve üniversiteleri kazandıkları hakkında konuşan Seçer, nitelikli liselere ve üniversitelere yerleşen öğrencileri tebrik etti. Öğrenciler de Başkan Seçer’e, Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine sunmuş olduğu imkânlardan dolayı teşekkürlerini iletip, kurs merkezlerinden duydukları memnuniyeti ifade etti.

Seçer, başarılarından dolayı kutladığı öğrencilere, “Umut ediyorum bundan sonraki eğitim, öğretim hayatınızda daha başarılı günleriniz olur” dedi.

Gençlerin ilerleyen zamanlarda ülkelerine faydalı bireyler olacağına inandığını belirten Seçer, “Sizlere güveniyoruz, inanıyoruz. Ülkemiz adına da makro anlamda da, insanlık adına da bundan sonraki hayatınızda yararlı olacağınızı düşünüyorum” diye konuştu.

Yerel yönetimler olarak eğitime destek vermei sürdüreceklerini sözlerine ekleyen Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin kurs merkezlerinin sayısının her geçen gün arttığını da hatırlatırken, “Şu ana kadar 20’ye ulaştık. Hem ilçe merkezlerinde, hem merkezde, hem de merkezde mahallelerde. Burada temel amaç eğitimde fırsat eşitliği. Eğitim seviyemizi yükseldikçe de kente katkımız olacak” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gastronomi ve Yöresel Ürün Konağı'nda Büyükşehir Belediyesi'nin Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kurs merkezlerinin desteğiyle sınava hazırlanan ve başarı elde eden öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle sohbet edip hangi lise ve üniversiteleri kazandıkları hakkında konuşan Başkan Seçer, nitelikli liselere ve üniversiteler yerleşen öğrencileri tebrik etti.

Tüm öğrenciler ile tek tek tanışan Başkan Seçer öğrencilerin kazandıkları okullar ve sınava hazırlık süreçleriyle ilgili de bilgi aldı.Öğrenciler Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine sunmuş olduğu imkânlardan dolayı teşekkürlerini iletirken, kurs merkezlerinden duydukları memnuniyeti de ifade ettiler. Başkan Seçer de öğrencilere başarılarının devamını diledi.

“Başarılarınızla bizi mutlu ediyorsunuz”

Gerçekleştirilen buluşmada; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, kurs merkezi öğretmenleri ve mezun öğrenciler yer aldı.

Öğrencilerle bir araya gelerek sohbet eden Başkan Seçer, başarılarından dolayı onları kutlayarak, “Başarınızdan dolayı ben size teşekkür ederim, bizi de mutlu ediyorsunuz. Umut ediyorum bundan sonraki eğitim, öğretim hayatınızda daha başarılı günleriniz olur. Hayatta her şey rakamlar değil, yani aldığınız not ya da cebinizdeki maddiyat değil. Farklı başarılar ya da başarılara neden olan farklı kriterler de var; o da insanın sosyal olması, mutlu olması, kendini iyi hissetmesi. Bunlar da çok önemli hasletler. Bunlara da sahip olmanızı arzu ederim ama bu bilinçte olmak ve bu söylediğim vasıfları taşımak için de mutlaka iyi eğitimli bir insan olmak gerekiyor” dedi.

“İnsanın sosyalleşmesi ve daha mutlu olabilmesi için arkadaşlarının olması lazım”

Gençlerin bundan sonraki eğitim hayatında oluşturacağı çevrenin gelişimleri için önemli olduğuna değinen Başkan Seçer, “Burada belediyemizin dershanesine gittiniz ve öğretmenlerinizle olan ilişkilerin ne kadar pozitif yansımaları olduğunu bana aktarıyorsunuz. Bize moral oldu, motivasyon oldu, bizi rahatlattı, kendimizi iyi hissettik. Bunlar güzel şeyler. Benim tam da bahsetmek istediğim bu. İnsanın sosyalleşmesi ve daha mutlu olabilmesi için arkadaşlarının olması lazım. Her şeyden öte insanların sevdiğinin olması lazım. Sevdiği insanların; annesi, babası, arkadaşlarının olması çok önemli” diye konuştu.

“Ülkemiz ve insanlık adına yararlı olacağınızı düşünüyorum”

Başkan Seçer, gençlerin ilerleyen zamanlarda ülkelerine faydalı bireyler olacağına inandığını belirterek, “Sizlere güveniyoruz, inanıyoruz. Ülkemiz adına da makro anlamda da insanlık adına da bundan sonraki hayatınızda yararlı olacağınızı düşünüyorum. Beni şu anda mutlu eden farklı ilçelerden, farklı sosyo-kültürel, sosyo-ekonomik yapıda olmanız, nereden geldiğiniz, hangi sosyal çevreden geldiğiniz ve bugün burada bir arada olmamız. Bu da son derece önemli. Hep diyoruz ya; birlik, beraberlik, kardeşlik, biriz, beraberiz, güçlü olmamız lazım, kavga etmememiz lazım. Bu retorikte, belagatta da kalmıyor, işte böyle vücut buluyor. Bakın biri Çilek mahallesinden gelmiş, biri Tarsus’tan, biri Gülnar’dan, biri Anamur’dan. Kimse kimsenin etnik kökeni, inancı, yaşam biçimiyle ilgilenmesin. Biz; ‘Vicdanı hür, irfanı hür bireyleriz’ diyoruz. Tam da böyle bir şey. Kutluyorum, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Yerel yönetimler olarak eğitime destek vermeyi sürdüreceklerini sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Bu biraz da başkanların hayata bakışı ile ilgili. Bir başkan için çok önemli değildir; ‘Bu işi Milli Eğitim Bakanlığı yapsın’ der ama ben daha farklı bakıyorum. Yerelde, yerel yöneticiler kente daha hakimdir. Cumhurbaşkanından, bakandan, bürokrattan daha hakimdir. Her yeri bilir. Ben Gülnar’ın da, Anamur’un da, Tarsus’un da köylerini biliyorum. Orada kimler yaşar, onların beklentileri, ekonomik durumu, kültürel durumu, yapıları, hayat biçimleri nedir belediye başkanı olarak bunları bilmek durumundayım. Bu da götürdüğüm hizmetlerin doğru hizmetler olmasını; doğru adreslere doğru zamanda doğru hizmetleri vermemi sağlıyor. Bunların olumlu dönüşü daha farklı oluyor” ifadelerine yer verdi.

“Eğitim seviyesi yükseldikçe kente katkısı olacak”

Büyükşehir Belediyesi’nin kurs merkezlerinin sayısının her geçen gün arttığını hatırlatan Başkan Seçer, “Şu ana kadar 20’ye ulaştık. Hem ilçe merkezlerinde, hem merkezde, hem de merkez mahallelerde. O da önemliydi. Burada temel amaç eğitimde fırsat eşitliği. Parası olan gitsin, özel okulda çocuklarını okutsun, özel hoca tutsun ama bunun yanında bu imkânı olmayan insanlara da devletin bu imkanları sağlaması gerekiyor. Biz de devletin bir kurumu olarak; annenizin, babanızın çalışarak ödediği vergilerden size tekrar aktarıyoruz. Bunu da bilmenizi istiyorum. Bu kentimiz adına da olumlu. Eğitim seviyemizi yükseldikçe de kente katkımız olacak” dedi. Toplu fotoğrafın ardından Başkan Seçer velilerle de sohbet etti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.