VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN’IN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Kahraman ecdadımızın bin yıldır canı pahasına muhafaza ettiği kutsal vatan toprağı Anadolu'nun dört bir yandan kuşatılarak devletimize ve milletimize diz çöktürülmeye çalışıldığı bir dönemde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a

Güncel Yayın: 19 Mayıs 2023 - Cuma - Güncelleme: 19.05.2023 16:30:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kahraman ecdadımızın bin yıldır canı pahasına muhafaza ettiği kutsal vatan toprağı Anadolu'nun dört bir yandan kuşatılarak devletimize ve milletimize diz çöktürülmeye çalışıldığı bir dönemde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a ayak basması Türk tarihi açısından hayati bir dönüm noktası olmuştur. 

Bu yıl 104. yıl dönümünü milletçe büyük bir gurur ve mutlulukla kutladığımız bu önemli gün, esareti kabul etmeyen, istiklalinden asla vazgeçmeyen, zulme ve zalime boyun eğmeyen aziz Milletimizin inancından ve zaferlerle dolu şanlı tarihinden güç alarak yeniden dirilip ayağa kalkışının ilk adımıdır. 

Samsun’da başlatılan bağımsızlık mücadelesi dalga dalga tüm yurda yayılmış, milli birlik ve beraberlik duygusu zirveye ulaşmıştır. İşgal güçlerinin baskılarına rağmen necip milletimiz, “Özgürlük olmayan bir ülkede ölüm ve yok olma vardır. Her ilerlemenin ve kurtuluşun temeli özgürlüktür.” diyen Atatürk ve silah arkadaşlarına tereddütsüz destek vermiş; büyük zorluklar, sıkıntılar ve yokluklar içerisinde, ecdadımızın tarifsiz fedakârlıklarla elde edilen Kurtuluş Savaşı zaferi; egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğu ve millet iradesinin üzerinde hiçbir gücün kabul edilmediği Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ile taçlandırılmıştır.

Tarihini, milli ve manevi değerlerini idrak ederek, çağın gerektirdiği bilim ve teknolojiyi sadece kullanan değil, üreten, eser ortaya koyan nesiller olarak yetişen gençlerimiz, geleceğimizin en büyük teminatı, ülkemizin sahip olduğu en büyük zenginlik kaynağıdır. Nitekim, gençlere çok güvenen Atatürk, ”Ey yükselen yeni nesil,istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz” demiştir. 

Bu kıymetli emanete sahip çıkmak, korumak ve gelecek nesillere en güçlü şekilde bırakmak sevgili gençlerimizle birlikte hepimizin görevi, milli sorumluluğudur. 

Çağın gerekleri doğrultusunda kendini geliştiren, okuyan, araştıran, seçtiği mesleğin en iyisi olmak için çok çalışarak, ter akıtarak vatanına, devletine, milletine hizmet etmek üzere yetişen gençlerimize çok inanıyor ve gençlerimiz sayesinde geleceğe güvenle bakıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, kurduğu Cumhuriyeti gençlerimize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Savaşımızın kahramanlarını, aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi saygı ve rahmetle ve yâd ediyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, değerli Mersinli hemşehrilerimizin, aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı içten en iyi dileklerimle kutluyorum.
                


Ali Hamza PEHLİVAN
Mersin Valisi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.