BÜYÜKŞEHİR TİYATRO İZLEMEYEN ÇOCUK BIRAKMIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın ortak yürüttüğü proje kapsamında, kent genelinde dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklar tiyatroyla buluşturulmaya devam ediyor.

Güncel Yayın: 13 Şubat 2024 - Salı - Güncelleme: 13.02.2024 15:29:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın ortak yürüttüğü proje kapsamında, kent genelinde dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklar tiyatroyla buluşturulmaya devam ediyor.
Mersin Şehir Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ adlı çocuk oyunu, Huzurkent Kazım Karabekir İlkokulu Salonu’nda, Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi için özel olarak sahnelendi. Kadınlar da, çocuklarını yalnız bırakmadı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın ortak yürüttüğü ‘Tiyatro İzlemeyen Çocuk Kalmasın Projesi’ kapsamında, kent genelinde binlerce çocuğa ulaşılmaya devam ediliyor.
Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Günyurdu Mahallesi Atgirmez mevkiinde bulunan Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde eğitim gören çocuklar için, Şehir Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ adlı çocuk oyunu, Akdeniz ilçesi Huzurkent Mahallesi’nde bulunan Kazım Karabekir İlkokulu’nun salonunda sahnelendi. 100’ün üzerinde çocuğun eğlenceli anlar yaşadıkları tiyatro etkinliğine, atölyeden faydalanan kadınlar da katıldı.
Mersin Şehir Tiyatrosu’nun 2023-2024 sezonunda sahnelediği ve özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklara ulaştırılan ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ adlı oyunu, Eylül-Ocak döneminde kent genelinde 15 binden fazla çocuk izledi.
Ozan Erdönmez’in yönettiği ve Mustafa Dincir’in muhteşem performans sergilediği tek kişilik oyun çocukları geçmişe götürürken, keyifli dakikalar yaşamalarını da sağladı.
Canbolat: “Öğrencilerimiz güzel bir tiyatro etkinliğine katıldılar”
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi Birim Sorumlusu ve Okul Öncesi Öğretmeni Ela Canbolat, “Bugün hem kadın kursiyerlerimiz, hem de çocuk öğrencilerimiz güzel bir tiyatro etkinliğine katıldılar. Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanlığı’nın işbirliğiyle yapılan bu etkinlikte çocuklarımız, çok keyifli anlar yaşadılar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Erdönmez: “Oyunumuzla kent genelinde 15 binden fazla çocuğa ulaştık”
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Şehir Tiyatrosu’nun oyuncu ve yönetmeni Ozan Erdönmez ise, ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ adlı oyunun bu sezon içerisinde 15 binden fazla çocuk izleyiciye ulaştığını vurgulayarak, “Burada 100’den fazla çocuk seyircimize ulaştık. Daha öncesinde ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ isimli oyunumuz, il genelinde Eylül ayından Ocak ayına kadar 15 binden fazla çocuğa ulaştı. ‘Tiyatro Seyretmeyen Çocuk Kalmasın’ projesi kapsamında ve bundan sonrası için de daha fazla çocuğa ulaşma hedefimiz var” diye konuştu.
 Çocuklar ve aileleri Büyükşehir’in etkinliklerinden büyük keyif alıyor
Tiyatroyu çok beğendiğini söyleyen Asmin Kemtçi, “Oyunu çok beğendik. İyi ki atölyemiz var. Vahap Amca’ya çok teşekkür ederiz. O’nun sayesinde buraya geldik ve yeni yerleri keşfettik. Çok teşekkür ederiz” dedi.
Atgirmez Çocuk Atölyesi öğrencilerinden Azize Karaçalı da, farklı etkinliklere katılım sağladığı için mutlu olduğunu belirterek, “Tiyatro çok güzeldi. Vahap Amca’ya buradan çok teşekkür ediyorum. O’nun sayesinde böyle tiyatroları izleyebiliyoruz. Kitap okuyor, oyunlar oynuyor ve resimler yapıyoruz” diye konuştu.
Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi’nden faydalanan Fatma Kahveci ise, çocuklara yönelik bu tip sosyal faaliyetlerden dolayı memnun olduklarını söyleyerek, “Atölyemiz açıldığından bu yana beraberiz. Vahap Seçer bize birçok imkan sundu. Çok memnunuz. O bizi bütün etkinliklere, gezilere, piknik alanlarına, gitmediğimiz yerlere, tiyatroya, sinemalara götürdü” dedi.
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.