BAŞKAN YILMAZ, STK TEMSİLCİLERİNİ KUVAYIMİLLİYE KARARGAHI’NDA AĞIRLADI

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersin’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini Buluklu Mahallesi’ndeki KuvayıMilliye Karargahı’nda ağırladı.

Güncel Yayın: 23 Aralık 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 23.12.2023 11:12:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersin’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini Buluklu Mahallesi’ndeki KuvayıMilliye Karargahı’nda ağırladı.

Mersin’de milli mücadelenin destansı hikayesinin yaşayan bir örneği olan, Kuvayı Milliye mücadelesine ilişkin fotoğraflar, belgeler ve etnografik eserlerle donatılan yaklaşık 200 yıllık tarihi binada Başkan Yılmaz, misafirlerine bizzat kendisi rehberlik etti.

Ziyarette; Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şube Başkanı Serdar Erkan ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Mersin Şube Başkanı Maryet Tanlı, İçel Sanat Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Ruhsar Uçar, Ali Işınak ile Komisyon Üyeleri Fikret Babuş, Hülya Özdemir ve Fethi Karaduman yer aldı. STK temsilcileri, karargâhta adeta geçmişe yolculuk yaptı.

Karargahı gezen ziyaretçiler, böyle güzel bir yapıyı Mersin'e kazandıran Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür etti.

“TARİHİ DOKUYU YAŞATIYORUZ”

Karargah ile ilgili bilgiler aktaran Başkan Yılmaz; “Burada, Mersin’de Kurtuluş Savaşı’nda kan veren, can veren, alın teri akıtan ve mücadele eden herkesin resmi var, resmi yoksa ismi var. İstedik ki herkes, buraya gelsin, dedesini bulsun ve dedesinin verdiği mücadeleyi görsün” dedi.

KuvayıMilliye Karargahı’nı, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100’üncü yıl dönümünde kente kazandırdıklarını kaydeden Başkan Yılmaz, birlik ve beraberliğe vurgu yaparak; “Milli irademizin ve milli şuurumuzun bir sembolü olan bu karargah, geçmiş ile gelecek arasında önemli bir köprü görevi görüyor. Restore ederek kente kazandırdığımız karargâhımızda tarihi dokuyu yaşatıyoruz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.