BAŞKAN YILMAZ, CUMHURİYET’İN 100. YILINDA 100 GENÇ İLE BİRLİKTE ANITKABİR’İ ZİYARET ETTİ

Mersin’in merkez ilçesi Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nda 100 genç ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti.

Güncel Yayın: 24 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 24.10.2023 19:36:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Mersin’in merkez ilçesi Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nda 100 genç ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti.

Başkan Yılmaz, Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş Yıl Dönümü etkinlikleri çerçevesinde Toroslar İlçesi’nde eğitim gören 100 öğrenciyi ve öğretmenlerini Ankara’da ağırlayarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda Türk Bayrağı açtı.

Gençler, Başkan Yılmaz ile birlikte Anıtkabir’deki Aslanlı yolda yürüyerek, Saygı duruşunun ardından Atatürk’ün mozolesine karanfil bıraktı.

“DUYGULU ANLAR YAŞANDI”

Aralarında ilk kez Anıtkabir’i gören gençler de vardı. Duygulu anların yaşandığı Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir ve müze ziyaretinde gençlerle sohbet eden Başkan Yılmaz, Atatürk’ün mirasına ve Cumhuriyet’in değerlerine bağlılıklarını bir kez daha yineledi.

Tüm gençlere bu ziyarete katıldıkları için teşekkür eden Başkan Yılmaz; “Her Türk genci en az bir defa Anıtkabir’i görmeli, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ziyaret etmeli. Burada Cumhuriyetimizin nasıl kurulduğuna ve vatanımızın nasıl kurtarıldığına dair çok fazla değer var” dedi.

“CUMHURİYETİMİZ HEP 18 YAŞINDA”

“Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nda Toroslarımızdan 100 gencimizle Anıtkabir’de Atamızın huzurundayız” diyen Başkan Yılmaz; “Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Cumhuriyetimizin kuruluşunda, Kurtuluş Savaşımızda, vatanımızın kurtarılmasında emeği geçen, can veren, kan veren, alın teri akıtan tüm büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun. Cumhuriyetimiz hep gençtir ve 18 yaşındadır. Allah’ın izniyle hep beraber, gençlerimizin elinde yüz yıllar boyunca da ilelebet payidar olacaktır, güçlenecektir, kuvvetlenecektir. Toroslarımızın değişik okullarından aramızda bulunan tüm öğrencilerimize, gençlerimize teşekkür ediyorum. Devletimiz ve milletimiz bizi yetiştirdi ve göreve geldik. Biz de gençlerimize bu sancağı bir gün mutlaka devir edeceğiz. Onların, vatanlarını, milletlerini ve devletlerini seven başarılı gençler olmaları bizleri daha çok gururlandırıyor. Ve geleceğe ilişkin umutlarımızı daha da artırıyor. Buraya katılan tüm gençlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ÇOK GURURLUYUZ. BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Gençler ise Atatürk’e sevgi, saygı ve minnetlerini sunmak üzere gerçekleştirdikleri bu ziyaretten duydukları mutluluğu ve gururu ifade ederek, kendileri için böyle bir program hazırlayan Başkan Yılmaz’a teşekkür ettiler.

“Atatürk, kalbimizde her zaman payidar kalacaktır” diyen gençler, Cumhuriyetin 100. Yılını kutlayarak; “Anıtkabir’e ilk defa gelen arkadaşlarımız var. Her geldiğimizde tüylerimiz diken diken oluyor. Her Türk gencinin görmesi gereken bir yer. Gözlerimiz doldu, yüreklerimiz sıcacık oldu. Herkesin bu şerefli ziyareti gerçekleştirmesini diliyoruz. Çok gururluyuz. Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz’a bizleri Ankara’da, Anıtkabir’de ağırladığı için teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Program kapsamında gençler daha sonra Başkan Yılmaz ile birlikte Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele yıllarını anlatan Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni (1. TBMM) ve Atamızın kişisel eşyalarının sergilendiği Cumhuriyet Müzesi’ni de (2. TBMM) ziyaret etti.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.