Aquatlon yarışlarında 64 sporcunun 45’i Yenişehir Belediyesi adına yarıştı

Türkiye Triatlon Federasyonu(TTF)Aquatlon Bölgesel Lig 7. Bölge 2. Etap Yarışları, Yenişehir’de yapıldı. 5 ilden yarışlara katılan 64 minik sporcunun 45’i Yenişehir Belediyesi Spor Kulübü adına mücadele etti.

Güncel Yayın: 25 Temmuz 2023 - Salı - Güncelleme: 25.07.2023 18:46:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Türkiye Triatlon Federasyonu(TTF)Aquatlon Bölgesel Lig 7. Bölge 2. Etap Yarışları, Yenişehir’de yapıldı. 5 ilden yarışlara katılan 64 minik sporcunun 45’i Yenişehir Belediyesi Spor Kulübü adına mücadele etti. Yüzme ve koşu branşlarından oluşan aquatlon yarışlarını tamamlayan sporcular 15-20 Kasım tarihleri arasında Alanya’da yapılacak finallere katılma hakkı kazandı.

2019 yılında düzenlediği Yenişehir Triatlonu ile Mersin’de ilk kez bir triatlon yarışının yapılmasını sağlayan, ardından ikinci Yenişehir Triatlonu, Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası ve Yenişehir Avrupa Triatlon Gençler Kupası’na ev sahipliği yapan Mersin Yenişehir Belediyesi, bu yıl 21-22 Ekim tarihlerinde ise 2023 Avrupa Triatlon Kupası’nı Mersin’e taşıyacak. Yenişehir Belediyesi ulusal ve uluslararası triatlon yarışlarına ev sahipliği yaparken, çocukları da triatlon sporuna teşvik ediyor.Türkiye Triatlon Federasyonu Aquatlon Bölgesel Lig 7. Bölge 2. Etap Yarışları’na Konya, Aksaray, Karaman, Niğde, Adana ve Mersin’den katılan 9-14 yaş arası 64 sporcunun 45’i Yenişehir Belediyesi adına mücadele etti.

Başkan Özyiğit, “ Geleceğin şampiyonlarını yetiştiriyoruz”

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Yenişehir’i triatlon sporunda marka kent haline getirmek istiyoruz. Kentimiz triatlon için çok uygun bir konumda. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da dünya çapında triatlon sporcularını Mersin’de ağırlayacağız. Ancak çocuklarımızı da bu spora teşvik etmek çok önemli. Yenişehir Belediyesi Spor Kulübümüz çatısı altında çocuklarımız öğreniyor ve geleceğe hazırlanıyorlar. Geleceğin şampiyonlarını yetiştiriyoruz.” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.