BAŞKAN YILMAZ: DEMOKRASİMİZE HER ZAMAN SAHİP ÇIKTIK, ÇIKACAĞIZ!

Cumhuriyet Halk Partisi Mezitli İlçe Başkanı Av. Ulaş Yılmaz, 12 Eylül Askeri Darbesi’nin 44. yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Güncel Yayın: 12 Eylül 2024 - Perşembe - Güncelleme: 12.09.2024 17:43:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Cumhuriyet Halk Partisi Mezitli İlçe Başkanı Av. Ulaş Yılmaz, 12 Eylül Askeri Darbesi’nin 44. yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Yılmaz, 12 Eylül 1980’de yaşanan askeri darbenin, Türkiye'nin demokrasi tarihinde kara bir leke olduğunu vurgulayarak, bu tür müdahalelerin halk iradesine büyük zararlar verdiğini belirtti.

"12 Eylül, Türkiye’nin demokrasi mücadelesinde unutulmaz yaralar bırakmış bir tarihtir" diyen Av. Ulaş Yılmaz, darbe sonrası işkence, baskı ve insan hakları ihlallerine dikkat çekti. "O dönemde mağdur olan binlerce insanın adalet arayışı hala sürmekte. Bugün bizim görevimiz, demokrasiyi güçlendirmek ve insan haklarını en üst düzeye çıkarmaktır. CHP olarak, her daim özgürlüklerden yana olduk ve halkımızın iradesine sahip çıkmak için mücadele etmeye devam edeceğiz."

Yılmaz, Türkiye'nin geçmişte yaşadığı acı tecrübelerden ders çıkararak, demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işler hale getirilmesinin önemine de vurgu yaptı. "12 Eylül'ün acı izlerini silmek ve bir daha bu tür karanlık günler yaşamamak için hep birlikte mücadele etmeliyiz. CHP olarak, milletimizin iradesinin her zaman yanında olacağız. Demokrasiye her şartta sahip çıkacağız"  ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.