Esmehan Sarı İyi Parti Mersin Milletvekili A. Adaylığını Açıkladı

Yörük kızı Esmehan Sarı İyi Parti Mersin Milletvekili A.Adaylığını Cumartesi günü saat 14:00 de yoğun kalabalık eşliğinde Tarsus İyi Parti İlçe binasında açıkladı. Sarı, konuşmasına kendi yazdığı kendini tanıtan bir şiirle başladı.

Siyaset Yayın: 26 Mart 2023 - Pazar - Güncelleme: 26.03.2023 15:21:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News
Yörük kızı Esmehan Sarı İyi Parti Mersin Milletvekili A.Adaylığını  Cumartesi günü saat 14:00 de yoğun kalabalık eşliğinde Tarsus İyi Parti İlçe binasında açıkladı. Sarı, konuşmasına kendi yazdığı kendini tanıtan bir şiirle başladı;
DEĞERLİ HEMŞEHRİLERİM;
Ülkemizin bugünü ve yarını için çok önemli olan tarihin en önemli seçimlerinden birine daha  adım adım yaklaşıyoruz. Bazılarınızla tanışıyoruz ama tanışmamış olduğumuz hemşehrilerim için şair olmamın verdiği farkla kendimi şiirimle tanıtmak isterim.
BEN YÖRÜĞÜM GARDAŞ,
Tırnağımla kazırım toprağı taşı
Böyle kazanırım ekmeği aşı…
Gönlüm zengindir;
Soframda doyururum yüz bin başı..
Ben yörüğüm;
Kuş gibiyim, maviye sevdalıyım…
Bir lokma ekmek için it gibi tasma vurdurmam boynuma..
Özgürlüğüm uğrunda kurt gibiyim;
Nice zincirler kırarım…
Ben Yörüğüm;
Bir Cumhuriyet kadınıyım…
Atatürükün methettiği;
Toros dağlarındaki o tek çadırda tüten dumanım….
Ben yörüğüm;
Mucizeler yaratırım bu vatana…
Kifayetsiz kalır yanımda;
Masallardaki Alaaddinin sihirli lambası 
Ve hatta Musanın asası…
Ben yörüğüm;
Ne Mutlu Türküm…
Yüreğimde Atatürkün aydınlık ülküsü
And içerim;
Sonsuza dek söylenecek şanlı Türkün türküsü..
Duymayan duysun;
Asil Türkün şah damarıyım…
 
Değerli hemşehrilerim;
İşte böyle yüreğimiz Atatürk ve vatan sevdası ile dopdoluyken Atatürkün bizlere emaneti olan Cumhuriyetin değerleri mevcut hükümet tarafından ağır tahrip edilmiş, işsizlik yüzünden gençler ülkeye güvenini yitirmiş, çareyi yurt dışına gitmekte bulmuştur. Umutsuzluk, yoksulluk ve yoksulluktan dolayı artık millet zalime boyun eğmiş ve artık ülkede sosyal, siyasal, ve ekonomik sorunlar tahammül edilemez hale gelmiştir. Dini siyasete alet ederek adeta din tüccarlığı yapan bu hükümette insanlarda dine yönelik ilgi artarken insanlardaki ahlaki aşınmalar had safhaya ulaşmıştır.
Değerli Kadınlar;
Dünyada hiçbir kadın bizim kadınlarımız kadar milletini kurtulaşa ve zafere götürmek için emek vermemiştir. Atatürkün “Ey Türk kadını sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın dediği kadınlarımız bugün en saygın düzeyde olması gerekirken maalesef mevcut hükümet kadınlarımıza Atatürkün getirdiği hakları unutturmuş, ikinci sınıf vatandaş muamelesi göstererek kadınlarımızı sefil etmiştir.
Şairin dediği gibi;
“Elbet sefil olursa alçalır beşer”
Ve kadın cinayetleri giderek artmış, namus, boşanma, kıskançlık gibi sebepler meşrulaştırılmaya çalışılarak cinayet işleyen şiddet gösteren adamlara cezai indirim sağlanmıştır.
Değerli hemşehrilerim;
Cumhuriyet rejimi dışında beraber yürünülen yollarda fırtınalara boranlara tutulur millet…Aldatmayız kandırmayız diye diye aldatmanın kitabını da yazan bu hükümete bir cumhuriyet kadını olarak hakkımı helal etmiyorum.
Ülkemi talan ettiler, Türkiyeyi hurdaya çevirdiler; Hakkımı helal etmiyorum.
Üniversiteyi üstün başarılarla bitiren 22 yaşındaki kızım gelecek kaygısı yüzünden akıttığı göz yaşı karşısında burkulan anne yüreğim için hakkımı helal etmiyorum.
Her gün haberlerde ilk sırada izlediğim kadın cinayetleri haberlerinden sonra cezai indirimden dışarı çıkmış kadın katilleri ve kimliksiz mültecilerin tacizine uğramak kaygısıyla sokakta yürümekten korktuğum için hakkımı helal etmiyorum.
Deprem bölgesinde en kaz altında “kimse yok mu” diye bağıran vatandaşı kimsesiz beni de eli kolu bağlı çaresiz bıraktıkları için hakkımı helal etmiyorum.
Ben ucuz ekmek almak için halk ekmek sırasında 1,5 saat beklerken elinde milyonluk hermes çanta ile kurutulmuş mango tarifi veren hanımefendiye Emine Erdoğan hanımefendiye de hakkımı helal etmiyorum.
Ben bir çocuğumu büyütürken okuduğum sırasıyla Gazi Üniversitesi Bilgisayar bölümü,Anadolu Üniversitesi İktisat Fakultesi Uluslararası İlişkiler Bölümü,kamu yönetimi,Atatürk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü ve Ardından Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde yüksek lisansımı tamamladım.
25 yılı aşkın süredir çalıştığım kurumda sadece Atatürkü sevdiğim için ve kadın olduğum içğin terfi ettirmedikleri ve mobinge uğradığım için Hakkımı  helal etmiyorum…
Daha sayamadığım yaşadığımız o kadar haksızlık o kadar çok adaletsizlikler var ki..Bir Cumhuriyet kadını olarak ülkemde yapılan bu haksızlıklara bir son vermek için, hak, adalet,eşitlik için,egemenliğin tek bir adama ait değil millete ait olduğu için “yeter söz milletin “ diyerek yola .çıkan cesur yürekli kadın Sayın Genel Başkanım Meral Akşenerin gururla ardına düştüm.
 Allahın izniyle hep birlikte çalışarak Ülkemizi güzel ve aydınlık günlere kavuşturmak için, dertlere derman, yaralara merhem olmak, göz yaşlarını silmek, sevindirmek için bir kardeşiniz ve bir  Cumhuriyet kadını olarak aday adaylığımı sizlerle paylaşmak istedim. Katılımız için hepinize teşekkür eder, saygılar sunarım diyerek sözlerini bitirdi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.