Mezitli’de işletmelere Türkçe tabela denetimi

Mezitli Belediyesi ekipleri ilçe genelinde Türkçe tabela denetimi yaptı. Mezitli Belediye Meclisinin aldığı karar doğrultusunda Türk Harfleri Kanununa uymayan reklam tabelası

Güncel Yayın: 21 Temmuz 2023 - Cuma - Güncelleme: 21.07.2023 17:04:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
Mezitli Belediyesi ekipleri ilçe genelinde Türkçe tabela denetimi yaptı. Mezitli Belediye Meclisinin aldığı karar doğrultusunda Türk Harfleri Kanununa uymayan reklam tabelası, amblem ve cephe giydirmelerini kaldırılması için harekete geçen ekipler onlarca işletmenin tabela ve reklamlarına müdahale etti. Mezitli Belediyesi ekipleri, Türkiye'de 1 Kasım 1928 tarihinde 1353 sayılı "Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkında Kanunu kapsamında ilçe genelinde Türkçe olmayan tabelaların kaldırılması konusunda belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda harekete geçti. Zabıta ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü işbirliği ile yapılan uygulamada ilçe sınırları içinde faaliyet gösteren işyerlerinde kullanılan reklam tabelası, amblemler ve cephe giydirmelerinde Türkçe harf kullanılmayan tabelalara müdahale edildi. Daha önce bildirim yapılarak yasal süre içerisinde indiremeyen işletmelerin tabelaları belediye ekipleri tarafından indirildi. İlk etapta Atatürk, Fatih, Viranşehir ve Yeni Mahallede uygulamaya geçtikleri bilgisini veren Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürü Hüseyin Solak, 1 Kasım 1928 tarihinde 1353 sayılı "Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkında Kanunu kapsamında Belediye Meclisinin aldığı karar üzerine harekete geçtiklerini dile getirdi. İlgili belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda 2019 yılından başlayarak, bu yılın başına kadar toplam 26167 işletmeyi denetlediklerini ifade eden Solak, “Yapılan denetimlerde, ilgili mevzuat hükümlerine uymadığı tespit edilen, işletmelerle ilgili cezai işlem uygulandı. Tanınan yasal sürelerde aykırılığın giderildiği kayıtlarımızda tespit edilen yerler dışında kalan işletmelere giderek tabelalarını ekiplerimiz aracılığı ile indirdik. Bu kapsamda gerek görüntü kirliği gerekse Türkçemizin doğru kullanımını sağlamak amacıyla müdahaleler gerçekleştirdik. İşletmelerimiz de bu konuda gereken hassasiyeti göstererek ekiplerimize yardımcı oldular. Görev alan tüm personel arkadaşımıza ve esnafımıza teşekkür ederim” dedi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.