MEZİTLİ ‘SOLİ GÜNEŞ FESTİVALİ’NE HAZIRLANIYOR

Mezitli Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Soli Güneş Festivali’nin basın tanıtım toplantısı yapıldı.

Güncel Yayın: 21 Haziran 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 21.06.2023 12:34:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Mezitli Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Soli Güneş Festivali’nin basın tanıtım toplantısı yapıldı. Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının mini bir dinleti sunduğu, SoliPompeiopolis Antik Kenti’nde yapılan tanıtım toplantısında, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, festival programını aktardığı konuşmasında enerji verimliliği konusuna değindi.

Aralarında festival paydaşları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşların da bulunduğu katılımcılara festival programı hakkında bilgi veren Başkan Tarhan, “Güneşin bu denli önemli olduğu günlerde Soli Güneş Festivali ile kentimizde halkımızın ilgisini ve dikkatini güneş enerjisinin yeniden kullanılmasına çekmek istiyoruz. Festivalimiz, 23 Haziran 2023 Cuma günü gündüz çeşitli etkinlikler ile başlayacaktır. Yine her sene olduğu gibi festival alanında çeşitli stantlar kurularak, güneş enerjisi firmaları ve yenilenebilir enerji sistemleri üzerine projeler de bu stantlarda yer alacaktır.Festival kapsamında düzenlenecek konserler de büyük ilgi çekecek. Motive, 23 Haziran Cuma günü saat 21.00'de sahne alacak. Haluk Levent ise 24 Haziran Cumartesi saat 21.00'de hayranlarıyla buluşacak. Festivalin son günü olan 25 Haziran Pazar ise Simge şarkıları ile Mersin halkıyla bir araya gelecek” dedi.

Festivali, enerji kaynaklarının önemine dikkat çekmek için düzenlediklerini vurgulayan Başkan Tarhan konuşmasında, “İklim değişikliğinden bizler, tüm insanlık sorumludur. Bu konuda bir şeyler yapmak için çok geç değil ve teknolojiler bugün hazır. Enerji verimliliği konusunda acil eylem, Paris Anlaşması hedeflerine ulaşmak için çok önemli olacaktır. Çözümler “erişilebilir” ancak, maliyetler henüz bizler için çok yüksek. Enerjimizi daha akıllı kullanarak, en hızlı ve en uygun maliyetli şekilde şimdi CO2 emisyonlarını azaltmamıza yardımcı olacaklar. Günümüzde enerjinin çoğu kentlerimizde ve binalarımızda, fabrikalarımızda ve ulaşımda kullanılmaktadır ve ihtiyacımızdan çok daha fazla enerji kullanıyoruz. Bu da bizi küresel iklim hedeflerimize ulaşma yolundan saptırıyor. Enerji verimliliğini ilk sıraya koyarsak ve şimdi yaparsak yine de başarabiliriz. Enerjimizi daha akıllı kullanarak, enerji talebi eğrisini kırabiliriz. Bu daha az enerji santraline ihtiyaç duyulduğu ve bunun yerine daha fazla yenilenebilir enerji hedeflerimize daha hızlı ulaşabileceğimiz anlamına gelir. Enerji verimliliği, rüzgâr ve güneşten üretilen her bir watt’ın daha fazla esnemesini sağlayarak yeşil geçişin maliyetini önemli ölçüde azaltır” ifadelerine yer verdi.

Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatlarındaki artışların, Türkiye'de her alanda önemli rol oynadığına dikkat çeken Başkan Tarhan sözlerini şöyle sürdürdü:“Biz diyoruz ki; Orman vasfını yitirerek hazineye devredilen araziler, Hazine mülkiyetindeki araziler, Hazine mülkiyetinden TOKİ’ye devredilen arazilerin, kullanım tercihlerinde merkezi hükümet tasarrufu dışında Belediyelerin istemlerine öncelik verilsin. Örneğin: Belediyemize bu tür araziler GES amacı ile tahsis edilirse Belediyemiz tüketicilere, özellikle tarımsal üreticilere ucuz enerji temin edecektir. Bu olgu elektrik giderlerini aşağıya çekeceğinden herkesin refah seviyesinin yükselmesine yol açacaktı

--

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.