Başkan Ali Seçer açıklanan yeni sezon Buğday ve Arpa fiyatlarını Değerlendirdi

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer açıklanan yeni sezon Buğday ve Arpa fiyatlarını değerlendirdi.

Güncel Yayın: 09 Haziran 2023 - Cuma - Güncelleme: 09.06.2023 12:39:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer açıklanan yeni sezon Buğday ve Arpa fiyatlarını değerlendirdi.

2023 hububat alım fiyatları konusunda TMO’nun dengeli bir fiyatlama oluşturduğunu düşündüğünü ifade eden Seçer, “Dünya buğday fiyatları 350 USD/Ton fiyatlardan 220 USD/Ton fiyatlara, arpa fiyatları ise 300 USD/Ton fiyatlardan 200 USD/Ton fiyatlara, dünya durum buğdayı fiyatları ise 600 USD/Ton fiyatlardan 350 USD/Ton fiyatlara kadar düşmüş durumdayken açıklanan fiyatlar yurt dışı fiyatlarının üstünde oldu. Üretici açısından da açıklanan fiyatların gayet olumlu olduğu kanaatindeyiz.

Geçen yıl olduğu gibi destekleme pirimi ödemesi de yapılacak ve Borsa olarak geçen yıl tüccara satışlarda da pirim ödemesi talebimizi bakanlığa ve TMO’ne iletmiştik. Bu yıl yapılan açıklamada üreticimi, kime satarsa satsın Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı ise ve müstahsil kesilmişse diğer desteklemeler dışında ton başına buğdayda 1000 TL/Ton ve arpada 500 TL/ton destekleme alacak.

Ancak gönül isterdi ki; TMO’nun basın açıklamasında ifade ettiği ürün teslimatından 30 gün sonra ödeme yerine bir hafta içinde ödeme yapmasıydı.

Yeni hasat döneminin ülkemize, milletimize hayırlı ve bereketli olmasını dileriz.” Dedi.”

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.