GÜLTAK, SOĞUK ASFALT ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

Başkan Gültak; köyden mahalleye dönüşen, Akdeniz’in kırsal mahallelerinden olan Camili’nin bahçe yollarında yoğun şekilde devam eden soğuk asfalt sathi kaplama çalışmalarını yerinde inceledi.

Güncel Yayın: 05 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 05.09.2023 11:22:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Başkan Gültak; köyden mahalleye dönüşen, Akdeniz’in kırsal mahallelerinden olan Camili’nin bahçe yollarında yoğun şekilde devam eden soğuk asfalt sathi kaplama çalışmalarını yerinde inceledi. Bölgede faaliyet gösteren bir üreticinin traktörüne de binen Başkan Gültak, serim çalışması biten bir yolu test etti.

Akdeniz Belediyesi’nin, tarımsal üretimin yoğun olduğu kırsal mahallelerde soğuk asfalt (sathi) kaplama hizmeti tüm hızıyla sürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, arazi ve bahçe yollarında yapmış olduğu sathi kaplama soğuk asfalt çalışmaları sayesinde bölge üreticileri ve çiftçiler, yazın tozlu ve topraklı, kışın da çamurlu yollardan kurtuluyor. Bugüne dek birçok kırsal bölgenin kilometrelerce uzunluktaki yoluna asfalt serip üreticilerin nakliyede yaşadıkları sıkıntıları ortadan kaldıran ekipler, son olarak Camili Mahallesi’nde sathi kaplama çalışmasına başladı.

Üreticiler; “Yaşadığımız en büyük sıkıntılar ortadan kalktı”

Yaşadıkları bölgedeki çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getiren Camili Mahallesi üreticileri; “Bahçe yollarımız bugüne kadar tozlu ve çamurluydu. Özellikle de kışın geçilmez bir hale geliyordu. Bahçelerimizi ilaçlamak veya temizlemek için kimi zaman çamur yüzünden gidemiyorduk. Buraya gelmek isteyen tüccarlar da ciddi sıkıntılar yaşıyordu. Fakat bu hizmet sayesinde artık bu sorunlarımız çok büyük ölçüde ortadan kalktı. Asfalt kaplama hizmeti için Akdeniz Belediyemize, Başkanımız Gültak’a ve tüm ekiplerine teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandılar.

“100 kilometrenin üzerinde sathi kaplama çalışması yaptık”

Camili Mahalle Muhtarı Ali Doğru ile birlikte bir üreticinin traktörüne de binerek serim çalışması tamamlanan bir yolu da test eden Başkan Gültak, yaptığı açıklamada; “Burada yaşayan insanların en büyük sorunu, tarlasına, bağına, bahçesine gitmeye kalktığında çamurla karşılaşıyor, sulamaya, ilaçlamaya gidemiyordu.

Toz nedeniyle ağaçlar gelişmiyor, ürünlerde hastalık oluşuyordu. Bizler de geçen yıldan itibaren kırsal bölgelerimize girdik ve şu an itibariyle Akdeniz’in bahçe yollarında 100 kilometrenin üzerinde soğuk asfalt sathi kaplama çalışması yapmış olduk. Hedefimiz, seçimden önce bu rakamı seçime dek 150 kilometreye çıkarmak” dedi.

 

“Akdeniz’de ilkleri yapmayı bizlere bırakmışlar”

“Her dönemde her yıl 50 kilometre yol yapılmış olsaydı, 5 yılda 250 kilometre eder. Bu da Akdeniz’in birçok mahallesinin bahçe yollarının asfalt düzeyinde yolları olması demektir” diyen Başkan Gültak, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu çalışmalar bizim dönemimizde başladı. Üzüldüğüm bir şey var; Keşke bizden önceki tüm belediye başkanları bu hizmeti yapsaydı da biz de farklı hizmetlere yönelseydik. Ama maalesef biriktirmişler. Akdeniz’de ilkleri yapmayı da bizlere bırakmışlar. Köylü memnun, onlar memnun olduğu için bizler de memnunuz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre ve Şehircilik Bakanımız ve Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Zira bu cihazı 1 lira ödemeden hibe koşulları ile elde ettik. Bir yıllık ve teknolojisi en iyi olan cihazlardan birisi. Kombisi, ısıtıcısı var. Sathi kaplama yaparken yeni teknoloji ile yapıyoruz. Dolayısıyla zift veya atık oluşmuyor. Bu cihazı Akdeniz’e kazandırdığımız için gururluyuz. Birkaç sene içinde Akdeniz’in tüm bahçe yollarını soğuk asfaltla kaplayacağız. Köylülerimiz de memnun olacak. Hasat yaparken ürününden verim alacak.”

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.