Yenişehir Belediyesi Madımak’ta yaşamını yitirenler için anma programı düzenledi

Yenişehir Belediyesi Madımak’ta yaşamını yitirenleri bu yıl da unutmadı

Güncel Yayın: 10 Temmuz 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 10.07.2023 13:32:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Yenişehir Belediyesi Madımak’ta yaşamını yitirenleri bu yıl da unutmadı

Mersin Yenişehir Belediyesi, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında 33 aydın ve sanatçının Madımak Oteli'nde yakılarak katledilmesinin 30. yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenledi. Anma programında sanatçılar İlkay Akkaya ve Turhan Alıcı türkülerini yaşamını yitirenlerin anısına seslendirdi.

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen anma programına Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, 26. dönem CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Alevi Kültür Dernekleri yöneticileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Belgesel gösterimi ile başlayan anma programda yaşamını yitiren yurttaşların isimleri tek tek okunarak, sahne önüne fotoğrafları konuldu. Daha sonra sanatçılar İlkay Akkaya ve Turhan Alıcı türkülerini hayatını kaybeden yurttaşların anısına seslendirdi.

“Sivas’ta kaybettiğimiz canlarımızı anmaya ve onları yaşatmaya devam edeceğiz.”

Anma Programında konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Sivas’ta katledilen yurttaşlardan tüm insanlık adına özür dilediklerini belirterek şunları söyledi: “Hüzünlü anmaları yapmak bir yandan o acıyı hatırlatmak zorluğu taşıyor ancak insanların bu katliamları tarih boyunca unutmamaları gerekiyor. Sivas’ta kaybettiğimiz canlarımızı anmaya ve onları yaşatmaya devam edeceğiz. Bugün burada Sivas’ta kaybettiğimiz canlarımız için bir aradayız. O canlarımızın şiir okumaktan ve türkülerini dile getirmekten başka bir derdi yoktu. Ama o canlarımıza kıydılar. Ruhları şad olsun. Tüm insanlık adına onlardan özür diliyoruz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.