TSE EKİPLERİ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN DIŞ TETKİK SÜRECİNİ TAMAMLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet kalitesini denetleyen TSE dış tetkik ekibi 3 günlük gözlem sürecini tamamladı.

Güncel Yayın: 09 Haziran 2023 - Cuma - Güncelleme: 09.06.2023 12:50:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet kalitesini denetleyen TSE dış tetkik ekibi 3 günlük gözlem sürecini tamamladı. Kapanış toplantısında konuşan Genel Sekreter Olcay Tok “Eksiklerimiz varsa hem kalite yönetimi hem iş sağlığı konusunda, onları çok ciddi bir şekilde ele alacağımıza emin olabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Gözlemlerini aktaran TSE Baş Tetkik Görevlisi Hidayet Şahin ise, “Biz belgelerimizin devamı doğrultusunda kararı verdik. Major yada minör hata kapsamında bulgu olarak yazılı hale getirdiğimiz bir eksiklik, uygunsuzluk yok” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde, TSE ekipleri tarafından 3 gün boyunca sürdürülen gözlem tetkiki tamamlandı. Yapılan kapanış toplantısıyla da tetkik süreci değerlendirildi. Hizmet kalitesini gösteren TS ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi belgelerinin geçerliliğini koruması için yapılan tetkikler, tüm birimlerde gerçekleştirildi.

Tetkik süreci, Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen kapanış toplantısında yapılan değerlendirmelerle tamamlandı. Toplantıda, birimlere yapılan gezilerde major hatalara rastlamadıklarını ifade eden tetkik ekibi, iyileştirilmesi gereken noktalar olduğunu ve ekibin bu noktaları dikkatle dinleyerek gerekli nokları aldığını aktardı.

Tok: “Eksiklerimiz varsa onları çok ciddi bir şekilde ele alacağız”

Kapanış toplantısı ile ilgili konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, “Umarım tetkik ekibimiz memnun kalmışlardır. Yapılan incelemenin ardından eksiklerimiz varsa hem kalite yönetimi hem iş sağlığı konusunda, onları çok ciddi bir şekilde ele alacağımıza emin olabilirsiniz. Başarılı bir tetkik geçirmişizdir diye umuyorum” dedi.

Başer: “Katkıları için tetkik heyetimize çok teşekkür ediyorum”

Büyükşehir Belediyesi Kalite Yönetimi ve Kent Araştırmaları Şube Müdürü Ezgi Başer ise, 3 gün boyunca yoğun bir tetkik geçirdiklerini belirterek, “Yoğun bir birim ziyareti oldu. Tetkik ekibimizle tüm birimlerimizi ziyaret edip mümkün olan geri bildirimlerini almaya çalıştık. Şu anda da kendilerinden alacağımız geri bildirimlerle gözetim tetkiğimizden elde ettiğimiz sonuçları kendi içimizde değerlendirip belge yenileme doğrultusunda yine ilerlemeye çalışacağız. Katkıları için tetkik heyetimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Şahin: “Majör ya da minör hata kapsamında bir eksiklik yok”

Toplantıda gözlemlerini paylaşan TSE Baş Tetkik Görevlisi Hidayet Şahin, 3 gün boyunca gerçekleştirdikleri faaliyetlerde Büyükşehir’in misafirperverliği ve genel sekreterden daire başkanlarına, müdürlerden personellere kadar tüm belediye çalışanlarının uygulamanın içinde yer almasından dolayı memnuniyetini dile getirdi. Tetkik ekibi olarak vermiş oldukları kararda major ya da minör rota kapsamında yazmaya değer verecek bir bulguya rastlamadıklarını aktaran Şahin, “Biz belgelerimizin devamı doğrultusunda kararı verdik. Major yada minör hata kapsamında bulgu olarak yazılı hale getirdiğimiz bir eksiklik, uygunsuzluk yok. Ancak gözlemlerimiz var” dedi.

Buna karşın iyileştirilmesi gereken konular da olduğuna dikkat çeken Şahin, gözlemlerini aktararak, “Öncelikle belediyemizin performansını etkileyen iç ve dış hususlar var. Yani ülkenin ekonomik yapısından tutun kendi belediyemizin çalışan kültürü, mahalle kültürlerinden farklı hizmet alan vatandaşlar ama bunları doğru analiz etmemizi bekliyor. Yani bazen semt semt, mahalle mahalle bile hizmet vereceğiniz kesimin kültürü farklı. Sizin çalışan kültürünüz de farklı. Bunların analizi ile ilgili metodu daha net ortaya koymuş olması gerekir” dedi.

“Her bölümün bizim denetim sürecimize dahil olmaları çok kıymetli”

Başkan Vahap Seçer’in yaklaşımının da duyarlı olduğunu ifade eden Şahin, “Liderlik süreci olumlu şeyler söyleyeceğimiz bir süreç. Başkanımızın da niyetini, bakış açısını gördüğüm için daha net söyleyebiliriz. Başta başkanımız Sayın Vahap Seçer olmak üzere, Genel Sekterimiz, Daire Başkanlarımız, Genel Sekreter Yardımcılarımızın her bir bölümde bizi karşılıyor olmaları, bizim denetim sürecimize birebir dahil olmuş olmaları bizim için çok kıymetli. Biz yönetimin sahip çıkmadığı hiçbir şey başarılı olamaz biliyoruz. Belediye Başkanımızın önceliği olmayan sizin de önceliği değilse başarı çok zor. O yüzden de bunu gözlemlediğini söylemek isteriz” dedi.

Birimlerle ilgili yazılan eksikliklerin görülmüş olmasının olumlu olduğunu aktaran Şahin, “Yönetimin 3 gün Yönetimi Gözden Geçirme toplantısı yaptığını gördük. Bunu da bir çok yerde olumlu örnek olarak vereceğiz. 10 dakika konuşma yapıldığını görmediğimiz yer var. Tüm daire başkanlarının kendi bölümleri ve süreçleri ile ilgili sonuçları konuştuğunu ve Olcay Bey’le bunları tartıştığını görmek de önemli” dedi.

Uygulama performansının geliştirilebilir olduğunu da aktaran Şahin, “Belediyemizle TSE arasında oluşan bu sinerji değer katıyordur. Bu sinerjiyi de devam ettirdiğiniz için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir’in ‘İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nden çok etkilendiğini anlatarak, “Orada yapılanlar emin olun sadece Mersin’e değil Türkiye’ye değer katan projeler. Vizyonunuza değer katan projeler. Madem vizyonunuz, dolu yanlarınız var, o zaman yaptığınız şeylerle de ilk olabiliyor olmanız önemli. Yani bunların hepsi bizim için delil oluşturuyor. Kır Çiçekleri projenizi daha önce eğitime geldiğimde de biliyordum. Mükemmel bir proje. Kağıt üzerinde yapılan şeylerden çok icraatlar çok daha önemli. Emin olun bizden daha iyi sizin reklamınızı yapacak kişiler yok. Çok önemli kurumlara gidiyoruz, çok geziyoruz. Çok güzel şeylerden bahsedeceğimizi bilmenizi isteriz” dedi.

“Tasarım olabilecek uygulamaları gördük”

Mersinli olarak, Mersin Belediyesi’nden hizmet alan vatandaş olarak kendilerine ve ekibe gösterilen misafirperverliğe teşekkür ederek konuşmasına başlayan Baş Tetkik Görevlisi Önder Ögetürk, “Gezdiğimiz birimlerde zaten bulgularımızı paylaştık, iyileştirilmesi gereken yönleri gördük. İyi uygulamaları gördük. Özellikle standardın 8.3. maddesine girebilecek, tasarım olabilecek uygulamaları gördük. Makine İkmal Dairesi’nde kuaför otobüsleri gördük. İtfaiye için hazırlanmış belli bir süre bir yerde kalabilecek otobüs uygulamasını gördük. Ayrıca bunun afet bölgesi için de aynı zamanda planlandığını gördük. Böyle bir durumda krizin nasıl fırsata çevrildiğini de görmüş olduk. Çünkü bunun aynı zamanda lokasyon büyük olduğu için uzak bölgelerde de Mersin için de hizmet vereceğini öğrendik” dedi.

Ekibe eşlik eden Büyükşehir personelinin gerekli notları detaylıca aldığını ifade eden Tetkik Görevlisi Mukaddem Kılıç, “Çok daha güzel çalışmalara imza atacaklarını gördüm ve güzeldi. Özellikle sahaya çıkan arkadaşlara farkındalık adı altında köpek ısırma, yılan ısırma ve akrep ile ilgili; ilkyardım eğitimi her yerde veriliyor ama bu tarz spesifik eğitimin verilmesi beni ayrıca mutlu etti” diye konuştu.

“Bu bir yolculuk, sürekli iyileştirmenin sonu yok”

Tetkik görevlisi Elif Kırbaş da belediyelerde iyileştirmenin yıllara yayılan bir yolculuk olduğunu belirterek, “İşini layığıyla yapan, işine saygısı olan, kurumuna aidiyeti olan ve süreç yönetimini ilke edinen bütün çalışanlara gönülden teşekkürler. Bu bir yolculuk. Sürekli iyileştirmenin sonu yok. Her öneri bir iyileştirme için fırsattır. O yüzden önerilerimizi, tavsiyelerimizi dikkate alan, bunlarla ilgili iyileştirme çalışmaları için gözlerinde ışık gördüğüm bütün arkadaşlara sonsuz teşekkürler. Burası Mersin olabilir ama bütün ülkemiz için belediye hizmeti; çok kıymetli. Sosyal belediyecilik anlayışıyla çok daha güzel gördüğümüz projelerin ülkemizde çok daha yaygınlaştığı belediyeleri görmek ve öncülüğüne devam etmeniz için yolunuz açık olsun” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.