Cumhuriyetimizin 100. Yılında Güzel Tarsusumuz İl Olmaya Hazır

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin 28. Yasama Dönemi’nin ilk Grup Toplantısında dile getirdiği “Cumhuriyetin 100. Yılında 100 İl” açıklamasına dikkat çeken MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, Tarsus’un il olması için tüm Tarsuslularla Birlik

Güncel Yayın: 16 Haziran 2023 - Cuma - Güncelleme: 16.06.2023 16:42:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin 28. Yasama Dönemi’nin ilk Grup Toplantısında dile getirdiği “Cumhuriyetin 100. Yılında 100 İl” açıklamasına dikkat çeken MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, Tarsus’un il olması için tüm Tarsuslularla Birlikte Tek Yürek halinde çalışacaklarını vurguladı. 

Tarsus’un sahip olduğu nüfus, doğal zenginlikler, sanayi ve ticaret tesisleri, inanç turizmi alanları, verimli tarım arazileri ve sosyo kültürel yapısı ile bir ilin sahip olması gereken tüm nitelik ve nicelikleri taşıdığını vurgulayan MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal, Bilge Lider Sayın Devlet Bahçeli’nin 100 il açıklaması kapsamında bir Evci Köy’lü olarak Tarsus için umutlandığını ve gururlandığını dile getirdi. 

Tarsus Bizim mottosuyla konuşmasına devam eden Uysal, 350 bin kişilik nüfusu ile 26 ilden daha büyük bir nüfusa sahip olan Tarsus’un Üniversite, Havalimanı, Müze ve Organize Sanayi Bölgesi gibi bir ilde olması gereken tüm büyüklüklere sahip olduğunu, bu kaynakların yeni bir plaka ile İl olarak taçlandırılmasının Medeniyetler Başkenti Tarsusumuz için büyük bir değer oluşturacağını ve sürdürülebilir bölgesel rekabet açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Sahip olduğu tarihsel birikimi ile Anadolu Coğrafyasının en eski yerleşim yerlerinden olan Tarsus’un il olmasının Tarsuslu hemşehrilerimiz tarafından özlemle beklendiğini ve il olma çalışmalarına yoğun ilginin olduğunu dile getiren Uysal, Tarsuslu olan ve kendisini Tarsuslu hisseden 7’den 70’e tüm gönüldaşlarımız ile tek yürek olarak Tarsusumuzun il olma başarısını sağlayacaklarını ifade ederek sözlerini tamamladı. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.