AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “YAŞLILARIMIZIN, ENGELLİLERİMİZİN YANINDAYIZ, KİMSESİZLERİN KİMSES

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Evde Kişisel Bakım ve Temizlik Hizmeti sunulan vatandaşları evlerinde ziyaret etti.

Güncel Yayın: 10 Temmuz 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 10.07.2023 13:46:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Evde Kişisel Bakım ve Temizlik Hizmeti sunulan vatandaşları evlerinde ziyaret etti. Ulaşılan hane sayısının 800’e yaklaştığını belirten Başkan Gültak, “Bu hizmet, bizim dönemimizde hızlanmış ve bugün bu kadar büyümüş bir projedir. Yaşlılarımızın, hasta, engelli ve kimsesiz vatandaşlarımızın hayatlarına dokunmaya çalışıyoruz. Yaşlılarımızın, engellilerimizin ve kimsesizlerimizin kimsesi olacağız” dedi.

Akdeniz Belediyesi’nin, yaşlı, engelli, kimsesiz ve muhtaç durumdaki vatandaşlara periyodik şekilde ve aralıksız sunduğu Evde Kişisel Bakım (Berber-Kuaförlük) ve Temizlik Hizmeti verdiği ailelerin sayısı 800’e ulaştı. Hizmet kapsamında, Akdeniz ilçe sınırları içerisinde ikamet eden yaşlı, engelli, şehit yakını, kimsesiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara ev ziyaretleri yapılıyor. Ziyaretlerde dezavantajlı durumdaki vatandaşlara saç kesimi, el ve ayak bakımı gibi çeşitli kuaförlük hizmetleri sunuluyor. Ayrıca evde temizlik hizmetiyle de gidilen hanenin günlük temizlik ihtiyacını karşılayacak şekilde cam, kapı, silme, süpürme, toz alma, banyo, WC temizliği yapılıyor.

“Ulaştığımız hane sayısını 10 kat arttırdık”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; İhsaniye, Müfide İlhan ile Yeni Mahallede yaşayan ve belediyenin sunduğu evde kişisel bakım ve temizlik hizmetinin yanı sıra, kanser hastalarına sunulan onkobüs servis hizmeti alan vatandaşları evlerinde ziyaret ederek sohbet etti, taleplerini dinledi. Kimsesiz, yaşlı ve engelli vatandaşları sık sık ziyaret edip yalnız bırakmadıklarını belirten Başkan Gültak; “Biz göreve geldiğimizde ulaşılan ev sayısı 80 iken biz ise bugün 780 ailemize ulaşıyoruz. Yaklaşık 10 kat daha fazla hane sayısına bu hizmeti veriyoruz. Bu hizmeti alan vatandaşlarımızın geliri düşükse maddi yardımda bulunuyor, gıda malzemeleri konusunda destek oluyoruz. Hastaneye ulaşım ihtiyaçları varsa Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz eliyle bu hizmeti de sunuyoruz” dedi.

“Yaşlılarımızın, engelli ve kimsesiz insanlarımızın hayatına dokunuyoruz”

Evde Bakım ve Temizlik hizmeti verilen hane sayısının arttığını kaydeden Başkan Gültak “Yaşlılarımızın, hasta, engelli ve kimsesiz vatandaşlarımızın hayatlarına dokunmaya çalışıyoruz. Bu hizmet, bizim dönemimizde hızlanmış ve bugün bu kadar büyümüş bir projedir. Bugün itibariyle 5 grup; sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde 2 kere mahallelere çıkıp, en az 10 eve uğrayıp hizmet veriyorlar. Vatandaşlarımız, kendilerine sunduğumuz bu hizmetten memnun. Yaşlılarımızın, engellilerimizin ve kimsesizlerimizin kimsesi olacağız. Devletimizin büyüklüğünü

ve sıcaklığını Akdeniz’de, personelimizle birlikte ihtiyaç duyan insanlarımıza ulaştırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Evde bakım ve temizlik hizmeti alan vatandaşlar da duygularını dile getirerek, hizmetlerden çok memnun olduklarını ifade etti. Konuşurken kimi zaman duygulanan vatandaşlar, Akdeniz Belediye Başkan Mustafa Gültak ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve personeline teşekkür etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.