MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313’E ÇIKARDI

Kesintisiz hizmet anlayışıyla çalışmalarına hız kesmeden devam eden MESKİ, 3 yılda 143 jeneratör satın alarak, toplam jeneratör sayısını 313’e yükseltti.

Güncel Yayın: 29 Nisan 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 29.04.2024 17:43:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
Kesintisiz hizmet anlayışıyla çalışmalarına hız kesmeden devam eden MESKİ, 3 yılda 143 jeneratör satın alarak, toplam jeneratör sayısını 313’e yükseltti. İçme suyu temini, atık su bertarafı ve abonelik hizmetlerinde, olası enerji kesintilerinde önemli rol oynayan jeneratörler sayesinde tesisler aktif olarak çalışmayı sürdürüyor. Böylelikle, vatandaşları olası su kesintilerinden de koruyan MESKİ, kaliteli hizmetlerine ara vermeden devam ediyor.
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, mevcutta bulunan 170 adet jeneratör sayısını 3 yılda 313’e çıkardı.
 
Anamur’dan Tarsus’a, Çamlıyayla’dan Mut’a kadar 15 bin 800 kilometrekarelik büyük bir alana hizmet veren MESKİ; içme suyu tesisleri, idari binalar, arıtma tesisleri ve atık su tesislerinde şebeke enerjisinin olmadığı durumlarda, tesislerin hizmete ara vermemesi için jeneratörleri devreye alıyor. Kesintisiz su temini, atık su bertarafı ve daha verimli abonelik hizmetleri sağlamak için alınan jeneratörler, olası enerji kesintilerinin hizmetleri aksatmaması adına önemli bir rol oynuyor. İçme suyu tesislerinde devrede olan jeneratörler sayesinde, olası bir elektrik kesintisinde tesis aktif olarak çalışırken, vatandaşlara kesintisiz içme suyu teminine devam ediliyor.
 
MESKİ’nin satın aldığı jeneratörler sayesinde tesislerde enerji kesintisi yaşanmıyor
 
MESKİ, mevcutta bulunan 170 adet jeneratör sayısına ilave olarak; 2021 yılında 59, 2022 yılında 33, 2023 yılında ise 51 adet olmak üzere toplamda 143 adet jeneratör temin ederek, sorumluluk sahası içerisinde bulunan önemli tesislere montajını tamamladı. İlave jeneratörleri devreye alan MESKİ, böylece toplam jeneratör sayısını 313’e çıkarmış oldu. Bünyesinde bulunan jeneratörlerin düzenli periyotlarla tüm bakımlarını yaptıran MESKİ, jeneratör arızalarına da en kısa süre içerisinde müdahale ediyor. Enerji SCADA’sı sayesinde gereksiz yakıt tüketiminin önüne geçen MESKİ, vatandaşlara kesintisiz hizmet anlayışı ilkesiyle çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
 
Kızılyaka: “Jeneratörlerin aylık ve yıllık bakımlarını planlı bir şekilde yapmaktayız”
 
MESKİ Elektrik Merkezleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Enerji Sistemleri Bakım Onarım Şube Müdürlüğü’nde görev yapan Sinan Kızılyaka; “Mevcutta bulunan 170 adet jeneratörümüze ilave olarak 143 adet jeneratör ekledik ve montajlarını tamamladık. Jeneratör sayımız toplamda 313 adet oldu. Bu jeneratörlerin tüm aylık ve yıllık bakımlarını planlı bir şekilde yapmaktayız. Olası arızalara karşı anında müdahale ile kesintisiz hizmetin devamını sağlamaktayız” dedi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.