MİNİKLER 23 NİSAN’I COŞKUYLA KUTLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin toplam 4 Çocuk Gelişim Merkezi’nde birden ‘23 Nisan’ coşkusu yaşandı. Türk Bayrakları ile donatılan çocuk gelişim merkezlerinden 23 Nisan’a özel şarkılar yükselirken, öğretmenleri eşliğinde gösterilerini sergileyen minikle

Güncel Yayın: 22 Nisan 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 22.04.2023 12:37:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin toplam 4 Çocuk Gelişim Merkezi’nde birden ‘23 Nisan’ coşkusu yaşandı. Türk Bayrakları ile donatılan çocuk gelişim merkezlerinden 23 Nisan’a özel şarkılar yükselirken, öğretmenleri eşliğinde gösterilerini sergileyen minikleri, aileleri büyük bir heyecan ve coşkuyla izledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. yıl dönümü kapsamında gerçekleştirilen kutlamalar kapsamında Türk Bayrakları ile donatılan çocuk gelişim merkezlerinde, minikler şarkılarını söyleyip dans gösterisi yaptı.

Çocuk gelişim merkezlerinde çocuklarını ve torunlarını duygulanarak izleyen ebeveynler de, Büyükşehir Belediyesi’nin çocuk gelişim merkezlerinden büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı öncülüğünde düzenlenen kutlama programı kapsamında; Halkkent Sosyal Yaşam Merkezi içerisinde yer alan Çocuk Gelişim Merkezi ile Adile Teyze Çocuk Gelişim Merkezi, Toptancı Hal Kompleksi’nde yer alan Münir Özkul Çocuk Gelişim Merkezi ve Tarsus’taki Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. yıl dönümü kapsamında gerçekleştirilen kutlamalar kapsamında şarkılar söyleyip, dans gösterisi yaptılar. Çocuklarını ve torunlarını duygulanarak izleyen ebeveynler ise, Büyükşehir Belediyesi’nin çocuk gelişim merkezlerinden büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Bandosu da, Halkkent ve Adile Teyze Çocuk Gelişim Merkezlerindeki gösteri esnasında miniklere sürpriz yaptı. 23 Nisan kutlamasında miniklerle bir araya gelen Bando takımı, birbirinden güzel ve eğlenceli şarkılarını minikler için çaldı.

Tanışık: “3 yıldır geleneksel hale gelen bu etkinliğimizi sürdürmekteyiz”

23 Nisan kutlamaları için çocuk gelişim merkezlerinde 1 ay boyunca etkinlikler yaptıklarını kaydeden Büyükşehir Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezleri Eğitim Koordinatörü Özlem Tanışık, “Bugün 4 çocuk gelişim merkezimizde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 103. yılını coşkuyla kutluyoruz. Sergiledikleri dans gösterilerini ve okudukları şiirleri, öğretmenleriyle birlikte hazırladılar. Bu coşkuya ortak olan çocuklarımızın aileleri de çok mutluydu. Biz 3 yıldır geleneksel hale gelen bu etkinliğimizi sürdürmekteyiz” dedi.

Aileler Büyükşehir’in kreşlerinden memnun

Büyükşehir Belediyesi’nin çocuk gelişim merkezlerinde verilen eğitimden duydukları memnuniyeti dile getiren annelerden Mine Çalık, “Bu etkinlik, çocuğumun katıldığı ilk 23 Nisan etkinliği. Öğretmenlerimizden de çok memnunum. Burada çocuğumun arkadaş ortamı çok iyi. Hiçbir şekilde sorun yaşamıyorum. Çocuğumun evde de, burada da günleri rahat geçiyor” diye konuştu.

Çocuğunun gösterisinin izlemeye gelen babalardan Uğurcan Kesici ise, “Çok güzel bir etkinlik hazırlamışlar. Atamızı çok güzel andık. O’na teşekkürlerimizi sunduk. Bizim ilk heyecanımızdı. O yüzden çok onurlandık, çok gururlandık. 23 Nisan hepimize kutlu olsun, daha nicelerine” diye konuştu.

“Çocuklar ve bizler için güzel bir etkinlikti”

Torununu izlemeye gelen ebeveynlerden Hafize Türk, “Torunumun ilk 23 Nisan’ı. Onun için çok duygulandım. Sabah evden çıkarken çok heyecanlıydı. Çok şükür bugünleri de gördük. Kreşten de çok memnun. İnşallah seneye de devam edecek buraya” dedi.

Torununu izlemeye gelen bir diğer ebeveyn Tülay Yıldırım da, “İlk torunum. Çok duygulandım. Etkinlik çok güzel oldu. Öğretmenlerimizden, kreşimizden çok memnunuz. Kaç gün önceden hazırlanmaya başladılar zaten. Çok heyecanlıydı. Allah herkese tattırsın” ifadelerini kullandı.

Ebeveynlerden Hayriye Haman da, kutlamanın çok güzel geçtiğinden söz ederek, “Çocuklar ve bizler için güzel bir duygu. Özellikle çocuklar için çok güzel bir şey. Yani biz de yaşlandıkça çocuk gibi oluyoruz. Biz de duygulandık” ifadeleriyle duygularını anlattı.

Minikler doyasıya eğlendi

Miniklerden Talha Çalık, “23 Nisan Bayramı kutlu olsun” derken, Güneş Soysal, “Bugün burada oynadım, dans ettim, şiir okudum. 23 Nisan kutlu olsun” dedi. Miniklerden Maysa Yılmaz ise, “Bugün şiir okudum, dans ettim. Bugün Çocuk Bayramı’nı kutladık. Kutlu olsun” diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.