Tarsus Borsa Meclisi Nisan Ayı Toplantısı Gerçekleşti

Tarsus Ticaret Borsası Nisan Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Murat Kaya başkanlığında yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer, 1 aylık sürede Yönetim Kurulu’nun gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili bilgilendirmenin ardından genel konular hakkında

Güncel Yayın: 27 Nisan 2023 - Perşembe - Güncelleme: 27.04.2023 13:01:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Tarsus Ticaret Borsası Nisan Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Murat Kaya başkanlığında yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer, 1 aylık sürede Yönetim Kurulu’nun gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili bilgilendirmenin ardından genel konular hakkında bir konuşma gerçekleştirdi.

Toplantıda Meclis üyesi Burak Şendağ ve Murat Çamaşırcı sektörlerine ait raporları meclis üyeleri ile paylaştı.

Meclis Başkanı Murat Kaya, “Allah, devletimizi, milletimizi ve cumhuriyetimizi sonsuza kadar daim eylesin. Devletimiz ve vatanımız için şehit olan büyüklerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi. 

Yüz yılı aşkın bir süredir demokrasiye, özgürlüğe ve hukuka olan bağlılığın esası olan seçimlerin barış içerisinde yapıldığını, bundan sonra da yapılmaya devem edeceğine inandığını söyleyen Meclis Başkanı Murat Kaya, “14 Mayıs’ta yapacağımız seçimde de temel düsturumuz, özgür iradeli ve dürüst seçim olacaktır. Vatanımız, milletimiz ve devletimiz için hayırlara vesile olacağına inandığımız bu seçimde de vatandaşlık görevimizi yerine getireceğiz. 14 Mayıs seçimleri ile Meclisimizi ve Cumhurbaşkanımızı önümüzdeki 5 yıl için seçeceğiz” diye konuştu. 

TOBB Akreditasyon Sistemi kapsamında yılın personellerine plaket 

Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya, Borsa’da kamu ruhunu başarıyla yürüten Genel Sekreter Hasan Şanlı ile Yöneticisi Asistanı Ezgi Fındık Göngör’ü ‘Teşekkür Plaketi’ ile taltif etti. 

Murat Kaya, Ticaret Borsası’nın Nisan ayı Meclis Toplantısı’nda, Hasan Şanlı ve Ezgi Fındık Güngör’e plaketlerini takdim ederken yaptığı kısa konuşmasında “Ben öncelikle Borsamızda daha da başarılı işler yürüteceklerine inandığım Genel Sekreterimiz ve Yönetici Asistanımıza  yeni dönemler içinde başarılar dilerim.” Dedi. 

Ekonomiye dair gelişmelerden ve tarımsal üretimde yaşanan zorlukların aşılması yönünde beklenti içerisinde olduğunu vurgulayan Meclis Başkanı Murat Kaya, beklentileri şöyle özetledi: 

“TÜİK, 2023 mart ayında tarım ürünleri üretici fiyat endeksinin (Tarım-ÜFE) yıllık yüzde 106,77, aylık yüzde 1,79 arttığını açıkladı. Buna göre; Tarım-ÜFE'de 2023 mart ayında bir önceki aya göre yüzde 1,79, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 20,51, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 106,77 ve 12 aylık ortalamaya göre yüzde 142,37 artış gerçekleşti. Bu noktada açıklanan bu rakamlarla tarımsal üretime , üreticimize, milli gelirin yüzde 1 olan payın destek olarak verilmesi, kırsal yaşamın ve kırsalda sunulan kamu hizmetlerinin kalitesinin artırılması ve kırsalda yaşamanın motive edilmesi, tarıma özel bir sosyal güvenlik modelinin geliştirilmesini de bekliyoruz.” Dedi. 

Yönetimin bir aylık çalışmasıyla ilgili üyelerin bilgilendirildiği Meclis’te Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer, deprem bölgesindeki halkın ve iş dünyasının yaralarının sarılması için çalışmaya devam ettiklerini belirtti. 

Seçer, “Üst kurumumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin başlattığı, ‘El verin ev yapalım’ kampanyası kapsamına Tarsus TSO ile Halk Bankasında ortak yardım hesabı açtık Borsa olarak 100 bin TL yardımımızın onayını da Meclisimizden aldık. Hayır severlerimizin de desteklerinizi bekliyoruz.  

Yeşil Enerjiyi Önemsiyoruz.  

Yeşil enerjiyi önemsediklerinden bahseden Seçer ,” 4 Nisanda LİDAŞ şirketimiz üzerinden kurduğumuz GES sistemimiz faaliyette. Mayıs Ayı içinde de Borsa binamız için devam eden GES’imizi devreye alacağız. Bu kapsamda yıllık 750 ton karbondioksit salınımına da dur demiş olacağız.” Dedi. 

Seçimlerde bütün milletvekili adaylarına başarılar dileyen Seçer, “ 14 Mayıs seçimleri ardından yeni dönemde herkesin ortak beklentisi, yaşanan kronik sorunlara sürdürülebilir çözümler üretilmesi . Ülkemiz genelinde olduğu gibi kentimiz ve sektörümüz için de bu beklentimiz bakidir” dedi. 


 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.