‘YAZ DOSTUM KONSERLERİ’ KENTİN HER YERİNDE YANKILANIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Yaz Dostum Konserleri’, bu yaz da kentin her yerinde vatandaşlara müzik şöleni yaşatıyor

Güncel Yayın: 29 Temmuz 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 29.07.2023 18:45:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Yaz Dostum Konserleri’, bu yaz da kentin her yerinde vatandaşlara müzik şöleni yaşatıyor. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Pop Orkestrası ile Türk Müziği Orkestrası’nın sahne aldığı konserlerde birbirinden güzel parçalara eşlik eden vatandaşlar, yaz akşamlarını dolu dolu geçiriyor. Tarsus’tan Anamur’a kadar pek çok ilçede konser düzenleyen sanat ekibinin merkezdeki bir durağı Forum AVM olurken, Erdemli ilçesi Tömük Mahallesi’nde ise Batuhan Şaraplı sahne aldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi koordinesinde düzenlenen ‘Yaz Dostum Konserleri’, bu yaz da tüm kentte vatandaşlara müzik ziyafeti yaşatıyor. Kültür sanat etkinliklerini kent merkezinden ilçelere taşıyan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Tarsus’tan Anamur’a kadar pek çok ilçede konser düzenlemeyi sürdürüyor.
Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası ile Türk Müziği Orkestrası’nın sahne aldığı konserlerde birbirinden güzel parçalara eşlik eden vatandaşlar, yaz akşamlarını dolu dolu geçiriyor. Her yaştan vatandaşın eğlendiği konserlerde orkestranın muhteşem performansı, katılımcılardan tam not alıyor.
Konserlerin ilk durağı Mut ilçesi olurken; sırasıyla Silifke, Bozyazı, Anamur, Aydıncık, Tarsus ve Gülnar ilçelerinde konser veren sanat ekibi, şehir merkezinde ise Sayapark AVM ile Forum AVM Sanatçılar Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Yaz Dostum Konserleri kapsamında Batuhan Şaraplı ise, Erdemli ilçesine bağlı Tömük Mahallesi Flamingo 4 Sahil Sitesi önünde sahne aldı.
Pop Orkestrası ayrıca ‘Yaz Dostum Konserleri’ kapsamında, Tarsus’ta Altaylılar Mahallesi Ötüken Vadi Park’ta da sahne aldı. Piknik sandalyelerini alarak konser alanına gelen vatandaşlar, yaz akşamında eğlenceli anlar yaşadılar. Sahne önünde oldukça heyecanlı gözüken gençler, çalınan müziklere eşlik ederken, bol bol da dans etti.
Kurt: “Mersin’in her yerinde konser veriyoruz”
Yaz dönemi dolayısıyla başta yaylalar ve sahiller olmak üzere, Mersin’in her tarafında konserler verdiklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nda görev yapan Gökhan Kurt, “Halk Müziği, Sanat Müziği, Pop Orkestrası, Kent Orkestrası, tiyatro, halk danslarıyla, yani bütün birimlerimizle sahnedeyiz. Yaz bitene kadar da sahadayız. Vatandaştan çok iyi tepkiler alıyoruz. Çok mutlular. Büyük bir zevkle, keyifle dinliyorlar. Konserlerimiz gayet güzel gidiyor”  dedi.
Forum AVM’deki konsere katılan vatandaşlardan Remziye Çalkan, “Vahap Bey geldiğinden bu yana, her anlamda Mersin’in kalkındığını görüyoruz. Doğru seçim yaptığımızı düşünüyoruz. Gerek ulaşım, gerek eğlence ve gerek sosyal destek anlamında, özellikle de kadınlara yönelik yapılan çalışmalarda mükemmelliği görüyoruz” diye konuştu.
Sevda Köse ise, “İnsanların bu şekilde bir arada olması ve alkış tutmaları, onları bu şekilde mutlu görmek harika” dedi.
Muhtar Özcan: “Bu benim hayalimdi”
Tarsus Altaylılar Mahallesi Muhtarı Perihan Özcan, konserlerin devam etmesini istediklerini söyleyerek, “Bu benim hayalimdi. Etkinlik sayesinde Ötüken Parkı’nı ve Altaylılar Mahallesi’ni tanıttık. Emeğinize, yüreğinize sağlık. Ama konserler devam etmeli” dedi.
Tarsus’taki konsere katılım gösteren gençlerden Sevim Arısoy, “Öncelikle muhtarıma ve bütün arkadaşlara çok teşekkür ederiz. Çok memnun kaldık, konser çok güzel geçti. Her şey için teşekkür ederiz, bir daha istiyoruz” diye konuştu.
Oğlu ile birlikte konsere gelen Seher Işık, “Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Büyükşehrimize, muhtarımıza da bu güzel etkinlikten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Biz tekrarını istiyoruz. Çocuklarımız çok eğlendi” şeklinde konuştu
Tarsus’taki konserde doyasıya eğlenme şansı yakaladığını belirten Münevver Nur Kara ise, “Güzel bir organizasyona katıldım. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Baştan sona çok güzeldi. Park önceden bu kadar canlı değildi. Bu organizasyonla birlikte gerçekten çok canlandı. Gençler için çok güzel bir organizasyon oldu. Herkes çok eğlendi” ifadelerini kullandı.
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.