BÜYÜKŞEHİR'İN ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ FARK YARATMAKTA KARARLI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği ‘Çocuk Meclisi’ Ocak Ayı 1. Olağan Meclis Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın hayata geçirdiği proje olan Çocuk Meclisi, başkan vekillerini ve katip üyelerini seçt

Güncel Yayın: 24 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 24.01.2024 18:39:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği ‘Çocuk Meclisi’ Ocak Ayı 1. Olağan Meclis Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın hayata geçirdiği proje olan Çocuk Meclisi, başkan vekillerini ve katip üyelerini seçti. Seçimlerin ardından komisyonlardan gelen maddeler oy birliğiyle kabul edilirken, bazı maddeler de komisyonlara havale edildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bir ilke imza atarak hayata geçirdiği ‘Çocuk Meclisi’ Ocak Ayı 1. Olağan Meclis Toplantısı’nı gerçekleştirdi.
Çocuk dostu belediye anlayışı ile çocuklarında kent yönetiminde söz sahibi olabilmesi ve kentle ilgili sorunların çözümünde aktif rol alması için Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın hayata geçirdiği proje olan Çocuk Meclisi, başkan vekillerini ve kâtip üyelerini seçti. Seçimlerin ardından komisyonlardan gelen maddeler oy birliğiyle kabul edilirken, bazı maddeler de komisyonlara havale edildi.
Toplantıda Meclis Başkan Vekilliği’ne Aysel Suda Gültekin, Cihan Çelik ve Efe Tendik seçilirken, Emine Ela Tok ile Efe Dokuzoğlu da Kâtip üyeliğine seçildi.
Meclis Başkanı Yeşilçayır ilk resmim toplantısına katıldı
Toplantının ardından açıklama yapan Çocuk Meclisi Başkanı Meriç Yeşilçayır, resmi olarak ilk toplantısını aldığı için heyecanlı olduğunu söyledi. Başkan vekili ve kâtip seçtiklerini kaydeden Yeşilçayır, “Çok güzel öneriler vardı. Öneriler hayata geçsin diye hazırlıklar yapmaya başladık. Ben not aldım, onları faaliyete geçireceğiz. Hepinizin önerileri çok güzel, hepinizi çok seviyoruz” sözlerine yer verdi
Başkan vekilliğine ve kâtipliğe seçilen çocuklar Mersin için çalışmaya hazır
Birinci vekil adayı seçildiği için çok mutlu olduğunu kaydeden Aysel Sude Gültekin ise, “Kazanacağım diyordum, kazandım. Atatürk sözü vardır, ‘Zafer, zafer benimdir diyebilenindir’” sözüne yer verdi. Önerileri dikkate aldığını vurgulayan Gültekin, “Okullarda öğretmenlerle ilgili yaşanılan sıkıntılar dile getirildi. Benim çok dikkatimi çekti, gayet haklılardı. Bu sorunlar üzerinden çalışmalar yürütmeyi planlıyoruz” diye konuştu.
Bütün ilçelerden temsilci çocukların olmasının önemli olduğunu söyleyen Başkan Vekili Cihan Çelik, çok önemli önerilerin sunulduğunu söyledi. Kendisinin de bu önerileri dikkate aldığını belirten Çelik, “İki ay içinde ben ilçemizde tüm sorunları tüm sokakları geziyorum, gezdim, gördüm ve dedim ki ‘Mersin’i daha da güzel yapabiliriz’ dedim. Mersin’deki tüm çocukları da seviyorum. Umutsuz olmasınlar, Çocuk Meclisi var. Hepsini gözlerinden öpüyorum” dedi.
Üçüncü sırada başkan vekili seçilen Efe Tendik, çok mutlu olduğunu belirterek, “Beni seçen bütün vekil arkadaşlarıma çok teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. Lise öğrencisi olarak özellikle liselilerin sesini Meclis’e taşıyacağını vurgulayan Tendik, “Daha çok genç ve liseli arkadaşlarımızın eksiklerine çözüm bulmaya çalışacağım. Başta şehrimizde daha az bulunan sportif tesislerin arttırılması, öğrencilere yardımların arttırılması, belediyemizin öğrencilere destek olmasını amaçlayacağız” vaatlerini verdi.
Meclis Kâtibi seçilen Emine Ela Tok ise, çok heyecanlı olduğunu söyledi. Özellikle Mersin’in çevre sorunlarına dair önerilerin geldiğini belirten Tok, “Bence her çocuğun dilek ve önerileri alınmalı. Bunun için sadece bu Çocuk Meclisi’ne değil daha çok yetkililere de ulaşmanız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü siz onlara ulaşırsanız onlar da bize ulaşabilir ve böylece daha çok çocuğun sesini duyabiliriz” şeklinde konuştu.
Meclis Kâtibi Efe Dokuzoğlu ise, “Dilek ve öneriler kısmında insanların meclis üyelerinin oylarını belirtmeleri, düşüncelerini belirtmeleri benim için büyük bir mutluluktu. En çok dikkatimi çeken okullarla ilgili olanlardı. Bu kadar öğrencinin okullarla ilgili şikayeti olması beni gerçekten çok üzdü. Umarım yetkililer bunu dikkate alırlar. Kendi okulumla ilgili veya Mersin’deki başka okullarla ilgili çalışmalar başlatmayı düşünüyorum” dedi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.