TARSUS’TA 23 NİSAN DOPDOLU GEÇTİ

23 NİSAN TARSUS’TA BİR BAŞKA GÜZEL

Güncel Yayın: 24 Nisan 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 24.04.2023 17:26:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

23 NİSAN TARSUS’TA BİR BAŞKA GÜZEL

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. yıl dönümü, Tarsus’ta büyük coşkuyla kutlandı. Tarsus Belediyesi’ne ait kreşlerde eğitim gören çocuklar, 23 Nisan için hazırladıkları özel gösterilerini Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın katılımı ile sahneledi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın katılımıyla Tarsus Belediyesi Nikâh Salonu’nda, belediyeye ait kreşlerde eğitim gören çocukların gerçekleştirdiği gösteriler, büyük bir heyecanla izlendi. Egemenliğin ve geleceğin yegâne temeli olan çocuklar, 23 Nisan için hazırladıkları gösterilerini izleyenlere sundu. Büyük alkış toplayan çocuklar birbirinden güzel koreografi ve şarkılarla büyüklerinden alkış aldı. Çocuklar hem şiirler söyledi, hem de müzikler eşliğinde dans etti. Günün anlam ve önemine binaen dopdolu etkinlikler gerçekleştirilen Tarsus’ta, çocuklar eğlenmenin tadını çıkardı.

Cumhuriyetin değerini anlatarak söze başlayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Cumhuriyet’in birinci yüzyılında 23 Nisan’ı özellikle çocuklara armağan olarak vermesinin ardında yatan aslında geleceğimizi onlara tamamen teslim etmekti. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında elbette çalışkan, çağdaş, çevreci bir nesil olmasını istiyoruz. Bu kadar önemli değerleri çocuklarımıza verebilmek içinde gerek yerel yönetimlerin gerekirse de merkezi yönetimlerin ciddi anlamda sorgulayan çocukları, sorgulayan gençliği yaratması gerekiyor. İkinci yüzyıla daha anlamlı, daha saygın bakıyoruz.   Ve şuna inanıyoruz, en güzel ülke bizim ülkemiz. İki önemli kırmızı çizgimiz var; vatanımız ve bayrağımız.” dedi.

“AMACIMIZ TERTEMİZ BİR TOPLUM YARATABİLMEKTİ VE YARATTIĞIMIZ TOPLUMDA ÇOCUKLARIMIZLA VE GENÇLERİMİZLE VAR OLMAKTI”

Belediyenin geleceğin teminatı çocukları için yaptığı çalışmalarına değinen Başkan Bozdoğan “Yerel yönetimler olarak ne yaptık? Çocuklarımızı için STEM Merkezi kurduk, kütüphaneler açtık. 36 tane okuma salonu yaptık. Tarsus’ta şu an 8. kreşimizi Yenice’de hazırladık. Bakın bunlar çok anlamlı 8 tane kreş belediye vasıtasıyla gerçekleşiyor. Eğiten, kültürlü Tarsus derken amacımız tertemiz bir toplum yaratabilmekti ve yarattığımız toplumda çocuklarımızla ve gençlerimizle var olmaktı. Çocuklarımıza, öğretmenlerimize ve kıymetli velilerimize teşekkür ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun.” ifadelerini kullandı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.