TARSUS BELEDİYESİ'NDEN KAMUOYUNA AÇIKLAMA

Tarsus belediyesi TARSUS BEYAZ KUM PLAJI PROJESİ kapsamında yer alan bölgeyle ilgili çıkan haberlerin asılsız olduğunu açıkladı.

Güncel Yayın: 23 Haziran 2023 - Cuma - Güncelleme: 23.06.2023 23:10:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Tarsus belediyesi TARSUS BEYAZ KUM PLAJI PROJESİ kapsamında yer alan bölgeyle ilgili çıkan haberlerin asılsız olduğunu açıkladı.

22.06.2023 tarihli haberlerin ulusal basında: “TARSUS BELEDİYESİ – TARSUS BEYAZ KUM PLAJI PROJESİ’’ kapsamında, Belediyemize ait tarım alanlarını işgal eden kişilerin, yasalara aykırı ekim yapmaları ve hiçbir ücret ödemeden ticari bir faaliyette bulunmak üzere dikim yapmaları eylemlerine, Tarsus Kaymakamlığı yetkilileri, Tarsus Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler ve Tarsus Belediyesi’nce hazır bulundurulan ekiplerimiz tarafından son verilmesi “çarpıtılarak’’ yer almıştır. Habere konu olan alan,  Kulak Mahallesi Aynaz Mevkiide bulunan, mülkiyeti Akdeniz Belediyesi’ne ait 535 parsel nolu 13.312.00 m2 yüzölçümlü taşınmazın Belediyemizce, halkımızın yararına değerlendirilmesi için 15 yıl süreyle tahsisi alınmış ve işgalcilerin tahliyesi için belediyemize yetki verildiği bir alandır. Tarsus Beyaz Kum Plajı projemizin tamamlanması ile kum temizliği, deniz temizliği, otopark, duş noktaları, şezlong ve diğer sosyal donatı alanlarını bir an önce hizmete sunulacaktır. Otoyol bağlantısının bitiminden sahile dek uzanan 2 kilometrelik yola alt zemin hazırlığı, üst yapı işlemleri tamamlanmıştır. Çalışmaları son hızla devam eden Tarsus Beyaz Kum Plajı Projesi hedef kitlesi ile Akdeniz Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin turizm uğrak noktası haline gelecektir.   Ancak bahsi geçen alanda kamuya ait olan alanlar yıllarca sahipsiz kaldığı için işgalciler tarafından izinsiz olarak kullanılmış, yasal olmayan ekim/dikim faaliyetleri ticari kazançlara dönüştürülmüştür. Bu kapsamda, Belediyemize, Akdeniz Belediyesi tarafından tahsis edilen ve şikâyete konu taşınmazların işgalcilerine yasal ihtar çekilmiştir. İşgalciler ile kurumumuz tarafından yapılan görüşmeler sonucunda, tarafımıza; “marul ürününün hasat edilmesine müteakip yeniden ekim yapılmayacağı ve taşınmazın terk edileceği taahhüdünde’’ bulunulmuştur.

Bu taahhüde istinaden tahliye günü Belediyemiz tarafından yapılacak tahliye çalışmalarının başlatılması amacıyla, Fen İşleri Müdürlüğümüz ekipleri ile mahalle sakinleri ve Kulak Mahalle Muhtarı gözetiminde, işgal sonlandırılmıştır. Bu doğrultuda ulusal basında yer alan asılsız haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Tarsus Belediyesi olarak kentin yararını gözeterek, büyük yatırım ve projelerin hayata geçmesi için kanun çerçevelerinde halk yararını gözeterek çalışmaya devam edeceğiz.

Saygılarımızla kamuoyunun bilgisine sunarız.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.