TARSUS’TA KIZ ÇOCUKLARI, DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ'NDE UNUTULMAZ ANILAR BİRİKTİRDİ

Tarsus Belediyesi, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'nü büyük bir coşkuyla kutladı

Güncel Yayın: 12 Ekim 2023 - Perşembe - Güncelleme: 12.10.2023 10:13:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Tarsus Belediyesi, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'nü büyük bir coşkuyla kutladı. Düzenlenen bir dizi eğlenceli etkinlikle kız çocukları; “Haklarım” temalı resim Atölyesi’nden, müzik gösterilerine, yüz boyama etkinliklerinden dans gösterilerine, meslek gösterilerinden, sanatsal faaliyetlere kadar birçok etkinliğe katılım sağladı, günün anlam ve önemi ile doyasıya eğlendi.  

Tarsus Belediyesi, dünya genelinde kız çocuklarının haklarına dikkat çekmek ve bu özel günü coşkuyla kutlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve Kreş Müdürlüğü tarafından düzenlenen iki farklı etkinlikte kız çocukları unutulmaz anlar yaşadı. Tarsus Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Yenice Büminhan Temizhan Ortaokulu’ndan ve Tarsus’tan gelen kız çocuklarına düzenlenen etkinliklerde çocuklar, "Haklarım Temalı Resim Atölyesi “ne katıldı, yüzlerini boyadı ve çeşitli atıştırmalıkların tadını çıkardı. Aynı zamanda düzenlenen gitar kursu öğrencilerinin konseri eşliğinde, çocuklar gün boyu dans ederek eğlencenin tadını çıkardılar. Kreş Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliklerde ise, Dursune Mehmet Uzadalı Kreşi çocukları "Meslekler Temalı Gösterisi" ile izleyenleri büyüledi. Belediyeye bağlı 10 kreşte ‘de birbirinden keyifli etkinlikler yapıldı. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan da etkinliklere katılarak çocuklarla bir araya geldi.

Tarsus Belediyesi, kız çocuklarının özel gününü coşkuyla kutlayarak onların haklarına ve mutluluklarına verdiği önemi bir kez daha vurguladı.

“BU GÜN BENİM İÇİN GERÇEKTEN UNUTULMAZDI”

Düzenlenen etkinliklerde keyifli vakit geçirdiğini belirten çocuklar, “Dünya Kız Çocukları Günü'nü coşkuyla kutladık ve bu özel günde Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle dolu dolu vakit geçirdik. Arkadaşlarımla resimler çizdik, yüzlerimizi boyadık, müzik dinledik ve dans ettik. Bu gün benim için gerçekten unutulmazdı.” dedi.

“BİZE BU HARİKA GÜNÜ YAŞAMA FIRSATI VERDİNİZ”

Kız çocukları gününün önemine değinen çocuklar, “Belediye Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Bize bu harika günü yaşama fırsatı verdi. Bu etkinliklerle hem eğlendik hem de kız çocuklarının haklarına daha fazla dikkat çekme şansı bulduk. Eşitlik ve fırsatlar konusundaki mesajları çok önemli.” dedi.

“HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL BİR GÜN GEÇİRDİK”     

Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkür eden veli, “Hep birlikte çok güzel bir gün geçirdik. Belediye Başkanımıza teşekkür ederim, bu günü özel kıldı. Umuyorum ki gelecek yıllarda da bu tür etkinlikler devam eder ve kız çocuklarına daha parlak bir gelecek sunulur.” ifadelerini kullandı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.