MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE NEW YORK’TA

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki heyet ile Birleşmiş Milletler 78'inci Genel Kurulu’nda New York’ta Ahıska Türkleri ile bir araya geldi.

Güncel Yayın: 18 Eylül 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 18.09.2023 21:50:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki heyet ile Birleşmiş Milletler 78'inci Genel Kurulu’nda New York’ta Ahıska Türkleri ile bir araya geldi. “Türkiye Cumhuriyeti, dünyadaki her Türk’ün yanındadır” diyen Milletvekili Uysal, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartını teslim alan Ahıska Türklerini tebrik etti.

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurul görüşmeleri için ABD’nin New York şehrinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a refakat ediyor. Uysal, Erdoğan’ın ABD ziyaretleri kapsamında New York’ta bulunan ve Türkevi’nde düzenlenen Ahıska Türkleri buluşmasına da katılım sağladı. Buluşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ahıska Türklerine Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarını takdim etti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dünyanın neresinde yaşıyor olursa olsun her Türk’ü korumuş ve yanında olmuştur. Türkevi’nde Kardeşlerimiz Ahıska Türkleri ile buluştuk. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hitaplarını dinledik. Devletimiz yardıma ihtiyacı olan her ülkeye kucak açmış, yaşadıkları mağduriyeti sonlandırabilmek için mazlumların sesi olmuştur. Ahıska Türklerimizin de artık Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı var. Kimlik kartlarını Cumhurbaşkanımızın elinden aldılar. Hatta bir Ahıska Türkümüz kimlik kartımızı aldıktan sonra öpüp başına koydu onur ve gurur vericiydi. Ne Mutlu Türküm Diyene. Türkün gücü dünyada yankılanmaya devam edecek” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurul görüşmelerinin devam ettiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın dünyaya sesleneceğini de hatırlatan Milletvekili Uysal “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurul görüşmeleri için New York'ta refakat ediyoruz. Bu yılın teması tüm dünyadaki barışı, refahı ve gelişimi sürdürebilmek noktasında oldukça önemli. Teknoloji çağında Türkiye ve Mersin olarak sürdürülebilir kalkınma hedeflerimize odaklanarak çalışmalarımızı titizlikle devam ettireceğiz. Yarın önemli bir gün Sayın Cumhurbaşkanımız 19 Eylül'de dünyaya önemli mesajlar verecek." şeklinde konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal New York ziyaretinde Erdoğan’a Mersin ile ilgili bilgilendirmede de bulunacak.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.