MEZBAHALAR VE MOBİL KESİM ÜNİTELERİ KURBAN BAYRAMI İÇİN HAZIR

Yaklaşan Kurban Bayramı’nı vatandaşların huzurlu, güvenli ve mutlu bir şekilde geçirmesi için günler öncesinden çalışmalara başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, tüm birimleri ile Mersin’i bayrama hazırladı.

Güncel Yayın: 23 Haziran 2023 - Cuma - Güncelleme: 23.06.2023 23:05:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 9 dk.
Google News

Yaklaşan Kurban Bayramı’nı vatandaşların huzurlu, güvenli ve mutlu bir şekilde geçirmesi için günler öncesinden çalışmalara başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, tüm birimleri ile Mersin’i bayrama hazırladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tüm birimleriyle Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı. Mersinlilerin bayramlarını en güzel şekilde geçirebilmesi için çalışmalarını tamamlayan ekipler, bayram süresince de vatandaşlardan gelecek istek, talep ve şikayetler doğrultusunda 7/24 çalışmalarını sürdürecek. Kent genelinde yürütülen temizlik, dezenfeksiyon ve kent estetiği çalışmalarıyla da Mersinliler bayramı tertemiz bir kentte karşılayacak.

18 mobil kesim ünitesi ve 5 mezbahada ücretsiz kesim yapılacak

Mersinlilerin sağlıklı ve hijyenik ortamda kurban vecibelerini yerine getirmeleri için günler öncesinden hazırlıklara başlayan Tarımsal Hizmetler Dairesi, 5 mezbaha ve 18 mobil kesim ünitesi kullanıma hazır hale getirdi. Vatandaşlar, kurbanlarını güvenli ortamda, ücretsiz ve hijyenik şartlarda kestirebilecekler. Anamur, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar ve Mut’ta bulunan toplam 5 mezbahada Kurban Bayramı’nın ilk 2 günü ücretsiz bir şekilde kurbanlıklar kestirilebilecek. Akdeniz’de 1, Aydıncık’ta 1, Bozyazı’da 1, Erdemli’de 2, Gülnar’da 1, Mezitli’de 1, Mut’ta 1, Silifke’de 1, Tarsus’ta 6, Yenişehir’de 1, Toroslar’da 1 ve Yakaköy’de 1 noktada olmak üzere toplam 18 mobil kesim ünitesi hizmet verecek. Mobil kesim üniteleri de Kurban Bayramı’nın ilk günü hizmet verirken, Tarsus 1, Tarsus 3 ve Yakaköy mobil kesim üniteleri, yoğunluğu önlemek adına bayramın 2. günü de hizmet verecek. Vatandaşlar detaylı bilgi için Alo 185’ten bilgi alabilecek.

Bayram boyunca temizlik ve ilaçlama işlemleri anlık yapılacak

Mezbaha ve mobil kesim ünitelerinin bulunduğu yerlerin steril kalması için dezenfeksiyon çalışmaları yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, ilaçlama çalışması da yapıyor. Kurban kesim alanlarında haşere oluşumunun önüne geçmek için ilaçlama çalışmaları yürütecek olan ekipler, bayram süresince ve sonrasında da aynı işlemleri gerçekleştirecek. Ekipler, kurban kesilen yerlerde yapacağı anlık temizlik çalışmaları ile de oluşan atıkları kısa sürede kaldırıp,  görüntü ve koku kirliliğinin önüne geçmiş olacak.

Park, bahçe ve yeşil alanlar rengarenk

Park, bahçe ve refüj gibi alanlarda yapılan kent estetiği çalışmalarıyla Mersin, bayramı rengarenk karşılayacak. Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri, bu alanlarda yaptıkları mevsime uygun çiçek dikimlerinin yanı sıra, gerçekleştirdiği budama ve bakım çalışmalarıyla, Mersinlilerin bayramlarını ferah ortamlarda geçirmelerini sağlayacak.

 Bayram boyunca ulaşım ücretsiz

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarını huzurlu, rahat ve sorunsuz şekilde yapabilmeleri için çalışacak. Kurban Bayramı’nda vatandaşların dost ve akrabalarıyla bir araya gelebilmelerini sağlamak amacıyla; 28 Haziran 2023 Çarşamba gününden itibaren tüm bayram süresi boyunca, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat uygulaması devam edecek.

Mezarlıklar ve ibadethaneler titizlikle temizleniyor

Vatandaşların ibadetlerini gönül rahatlığıyla ve hijyenik bir ortamda gerçekleştirmesi için çalışan Büyükşehir Belediyesi, kutsal alanları ve mezarlıkları titizlikle temizliyor. Vatandaşların bayram boyunca gerçekleştirecekleri mezarlık ziyaretleri ve ibadethane kullanımları için çalışmalar yürüten Mezarlık İşleri Dairesi ekipleri, temizlik faaliyetlerini sürdürüyor. Ekipler, çalışmalar kapsamında mezarlıklar, cami, kilise ve cemevinde temizlik ve bakım çalışması yapıyor. Özellikle yaş almış vatandaşların mezarlık ziyaretlerini daha kolay yapabilmeleri adına, mezarlıklar içinde ring seferleri düzenlenecek.

Mezarlık ziyaretleri için ücretsiz servis kalkacak

Mersin Büyükşehir, Kurban Bayramı’nda arife, 1. ve 2. günü mezarlıklara ücretsiz ulaşım da sağlayarak vatandaşların kaybettikleri yakınlarını ziyaret etmeleri için kolaylık sağlıyor. Mezarlık servisleri kapsamında Tarsus’ta Merkez, Eshab-ı Kehf ve Sucular Mezarlığı’na servis hizmeti sunulacak. Makam Cami’nden 07.00-16.00 arası her saat başı kalkacak olan servis Merkez Mezarlık, Üçgen Çarşı, Halk Eğitim, Cengiz Topel, Cetvel Köprüsü, Büyük Carrefour, Tuğralı Kavşak, Eshab-ı Kehf’ten geçerek Sucular Mezarlığı’na gidecek. Sucular Mezarlığı’ndan ise saat 08.00-17.00 arası her saat başı servis kalkacak.

Çiftlikköy Mezarlığı için de servis hizmeti verilecek

Bir diğer servis ise Çiftlikköy Mezarlığı’na olacak. Mersin Üniversitesi’nin girişinden saat 08.00-17.00 arası her yarım saatte bir kalkacak olan servisler, vatandaşların Çiftlikköy Mezarlığı’na ulaşımını sağlayacak. Aynı şekilde Çiftlikköy Mezarlığı’ndan da 08.15’te hareket edecek olan servis her yarım saatte bir kalkarken son servis 17.15’te hareket edecek.

Güneykent ve Akbelen Mezarlıkları servisleri ise şu şekilde:

Mersin Büyüşehir Belediyesi, Güneykent Mezarlığı’na da servis hizmeti veriyor. Servisin gidiş güzergahı Makine İkmal, Toros Devlet Hastanesi, İstasyon, Taş Bina, İstiklal Caddesi, Çankaya, Akbelen Bulvarı, Akbelen Mezarlığı ve Güneykent Mezarlığı şeklinde. Servisler, Makine İkmal’den 1 saatte bir olmak üzere sabah 08.00’den akşam 16.00’ya kadar hizmet verecek. Güneykent Mezarlığı’ndan ise yine her 1 saatte bir olmak üzere sabah 08.00’den akşam 17.00’ye kadar hizmet verecek.

İtfaiye ekipleri de teyakkuzda olacak

İtfaiye Dairesi Başkanlığı da bayram boyunca mesai yapacak olan birimlerin başında geliyor. İtfaiye ekipleri Kurban Bayramı süresince oluşabilecek trafik kazaları, arama-kurtarma operasyonları ve yangın gibi olaylara karşı 7/24 görevinin başında yer alacak. Her türlü acil duruma karşı gerekli eğitim ve donanıma sahip olan itfaiye ekipleri, bayram boyunca yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı da hazırlıklı olacak.

MESKİ ekipleri olası durumlara karşı hazır bekleyecek

MESKİ Genel Müdürlüğü, kesintisiz ve kaliteli içme suyu temini sağlamaya bayram boyunca da durmaksızın devam edecek. Kayıp-kaçakla mücadeleyi de aralıksız sürdüren MESKİ, tüm ilçelerdeki çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettirecek. MESKİ'nin yağmursuyu TİM'leri ise, olası yağışlara karşı 7/24 hazırda bekleyecek.

Alo 185 ve Teksin 7/24 hizmet verecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşmanın en kısa ve hızlı yollarından biri olan Alo 185 Teksin Çağrı Merkezi, vatandaşların tüm istek ve taleplerine yanıt verebilmek adına daha yoğun bir tempoyla çalışacak. Bayram boyunca gelecek olan öneri, talep, istek ve şikayetleri alacak olan Alo 185 Teksin, vatandaşların sorunsuz bir Kurban Bayramı geçirmesi için bir telefon kadar yakın olacak.

Mobil kesim üniteleri ve mezbahaların adresleri şu şekilde:

  1. Akdeniz İlçesi Mobil Kesim Yeri : 3 Ocak Mahallesi 5424 Sokak İnci Parkı Muhtarlık Binası yanı
  2. Aydıncık İlçesi Mobil Kesim Yeri : Cumhuriyet Mahallesi Tırnak Yolu
  3. Erdemli İlçesi (1) Nolu Mobil Kesim Yeri : Üniversite Arkası Belediye Otoparkı içi
  4. Erdemli İlçesi (2) Nolu Mobil Kesim Yeri : Kargıpınarı Mahallesi Kapalı Semt Pazarı
  5. Gülnar İlçesi Mobil Kesim Yeri : Akdeniz Mahallesi Tırnak Yolu Sokak
  6. Mezitli İlçesi Mobil Kesim Yeri : Menderes Mahallesi Şehit Fatih Soydan Caddesi Açık Semt Pazarı İçi
  7. Mut İlçesi Mobil Kesim Yeri : Sertavul Mahallesi
  8. Silifke İlçesi Mobil Kesim Yeri : Saray Mahallesi Otogar Arkası Kapalı Pazar yeri
  9. Tarsus İlçesi (1) Nolu Mobil Kesim Yeri : Bağlar Mahallesi İtfaiye Yanı Kapalı Pazar Yeri
  10. Tarsus İlçesi (2) Nolu Mobil Kesim Yeri: Şehit İshak Mahallesi Turkuaz Semt Pazarı
  11. Tarsus İlçesi (3) Nolu Mobil Kesim Ünitesi: 82 Evler Mahallesi Kapalı Semt Pazarı
  12. Tarsus İlçesi (4) Nolu Mobil Kesim Yeri : Kırklarsırtı Mahallesi Veysel Çavuş Caddesi Kapalı Semt Pazarı İçi
  13. Tarsus İlçesi (5) Nolu Mobil Kesim Yeri : Gülek Mahallesi
  14. Tarsus İlçesi (6) Nolu Mobil Kesim Yeri: Yenice Mahallesi Mezarlık Yolu
  15. Yenişehir İlçesi Mobil Kesim Yeri : Macit Özcan Spor Tesisleri karşısı Kapalı Semt Pazarı İçi
  16. Toroslar İlçesi Mobil Kesim Yeri : Korukent Cumhuriyet Evleri üstü
  17. Yakaköy Mobil Kesim Ünitesi: Canlı Hayvan Ticaret Merkezi İçi
  18. Bozyazı Mobil Kesim Ünitesi: Merkez Mahallesi Paşabeleni mevkii

    Mezbaha yerleri:
  1. Anamur Mezbahası: Çarıklar Mahallesi Akdeniz Caddesi No:3/3
  2. Çamlıyayla Mezbahası: Çayırekinliği Mah. Ömeroğlu Sok. No:25
  3. Erdemli Mezbahası: Türbe Mah. Bük Sokak Bina No:15
  4. Gülnar Mezbahası: Akdeniz Mahallesi Tırnak Yolu Sokak No:43
  5. Mut Mezbahası: Deveci Mahallesi Sarıoğlu Değirmen Caddesi 46 Sokak

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.