Başkan Abdullah Özyiğit, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, düzenlenen toplantıda Yenişehir ilçesindeki mahalle muhtarlarıyla buluştu.

Güncel Yayın: 19 Ağustos 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 19.08.2023 17:43:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, düzenlenen toplantıda Yenişehir ilçesindeki mahalle muhtarlarıyla buluştu. Toplantıda Yenişehir Belediyesinin hayata geçirdiği projeler, ilçenin ihtiyaçları, halkın talepleri ele alındı. Başkan Özyiğit, “Güzel kentimiz, yuvamız Yenişehir için daima iş birliğiyle çalıştığımız mahalle muhtarlarımızla bir araya geldik. Kentimiz, çalışmalarımız hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Çok kıymetli katkılarından dolayı muhtarlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, periyodik olarak mahalle muhtarlarıyla bir araya gelmeye devam ediyor. Yenişehir Belediyesi Ata Tenis Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya 30 mahalle muhtarı katıldı. Muhtarlar toplantıda kendi mahallelerinin öncelikli sorunlarını dile getirme fırsatı bulurken, Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de bu sorunların çözümüne yönelik yapılan çalışmaları anlattı.Muhtarlar,Başkan Özyiğit’in katılımcı yaklaşımını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, ilçelerinin daha iyi bir geleceği için işbirliği içinde çalışmaya devam edeceklerini belirttiler.

“Yenişehir Halk Masası, Yenişehir Belediyesinin hem kalbi hem de hem beyni yani her şeyi”

Vatandaşların taleplerini kolaylıkla iletebildiği ve geri dönüşün sistemli bir şekilde sağlandığı Yenişehir Halk Masası hakkında konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, “Yenişehir büyük bir aile, biz büyük ailemizi mutlu etmek, onları sağlıklı ve huzurlu bir biçimde yaşatmak için seferber oluyoruz, olmak zorundayız.Özveriyle emek veren bin çalışanı ve yöneticileriyle Yenişehir Belediyesi olarak her bir vatandaşımızın yanındayız. İş yapılan yerde eksiklik olur ama niyet önemlidir, ben ona bakarım. Göreve geldiğimiz ilk anda Yenişehir Belediyemizde bir sistem kurmayı önceledik. Dedik ki bir sistem üzerine çalışmalıyız, ne yapmışız, neyi yapamamışız ölçülebilir olsun. Yenişehir Halk Masası’nı kurduk, masamız Yenişehir Belediyesinin hem kalbi hem de beyni yani her şeyi.  Vatandaş apartmanının önünde, yolda gördüğü bir eksikliği, örneğin bir çukuru kime bildirecek? Ya muhtarı arayıp bulacak, o da iletişimi varsa ya da belediyede bir tanıdığı varsa ona ulaşmaya çalışacak.Bütün bu sorunları ortadan kaldırmak için başlattığımız Yenişehir Halk Masası da vatandaşlarımızın ortak fayda sağlayacağı, müracaat ettiği bir sistem. Çok daha gelişecek ve onun için Yenişehir Halk Masası, Yenişehir Belediyemizin kalbi olacak diyorum. Yenişehir Halk Masası’nı süreci doğru yönetmek için ortaya koyduk ve çok önemli de bir iş yaptık. Dedik ya büyük bir aileyiz.” ifadelerini kullandı.

“Bu kentin yönetiminde aktif bir şekilde öneride bulunmuş 5 bin 70 kişi var.”

Katılımcı belediyecilik vurgusu yaparak, göreve başlarken düzenledikleri ve 5 yıllık stratejik planın temelini oluşturan mahalle toplantıları hakkında konuşan Özyiğit, “Göreve gelmeden önce stratejik planlama kapsamında, mahallelerimizde toplandık. Herkes büyük bir katılım gösterdi. Katılamayan vatandaşlarımız, arkadaşlarımız için muhtarlıklarımıza bir sandık bıraktık. Onların talep ve önerilerini aldık ve o talep ile önerilere göre de 5 yıllık planımızı çıkarttık. Stratejik planımızı buna göre yaptık. O toplantılara toplamda 5 bin 70 kişi katılmış. Bu çok önemli bir rakam. Bu kentin yönetiminde aktif bir şekilde öneride bulunmuş 5.070 kişi var. Biz halkımızla birlikte yönetmeye başladık, böyle de devam ediyoruz.”dedi.

“Türkiye’de hayata geçirilen bu alandaki ilk ve tek projedir.”

UNICEF tarafından davet aldıkları ve Türkiye’de bir ilke imza atarak hayata geçirdikleri proje ile ülkenin eğitim sistemine model olacaklarını belirten Başkan Abdullah Özyiğit, “Biz yenidoğan çocuğumuzun en iyi şekilde yetişmesi, eğitilmesi için Yenişehir’de 0-3 Yaş Erken Çocukluk Gelişimi’ni hayata geçirdik. Türkiye’de hayata geçirilen bu alandaki ilk ve tek projedir. CHP Mersin İl Başkanlığı yaptığımız dönemde yaptığımız bir çalıştayda bu konudaki eksikliği tespit etmiştik. ‘Göreve geldiğimizde uygulayacağız’ demiştik. Aldığımız sonuçtan son derece mutluyuz. Yani iyi bir iş yaptık, yaptığımız iyi işin Türkiye’de hatta dünyada UNICEF tarafından tespit edilmesi çok zaman almadı. Biz bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partisinin çalıştayına davet edildik. Cumhurbaşkanlığı Strateji Dairesi ve UNICEF, Yenişehir Belediyesinin bu çalışmasını anlatmamız için bizi davet etti. Marmara Belediyeler Birliği erken çocuk eğitimini hayata geçirmek için Yenişehir Belediyesini davet etti. Bu konuda oluşturduğumuz örnek Türkiye’nin eğitim sisteminde bir model olarak yerini alacak. Bunu da göreceksiniz, göreceğiz.”şeklinde konuştu.

Çocuklardaki gelişimsel problemleri erken dönemde tespit edilmesini sağlayan gelişimsel değerlendirme uygulamalarının önemine değinen Özyiğit şunları söyledi “Her anne ve babanın çocuğu doğduğunda onun sağlıklı olup olmadığı kaygısını taşır. Dolayısıyla bizim Yenişehir Belediyesi Akademi’de uzman psikoloğumuz çocuklarımıza ve onların gelişim durumlarına bakıyor. Bugüne kadar orada 3 binden fazla çocuğumuzu değerlendirdik. 750’ye yakın çocuğumuzda engel ortaya çıktı. 0-3 yaş aralığında, bir çocuğun zihinsel gelişiminin %70’i, %80’i gerçekleşiyor. Siz orada müdahale ederseniz özellikle zihinsel sorunları ortadan kaldırabiliyorsunuz. Tekrar yaşıtlarıyla aynı seviyeye taşıyorsunuz. Biz 750 kadar çocuğumuzu bu şekilde uzmanlara sevk ettik. Onların da %90’ından olumlu dönüş aldık. Çocuk ileri seviyede otistik ise onun yaşamında iyileşmeler sağladık.”

“Yeni yılda artık 300 TL’nin hükmü kalmadı, önümüzdeki aylarda bunu 1.000 TL seviyesine çıkaracağız ve 2 bin kişiye bu yardımı ulaştıracağız.”

750 depremzedeyi Haziran ayı sonuna kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayarak misafir ettiklerini ifade eden Başkan Abdullah Özyiğit, dar gelirli Yenişehirli vatandaşlara aylık 300 TL nakdi destek verdikleri Yenişehir Halk Kart’ın aylık tutarlarını da 1000 TL seviyesine çıkaracaklarını kaydetti. Özyiğit konuşmasının devamında “Biz sadece Yenişehirliye hizmet etmiyoruz arkadaşlar. Biz, 750 kadar üniversite öğrencimizi bünyemizde barındırabiliyoruz.  Yaşadığımız deprem sonrasında Yenişehir halkı adına 1500 kadar depremzedeyi misafir ettik. Ben iddia ediyorum, Haziran sonuna kadar bir depremzedeyi bütün ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde misafir eden Türkiye’de hiçbir belediye yoktur arkadaşlar. Ama biz bir ilçe belediyesiyiz. Biz 750 depremzedeyi Haziran ayının sonuna kadar misafir ettik. Burada Yenişehir halkının yüce gönüllülüğü, misafirperverliği altında ihtiyaçlarını karşıladık. Elimizi taşın altına koymaktan da hiçbir zaman çekinmedik. Biz 50 bin depremzedeye giysi yardımında bulunduk. Mevsim değişti tekrar yazlık kıyafetler sunmaya çalıştık. Yenişehir Halk Kart’ı biliyorsunuz arkadaşlar. Bunu 2020 yılında hayata geçirdik.  Kart sahiplerine aylık 300 TL, bugüne kadar proje kapsamında toplam 5 milyon TL yardımda bulunduk. Yeni yılda artık 300 TL’nin hükmü kalmadı, önümüzdeki aylarda bunu 1.000 TL seviyesine çıkaracağız ve 2 bin kişiye bu yardımı ulaştıracağız. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.’ diye bir sözü vardı.  Bizde o şiarla hareket ediyoruz.” şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.