Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Nureddin Nebati, Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Nureddin Nebati, Bölge Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve beraberindeki heyet ile birlikte, Tarsus OSB Şantiye sahasını ziyaret ederek, Tarsus OSB Müteşebbis Heyeti, sanayicileri ve işçiler ile bir araya geldi.

Güncel Yayın: 05 Mayıs 2023 - Cuma - Güncelleme: 05.05.2023 10:33:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News
Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Nureddin Nebati, Bölge Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve beraberindeki heyet ile birlikte, Tarsus OSB Şantiye sahasını ziyaret ederek, Tarsus OSB Müteşebbis Heyeti, sanayicileri ve işçiler ile bir araya geldi. Tarsus OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Ruhi Koçak OSB’de yapılan ve devam eden çalışmalar ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu.
Koçak; En Önemli Konumuz Enerji
Tarsus OSB Başkan Vekili Koçak, yaptığı konuşmada şu bilgileri aktardı: ‘OSB’mizde altyapı anlamında hemen hemen tüm işler bitme aşamasına geldi. Ama elektrik konusunda sıkıntı yaşamaktayız. TEİAŞ Trafo Merkezi ihale süreci TEİAŞ tarafından tamamladı ama yapım süresi yaklaşık 600 takvim günü civarında. Bu süreç uzun bir süreç, sanayicilerimiz biran önce üretime geçmek istiyor. Biz bu süreçte sanayicilerimizin yatırımlarının sekteye uğramaması istihdamın bir an önce artması adına geçici olarak yakınımızdaki dağıtım merkezlerinden alabileceğimiz tüm elektriği aldık fakat yetersiz kaldı. İnşai faaliyetlerine başlayan ve üretime geçmek üzere olan sanayicilerimiz var yakında daha fazla elektriğe ihtiyaçları olacak, bunun yanı sıra yılsonuna kadar toplamda 100’e yakın sanayicinin inşai faaliyete başlaması planlanmaktadır ve sanayicilerimizin bu sıkıntısını çözmek adına TEİAŞ tarafından yapılacak olan Trafo Merkezi tamamlanıncaya kadar OSB’mizin çok acil mobil santrala ihtiyacı var. ’’ Bunun haricinde birkaç çözüm bekleyen taleplerimiz var aslında,  OSB’mizin  sınırları içerisinden geçen Pozantı-Ankara eski karayolunun duble yol olmasına ilişkin yapım işinin hızlandırılması gerekmektedir. Ayrıca otoyola bağlantı yollarınında yapılması gerekmektedir. OSB’nin tamamlanmasıyla birlikte yaşanacak trafik yoğunluğu düşünüldüğünde iki işinde eş zamanlı tamamlanması trafik yoğunluğunu ve trafikteki can ve mal güvenliği tehlikesini azaltacaktır. Bir diğer konumuz ise OSB içerisinden geçen sepetçiler deresi. Sepetçiler deresinin ıslah projesinin bir kısmı DSİ tarafından tamamlandı ancak kalan kısmı için ihale süreci beklemektedir. Sepetçiler deresi OSB’mizin ortasından geçmekte ve altyapı bağlantılarımızda sıkıntı yaşamamak adına buradaki menfez geçişlerini OSB olarak  yaptık. DSİ toplamda yaklaşık 3 km olan derenin 1 km'sinin ıslah çalışmasını yaptı geriye kalan yaklaşık 2 km'nin de tamamlanması büyük önem arz etmektedir.’’
 
Bakan Nebati; Tarsus OSB Tarsus’a büyük değer katacak.
Bilgi paylaşımı sonrası konuşan Bakan Nebati, ”Tarsus Organize Sanayi Bölgesi gerçekten çok güzel bir konumda ve Tarsus’a büyük değer katacak. Bu tür projeler bizi heyecanlandıran ve ülke ekonomisine katkısı büyük olan projeler. Tarsus OSB ile ilgili bahsetmiş olduğunuz konuları arkadaşlar daha önce bana ulaştırdılar. Konularla ilgili gerekli görüşmeler yapıldı ve size güzel haberlerim var. TEİAŞ genel müdürlüğü mobil santral ile ilgili gerekli hazırlıklara başladı ve Trafo Merkezi tamamlanıncaya kadar ki süreçte sanayicilerimizin enerji ihtiyacını karşılayacak olan Mobil Santrali önümüzdeki aylarda OSB’ye getirilecek. Tarsus OSB içerisinden geçen eski Ankara-Pozantı karayolunun da bölünmüş yol yapım işi ihalesi haziran ayında yapılacak. Otoban Bağlantı yolu konusunda da görüşmelerimiz devam ediyor. Bir diğer konunuz olan Sepetçiler deresi ıslah çalışmasıyla ilgili olarak da DSİ ile yapmış olduğum görüşmeler neticesinde Haziran ayında işin devamı için ihaleye çıkılacağını söyleyebilirim, Ülkemiz için üreten, alın teri döken, istihdam oluşturan ve gayret gösteren herkesin ve her kesimin her daim yanında olmaya devam edeceğiz.’’ dedi.
 
Bakan Nebati’nin konuşmasının ardından Koçak; Sayın bakanım sizlere OSB’miz adına çok teşekkür ediyoruz. Bahse konu işler tamamlandığında sizleri tekrar OSB’mize bekliyor olacağız.
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.